Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Trinidad; Eén van de absolute trekpleisters » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Trinidad; Eén van de absolute trekpleisters

cuba

Eén van de absolute trekpleisters van Cuba is het pittoreske stadje Trinidad. De schilderachtige huizen, vele oldtimers en smalle straatjes zijn typerend voor Cuba. Sinds ruim dertig jaar staat het oude centrum van Trinidad op de Werelderfgoedlijst van Unesco, de stad is een lust voor het oog van de toerist die Trinidad bezoekt. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in deze prachtige stad?

Plaza Mayor

Trinidad staat dus voornamelijk bekend door de prachtig gerestaureerde, kleurrijke huisjes. De mooiste exemplaren vind je in en om Plaza de Mayor. Denk bijvoorbeeld aan de kerk ‘La Iglesia de la Santísima’, die al meer dan honderd jaar oud is. Ook het indrukwekkende Spaanse altaar in de kerk moet je beslist bewonderen. Andere bezienswaardigheden bij Plaza Mayor: Casa Padrón, Casa de los Sánchez en het Palacio Ortiz.

Uitgaan in Trinidad

Naast het culturele en historische aspect van de stad, is het er ook nog eens hartstikke gezellig. Je kunt hier dus prima uitgaan. In de avond treden er overal in de stad livebandjes op en wordt er volop buiten gedanst. Je wordt voorzien van een frisse mojito in je hand en er worden ook lekkere hapjes geserveerd. Wat wil een mens nog meer?

Stranden bij Trinidad

Trinidad ligt, zoals het gros van de mooie steden in Cuba, op steenworpafstand van de mooiste stranden. Binnen een kwartiertje rijden vind je meerdere stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. De stranden zijn niet indrukwekkend mooi zoals de stranden bij Varadero, maar het is hier wel heerlijk rustig. Ontspannen kun je hier dus als de beste!

Uitgelicht

Trinidad, een charmante stad boordevol cultuur

Culturele vakanties in Cuba zouden niet compleet zijn zonder een bezoek te brengen aan het betoverende, koloniale Trinidad. Trinidad is een charmante koloniale stad in het centrum van Cuba, boordevol fascinerende culturele en historische locaties, die zelfs de meest terughoudende museumbezoeker zal bekeren.

De smalle straatjes met kiezelstenen, omzoomd met een groot aantal kleurrijke huizen, komen uit op kleine maar prachtige pleinen, afgewisseld met enkele van de mooiste koloniale architectuur die je waarschijnlijk zal zien. Zo fijn zelfs dat UNESCO de hele stad Trinidad tot werelderfgoed heeft verklaard. Sommigen beschrijven Trinidad als een museum op zich. Dat komt door de dichtheid en de rijkdom van cultuur in deze stad.

Het is de beste plek in Cuba om die koloniale sfeer op te snuiven en de levendige kleuren op te nemen van een plek die voor altijd in de tijd vastzit.

Het oude historische centrum van Trinidad

Het oude historische centrum is de eerste plaats om te bezoeken in Trinidad als je een fan bent van architectuur. Ga terug in de tijd door een bezoek te brengen aan de Kerk van de Heilige Drie-eenheid die grenst aan het belangrijkste plein van Trinidad, de Plaza Mayor, hetgeen hierboven reeds beschreven werd.

Deze kerk, gebouwd in 1892, bevat een prachtig houten beeld van Christus, “El Señor de la Vera Cruz”, dat zeker een kijkje waard is. Een ander gebouw die in de buurt moet worden bezocht, is het huis van de samenzweerders, een voormalige ontmoetingsplaats van de geheime nationalistische samenleving, La Rosa. De kerk en het klooster van Sint Franciscus, gebouwd in 1813, is ook een fantastische site en bevat het museum van de strijd tegen bandieten.

Musea bezoeken in Trinidad

Als je eenmaal enkele van de historische gebouwen in deze fascinerende stad hebt gezien, is het volgende dat je moet doen een bezoek brengen aan enkele van de musea van wereldklasse van Trinidad. Ga naar het romantisch museum om 14 kamers te zien die de traditionele koloniale huizen uit de 19e eeuw herscheppen en stap terug in de tijd om een lang vervlogen tijdperk van glamour en verfijning te ervaren. Alle kamers in dit unieke museum hebben die fascinerende, bewoonde kwaliteit die bezoekers boeit.

Het archeologische museum daarentegen geeft een uitgebreide geschiedenis van Cuba weer, vanaf de eerste inheemse nederzettingen tot de kolonisatie van het eiland door de Spaanse veroveraars. Andere musea zijn het stedelijk museum van Trinidad en het architectuurmuseum.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Trinidad bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Trinidad niet gemist wordt.

Een bezoek aan Trinidad tijdens je vakantie

De oude stad is ontoegankelijk met de auto, dus het heeft zijn ouderwetse gevoel behouden. Een geweldige manier om het te zien is door een tocht te maken met een paardenkoets, door een wandeltocht te maken of door het gewoon op eigen gelegenheid te verkennen, in je eigen tempo. Hoe je Trinidad ook gaat zien, je kan het je echt niet veroorloven om het te missen en het mag nooit in je Cuba vakantiereis worden geschrapt.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...