Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Natuur in Cuba; zeker voor gepassioneerde vogelaars » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Natuur in Cuba; zeker voor gepassioneerde vogelaars

cuba

Schitterende natuur van Cuba

Naast de gezellige steden, de indrukwekkende cultuur en de prachtige stranden, staat Cuba ook bekend om de prachtige natuur. De natuur in Cuba is erg veelzijdig en je hebt er verschillende soorten natuur. Denk aan torenhoge gebergtes, unieke moerasgebieden, jungles, maar ook onder water is er genoeg te zien.

Wildlife

Laten we beginnen met het spectaculairste aspect van de natuur in Cuba: wildlife. Waar je in Nederland al onder de indruk bent als je een hert of een haas ziet, leven er in Cuba vele zeldzame dieren in het wild. Denk aan krokodillen, unieke vogels die alleen in dit land voorkomen, honderden soorten reptielen en schildpadden. Met name in Peninsule de Zapata vind je veel zeldzame diersoorten.

Bergen

Naast moerassen en bossen heeft Cuba ook een aantal gebergtes, waaronder de Sierra Maestra. Hier staat de hoogste berg van Cuba: de Pico Turquino. Hier kun je geweldig wandelen en klimmen en genieten van de unieke omgeving.

De oceaan

Een deel van de prachtige natuur van Cuba bevindt zich onder water. Op meerdere plekken kun je geweldig snorkelen en duiken. Onder water zul je een prachtige wereld zien met tropische vissen, oude wrakken en indrukwekkende koraalriffen.

Vogels kijken in Cuba is echt niet te vergelijken met andere bestemmingen

Bij de natuur van Cuba horen natuurlijk ook de prachtige vogels die er te spotten zijn. Voor vogelaars kan de kans om tropische soorten in hun natuurlijke habitat te zien en ook om meer bekende vogels in hun overwinteringsgebied te zien een once in a lifetime ervaring zijn.

Om ze aan hun levenslijsten toe te voegen, reizen gepassioneerde vogelaars naar exotische locaties over de hele wereld in de hoop om een glimp op te vangen van vogelsoorten die je maar heel weinig kan zien.

Unieke vogels in het echt zien

Vogels kijken in Cuba is een ervaring als geen ander en biedt mensen de kans om meer dan 20 endemische soorten, ongeveer 20 bijna-endemische soorten die alleen te vinden zijn op een klein aantal Caribische eilanden, en andere tropische soorten te zien in een gebied van de wereld dat maar heel weinig levende mensen ooit persoonlijk hebben gezien.

Wat vogelaars kunnen verwachten op het Cubaanse eiland

Als je een fervent natuurliefhebber bent, moet je naar Cuba reizen. Een deskundige Cubaanse gids neemt je buiten de gebaande paden mee om levende diersoorten te spotten, zoals de bedreigde bijenkolibrie en de kwetsbare Cubaanse grondspecht.

Ook kan je er luisteren naar de bedreigde zangvogel, de Cubaanse Solitaire. Je krijgt er bovendien de kans om Cubaanse papegaaien te zien, maar ook de Cubaanse hagediskoekoek, de Cubaanse dwerguil en de nationale vogel van het land, de Cubaanse Trogon, samen met meer dan 200 andere vogelsoorten!

Natuur in Cuba
De natuur in Cuba

Een bezoek aan biosfeerreservaten

Als je vogels gaat kijken in Cuba, kan het net zo leuk zijn als je nog wat anders ziet terwijl je daar bent. Een uitgebreide tour omvat interessante natuurbezoeken aan verschillende biosfeerreservaten van UNESCO, waaronder het gebergte Sierra del Rosario, de fascinerende eco gemeenschap Las Terrazas, en het Zapata Peninsula moeras.

Je bezoekt ook gedenkwaardige sites zoals Soroa Orchid Garden en Soroa Waterfall, het nationale park Parque Nacional La Güira. Ook kan je er aan boord gaan van jeeps van het leger om naar het Las Escambray gebergte in de buurt van Trinidad in te reizen.

Een variatie van natuur en dieren in Cuba

Er zijn zoveel natuurparken, natuurreservaten en andere locaties in Cuba die zich perfect lenen om vogels te kijken. Als je bedenkt dat het eiland de afgelopen 100 miljoen jaar honderden kilometers is gemigreerd, wordt het gemakkelijk te begrijpen hoeveel unieke diersoorten er zijn te vinden op de bodem van het eiland.

Tips & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...