Trinidad

cuba

Eén van de absolute trekpleisters van Cuba is het pittoreske stadje Trinidad. De schilderachtige huizen, vele oldtimers en smalle straatjes zijn typerend voor Cuba. Sinds ruim dertig jaar staat het oude centrum van Trinidad op de Werelderfgoedlijst van Unesco, de stad is een lust voor het oog van de toerist die Trinidad bezoekt. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in deze prachtige stad?

Trinidad bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Trinidad niet gemist wordt.

Plaza Mayor

Trinidad staat dus voornamelijk bekend door de prachtig gerestaureerde, kleurrijke huisjes. De mooiste exemplaren vind je in en om Plaza de Mayor. Denk bijvoorbeeld aan de kerk ‘La Iglesia de la Santísima’, die al meer dan honderd jaar oud is. Ook het indrukwekkende Spaanse altaar in de kerk moet je beslist bewonderen. Andere bezienswaardigheden bij Plaza Mayor: Casa Padrón, Casa de los Sánchez en het Palacio Ortiz.

Uitgaan in Trinidad

Naast het culturele en historische aspect van de stad, is het er ook nog eens hartstikke gezellig. Je kunt hier dus prima uitgaan. In de avond treden er overal in de stad livebandjes op en wordt er volop buiten gedanst. Je wordt voorzien van een frisse mojito in je hand en er worden ook lekkere hapjes geserveerd. Wat wil een mens nog meer?

Stranden bij Trinidad

Trinidad ligt, zoals het gros van de mooie steden in Cuba, op steenworpafstand van de mooiste stranden. Binnen een kwartiertje rijden vind je meerdere stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. De stranden zijn niet indrukwekkend mooi zoals de stranden bij Varadero, maar het is hier wel heerlijk rustig. Ontspannen kun je hier dus als de beste!

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...