Bezienswaardigheden Cuba

cuba

De hoogtepunten van Cuba

Cuba staat natuurlijk bekend om de prachtige stranden, de overheerlijke rum, het communistische verleden en de iconische oldtimers in de straten. Maar Cuba is natuurlijk meer dan dat… Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Cuba?

Havana

De populairste bezienswaardigheid is uiteraard de hoofdstad: Havana! Deze stad staat bekend om de prachtige gebouwen, de wereldberoemde ‘Malecón Boulevard’ en het oude centrum: ‘Havana Vieja’. Hier kun je verder alles te weten komen over de historie van Cuba en uiteraard heerlijk genieten van een Cubaanse sigaar of een Mojito.

Varadero

Naast de culturele steden, staat Cuba ook bekend om de prachtige kustlijn. Varadero is dé populairste badplaats van het land. Hier vind je vele resorts, hotels en beachclubs. De badplaats ligt op iets meer dan 100 kilometer dan Havana, op het schiereiland Hicacos. In totaal vind je er meer dan 20 kilometer aan prachtige zandstranden.

Trinidad

Een andere historische stad die je zeker moet bezoeken is Trinidad. Deze koloniale stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad staat vol met unieke historische gebouwen van eeuwenoud en er heerst een geweldige sfeer. De kleurrijke gevels en de Cubaanse muziek die op veel plekken gespeeld wordt maken deze stad een echte aanrader.

Tips & aanbiedingen

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...