Natuur in Cuba

cuba

Schitterende natuur van Cuba

Naast de gezellige steden, de indrukwekkende cultuur en de prachtige stranden, staat Cuba ook bekend om de prachtige natuur. De natuur in Cuba is erg veelzijdig en je hebt er verschillende soorten natuur. Denk aan torenhoge gebergtes, unieke moerasgebieden, jungles, maar ook onder water is er genoeg te zien.

Wildlife

Laten we beginnen met het spectaculairste aspect van de natuur in Cuba: wildlife. Waar je in Nederland al onder de indruk bent als je een hert of een haas ziet, leven er in Cuba vele zeldzame dieren in het wild. Denk aan krokodillen, unieke vogels die alleen in dit land voorkomen, honderden soorten reptielen en schildpadden. Met name in Peninsule de Zapata vind je veel zeldzame diersoorten.

Bergen

Naast moerassen en bossen heeft Cuba ook een aantal gebergtes, waaronder de Sierra Maestra. Hier staat de hoogste berg van Cuba: de Pico Turquino. Hier kun je geweldig wandelen en klimmen en genieten van de unieke omgeving.

De oceaan

Een deel van de prachtige natuur van Cuba bevindt zich onder water. Op meerdere plekken kun je geweldig snorkelen en duiken. Onder water zul je een prachtige wereld zien met tropische vissen, oude wrakken en indrukwekkende koraalriffen.

Tips & aanbiedingen

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...