Fly & Drive Cuba

Rondreizen - Fly & Drive
camera Bezoek o.a. Havana en de Viñales vallei
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Een fly & drive Cuba, al v.a. € 619,-

Fly & drive; de vlucht naar Cuba en een huurauto in één!

Het openbaar vervoer in Cuba zit anders in elkaar dan wij in Nederland gewend zijn. Geen treinen die op tijd komen en voorzien zijn van Airco, maar bomvolle treinen welke op onregelmatige tijden vertrekken. Een ideale manier om Cuba te ontdekken is door middel van een Fly & Drive Cuba.

Het principe van Fly & Drive is eenvoudig. Je boekt als het ware een vliegticket en een huurauto in 1. Zo boek je de vlucht en kun je gelijk op het vliegveld een huurauto ophalen. Vlieg je weer terug naar Nederland? Dan breng je de huurauto weer terug op het vliegveld voordat je in het vliegtuig stapt.

Tips voor een fly drive door Cuba

Een fly drive vakantie in Cuba is ideaal om jezelf onder te dompelen in de essentie van mooie Cubaanse plaatsen, om lokale mensen te ontmoeten en om wat te leren over de echte lokale tradities. Een auto huren en de parel van het Caribisch gebied in alle vrijheid ervaren is de beste manier om de charme van deze unieke plek in de wereld te ontdekken. De ontmoetingen, de emoties en de sensaties die je voelt, zijn voorbestemd om voor altijd in je geheugen en in je hart gegrift te blijven.

Een auto huren in Cuba

Om een ​​auto te huren in Cuba heb je een paspoort, je rijbewijs en een rijverzekering nodig. Voor het huren van een auto in Cuba betaal je een bepaald bedrag per dag, waar je de brandstofkosten bij moet optellen. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig om een ​​auto te huren in Cuba, want het volstaat om een ​​niet-prepaid creditcard te tonen die naar de persoon gaat die het huurcontract ondertekent. Auto’s die te huur zijn in Cuba zijn meestal moderne modellen, maar er zijn ook oude Amerikaanse voertuigen bij.

Wat moet je doen bij een auto ongeluk?

De autoverzekering dekt over het algemeen een deel van de schade, de rest is voor de rekening van de chauffeur, dus let goed op als je rijdt. Het hangt af van de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf. Lees alles daarom zorgvuldig na. Rijden doe je aan de rechterkant in Cuba.

Informatie over de wegen in Cuba

De wegen in Cuba voldoen niet aan de Europese normen. De kans dat je je op slechte wegen bevindt, kan de reistijden verlengen. Vanwege de omstandigheden van het wegennet is het altijd aan te raden om overdag te rijden. De verkeersborden zijn er vergelijkbaar met Europese verkeersborden, wat betekent dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn. De benzinestations zijn er 24 uren op 7 dagen geopend.

De maximumsnelheid in Cuba is 50 kilometer per uur in de bebouwde kom. Op de hoofdwegen is de limiet 70 kilometer per uur, maar deze kan oplopen tot 90 kilometer per uur als je uit de buurt bent van bevolkingscentra. Op de snelwegen mag je 130 kilometer per uur rijden. Het is verplicht om met veiligheidsgordels te rijden.

De must see stops tijdens je fly drive op Cuba

Als je een fly drive boekt naar Cuba, moet je je reis goed plannen. Hier volgen enkele aanbevolen haltes voor jouw reisschema.

Havana

De eerste stad die je tijdens je fly drive moet bezoeken, is Havana, de hoofdstad van Cuba. De stad is verdeeld in drie delen: het oude Havana, het nieuwe Havana en het Vedado district. In het oude stadscentrum vind je onder andere Parque Central en Plaza de la Catedral. De stad heeft een indrukwekkend historisch centrum dat UNESCO erfgoed is. Het is er vol met musea, oude kerken en kunstgalerijen.

Breng er tijdens je fly drive een bezoek aan Bodeguita del Medio, een kleine bar die bekend staat om de uitstekende Mojito. Laat je niet ontmoedigen door de vervallen en ietwat bescheiden uitstraling van de gebouwen. Het maakt integraal deel uit van de grote charme van Havana.

