Havana

cuba

De hoofdstad van Cuba is Havana en deze stad is logischerwijs ook de populairste stad onder de toeristen. Er wonen ruim 2 miljoen mensen in Havana en de stad bruist dag en nacht. Deze levendige stad herbergt meerdere oude gebouwen en monumenten en het oude stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Welke plekjes in Havana moet je beslist bezoeken?

Havana bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Havana niet mag missen.

Havana Vieja

Hét hoogtepunt van Havana is natuurlijk het oude stadscentrum: Havana Vieja. Deze plek wordt als eerste bezocht door de toeristen die aankomen in de prachtige stad. Je zult de straatjes wel herkennen van de foto’s uit reistijdschriften. De wijk is super kleurrijk én de ideale plek om met de locals in contact te komen.

Malecón

Havana ligt uiteraard aan zee. De ideale plek om te genieten van de zee aan de stad is Malecón. Deze boulevard loopt langs de kust van de stad en is maar liefst 8 kilometer lang. Het duurde maar liefst 50 jaar om deze indrukwekkende boulevard te construeren. Het is er overigens erg gezellig met straatverkopers en muzikanten. TIP: bekijk de boulevard door de ogen van een local en ga met een oldtimer taxi over de boulevard.

Huur een oldtimer

Een absolute must wanneer je Havana bezoekt is het huren van een oldtimer. De prachtige kleurrijke auto’s uit de jaren 50 zijn typerend voor deze stad en de rest van Cuba. Inmiddels zie je ook aardig wat nieuwere auto’s rijden in Havana, maar de oldtimers overheersen het straatbeeld nog steeds. Vanuit een oldtimer met open dak kun je ideaal de stad verkennen. Ook kun je ervoor kiezen om met een oldtimer taxi mee te rijden. Zo hoef je zelf niet te rijden en kun je de taxichauffeur vragen om zijn favoriete plekjes te laten zien.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...