Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Havana; super kleurrijk en indrukwekkend » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Havana; super kleurrijk en indrukwekkend

cuba

De hoofdstad van Cuba is Havana en deze stad is logischerwijs ook de populairste stad onder de toeristen. Er wonen ruim 2 miljoen mensen in Havana en de stad bruist dag en nacht. Deze levendige stad herbergt meerdere oude gebouwen en monumenten en het oude stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Welke plekjes in Havana moet je beslist bezoeken?

Havana Vieja

Hét hoogtepunt van Havana is natuurlijk het oude stadscentrum: Havana Vieja. Deze plek wordt als eerste bezocht door de toeristen die aankomen in de prachtige stad. Je zult de straatjes wel herkennen van de foto’s uit reistijdschriften. De wijk is super kleurrijk én de ideale plek om met de locals in contact te komen.

Malecón

Havana ligt uiteraard aan zee. De ideale plek om te genieten van de zee aan de stad is Malecón. Deze boulevard loopt langs de kust van de stad en is maar liefst 8 kilometer lang. Het duurde maar liefst 50 jaar om deze indrukwekkende boulevard te construeren. Het is er overigens erg gezellig met straatverkopers en muzikanten.

TIP: bekijk de boulevard door de ogen van een local en ga met een oldtimer taxi over de boulevard.

Huur een oldtimer in Havana!

Een absolute must wanneer je Havana bezoekt is het huren van een oldtimer. De prachtige kleurrijke auto’s uit de jaren 50 zijn typerend voor deze stad en de rest van Cuba. Inmiddels zie je ook aardig wat nieuwere auto’s rijden in Havana, maar de oldtimers overheersen het straatbeeld nog steeds. Vanuit een oldtimer met open dak kun je ideaal de stad verkennen. Ook kun je ervoor kiezen om met een oldtimer taxi mee te rijden. Zo hoef je zelf niet te rijden en kun je de taxichauffeur vragen om zijn favoriete plekjes te laten zien.

Een toeristische stad

Tot de jaren 1990 stond Cuba niet open voor toeristen. Het is nu echter een populaire toeristische bestemming geworden, met veel mensen die nu het leven in het Caribisch gebied uit de eerste hand willen ervaren. Daarom ook zijn er veel toeristische bezienswaardigheden in de Cubaanse hoofdstad te vinden.

Museo de la Revolución

Het Museum van de Revolutie bevindt zich in wat ooit een presidentieel paleis was en is een must see tijdens je verblijf in Havana. Het museum herbergt veel items van historisch belang die de geschiedenis van Cuba documenteren vanaf de bevrijding van de Spaanse overheersing tot de revolutie in 1959.

Het is een uitstekend museum met alles van verschillende vormen van media tot historische documenten, kunst en sculpturen. Buiten is het Granma gedenkteken te vinden, dat de terugkeer van de Cubaanse president Fidel Castro viert na zijn ballingschap in Mexico. In de buurt is ook een gedenkteken te vinden voor degenen die hun leven hebben verloren in de revolutie in de vorm van een altijd brandende vlam.

Iglesia y Convento de la Merced

Vrij vertaald staat de kerk van de genade bekend om zijn schoonheid. De ingewikkelde architectuur drukt zichzelf gegarandeerd in je verbeelding uit en biedt je herinneringen die lang zullen blijven leven nadat je Havana hebt verlaten. De kerk stamt uit 1637.

Het afwerken ervan was een voortdurende taak die vele generaties omvat en de laatste hand werd gelegd tot 1867 door de Pauline Fathers. Het werk van veel beroemde Cubaanse kunstenaars is te zien in de fresco’s, in de schilderijen en de decoraties. Tot op de dag van vandaag worden er grote evenementen gehouden in de kerk.

San Carlos de La Cabana

San Carlos de la Cabana is een van de grootste overgebleven koloniale forten en dateert uit het midden van de 18e eeuw. Gedurende een groot deel van zijn leven was het fort een militaire gevangenis. Om deze reden is er een onderliggende rijke en gewelddadige geschiedenis aan verbonden, met vele executies die binnen de muren zijn uitgevoerd. Deze machtige structuur is open voor het publiek en binnen is er een geweldig museum van koloniale wapens te zien.

Estadio Latinoamericano

Cuba staat bekend om boksen, maar het zal je misschien verbazen om te horen dat honkbal eigenlijk de nationale sport van het land is! Dit is de reden waarom het Estadio Latinoamericano, of het Latijns-Amerikaanse Stadion, een capaciteit van 55.000 mensen heeft en beschikt over faciliteiten van wereldklasse, waaronder bars en conferentieruimtes om nog even te praten na de wedstrijd! Je kan meestal kaartjes voor een wedstrijd regelen via je hotel. Een uitstap maken naar een wedstrijd in dit stadion, kan het hoogtepunt van je verblijf in Havana worden.

Plezier in Havana

Havana, of Habana, zoals het lokaal wordt genoemd, is ongetwijfeld de meest fascinerende stad in het Caribisch gebied. Havana heeft een zekere aardse charme, met de geplaveide straatjes waar Amerikaanse oldtimers op Russische motoren rijden en waar je de Habaneros (inwoners van Havana) met hun levendige geest ontmoet.

Habana staat bekend om rum, mambo, muurschilderingen, Cohiba Sigaren en nog veel meer. De stad mist misschien de grootsheid van Parijs en de spectaculaire omgeving van Rio de Janeiro, maar zelfs in de kleinste steegjes van Havana is er leven te vinden.

Maak gewoon een wandeling door de steegjes van Havana en je voelt de stad door wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld een groep drummers die de rumba doet, riksja’s, fietsers die zingen, de unieke sfeer van de auto’s. Maar ook revolutionaire slogans die uit koloniale gebouwen worden geroepen, enzovoort.

El Capitolio

Je kan er het El Capitolio gebouw bezoeken, dat opvallend veel lijkt op het Capitool gebouw in Washington. El Capitolio was tot 1959 de zetel van de regering en herbergt nu de Cubaanse academie van wetenschappen en de nationale bibliotheek van wetenschap en technologie. Geïnspireerd door de neoklassieke en art deco stijlen, is de Capitolio zeker het interessantste gebouw in Havana.

Chinatown in Havana

Je kan ook een bezoek brengen aan Havana’s Chinatown, de enige plaats in Cuba die autonomie heeft gekregen vanwege de vele beperkingen die in Cuba gelden. Een bezoek aan Havana is zeker niet compleet zonder een educatief inzicht in de twee zeer bekende exportproducten van Cuba, sigaren en rum. Je kan de Partagas Cigar fabriek bezoeken of een rondleiding krijgen door de Havana Club Rum fabriek.

Havana bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Havana niet mag missen.

Een rondleiding door de stad in stijl

Als je in stijl wilt reizen, kan je een Amerikaanse oldtimer huren en een rondleiding door de stad maken. Havana is een stad waar muziek uit elke hoek stroomt, dus zal je zeker een gezellige trip door de stad ervaren. Havana is zeker en vast een stad met contrasten. Je kan er de beste musea, goed bewaarde paleizen en goedkope hotels met eersteklas service vinden, maar ook kan je straten vinden waar kinderen nog steeds honkbal spelen met ballen van plastic, muzikanten die rumba spelen, of Habaneros die een spelletje dominostenen spelen.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...