Vervolg je weg naar het moderne deel van Havana, met kleurrijke gebouwen. Je ziet er onder andere El Capitolio, hetgeen lijkt op het Amerikaanse Witte Huis. Ga er eens langs bij de Floridita, een elegant restaurant dat geliefd was bij Hemingway en beroemd staat om zijn lekkere Daiquiri.

Vervolgens bezoek je de wijk Vedado. Ooit was dit de meest beruchte wijk in Havana, die nu gemakkelijk te bezoeken is. Vedado ontwikkelt zich rond Plaza de la Revolucion, waar je het wereldberoemde gebouw met het gezicht van Che op de gevel vindt.

Viñales

Laat de stad Havana achter je en verdwaal nadien in het landelijke Cuba. Viñales is een landbouwgebied met rijke tropische vegetatie en kalkstenen heuvels die een bijzondere vorm aannemen. Hier heb je de kans om de tabaksplantages te verkennen en om de beroemde Cubaanse sigaren te proeven die door de lokale boeren worden aangeboden. Je kan er rondleidingen te paard maken.

Cienfuegos

De fly drive van Cuba gaat vervolgens verder naar Cienfuegos, een havenstad die ooit onder Franse controle stond. De hoogtepunten zijn er onder meer het Museum paleis, de Triomfboog en het theater.

Trinidad

Trinidad is een klein, maar opwindend dorp, met zijn kleurrijke huizen. Het is een erfenis van de Spaanse overheersing in het verleden. Wat ook perfect is voor degenen die graag foto’s maken en voor degenen die de lokale cultuur diepgaand willen ervaren, is om de Canchanchara te proeven. Het is een heerlijke cocktail op basis van ijs, citroen, honing, water en lokale rum, typisch voor deze stad.

Varadero

Niet alle fans van Cuba houden van Varadero. Dit kan zijn vanwege de moderne en de westerse resorts, met zwembaden en wifi, die misschien botsen met de echte en vrije uitloopziel van de rest van het eiland. In Varadero geniet je van een beetje ontspanning op het strand met wat extra comfort. Daarom kan je deze plaats als laatste stop van je fly drive inplannen.

Vergelijk alle fly & drives naar Cuba


Top 3 fly & drives naar Cuba

rondreis informatie

Waarom een fly & drive naar Cuba

  • Cubanen zijn goedlachse mensen vol levenslust. Geniet van de sfeer.
  • Cuba is een land met prachtige bouwwerken en koloniale steden.
  • Maak een roadtrip in een klassieke oldtimer

Uitgelichte bezienswaardigheden in Cuba

bezienswaardigheden

Peninsula de Zapata

Eén van de meest unieke plekjes van Cuba is Peninsula de Zapata. Dit schiereiland ligt vlakbij Havana, maar de sfeer is hier totaal anders. Dit is het dunst bevolkte gebied van Cuba en het schiereiland bestaat voornamelijk uit moeras. Je vindt er honderden vogelsoorten, waarvan enkelen alleen hier voorkomen en de stranden worden in het seizoen overspoeld met krabbetjes. Ook vind je hier krokodillen die je – onder begeleiding van een gids – kunt spotten.

Lees meer
bezienswaardigheden

Pico Turquino

Cuba staat natuurlijk bekend om de prachtige stranden en gezellige steden, maar er zijn ook een aantal bergen in Cuba. Het hoogste punt van het eiland Cuba is de ‘Pico Turquino’. De top van deze berg is maar liefst 1.974 meter hoog en dit is de enige plek waar ooit sneeuwval is geconstateerd in Cuba. Dat is alweer een tijdje geleden (1900), maar toch leuk om te weten. De berg ligt middenin de bergketen Sierra Maestra en wordt omringd door een indrukwekkend mooi gebied van andere bergen, bossen en rivieren.

Lees meer
bezienswaardigheden

Cayo Coco

Cuba bestaat dus uit een groot eiland en meerdere kleine eilandjes. Eén van deze kleine eilandjes is Cayo Coco. Dit eiland staat ook wel bekend als het ‘all-inclusive eiland’ van Cuba. Je vindt hier dus meerdere all-inclusive resorts. Als je van rust houdt, dan is dit eiland niets voor jou. Houd je van luxe en gezelligheid? Dan is Cayo Coco the place to be!

Lees meer

Tips & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...