Reisverzekering voor Cuba afsluiten

Reisverzekering voor Cuba

Een reisverzekering met medische dekking is verplicht. Wij adviseren je daarom om een zogenoemde Cubaverklaring op te vragen bij je verzekeraar voor je op vakantie naar Cuba gaat.

 

Onderschat een reisverzekering voor Cuba niet

Een reisverzekering is veel meer dan alleen een formaliteit. Zonder deze verzekering, kan een eenvoudig ongeval of ziekte je veel kosten. Als je op een mooie ochtend van de trap in je hotel in Cuba valt, kan je misschien een been breken. Hiervoor zal je naar het ziekenhuis moeten, wat je veel zal kosten.

Misschien heb je nog wat producten en medicijnen nodig die je ook moet betalen, denk bijvoorbeeld aan een rolstoel of krukken als je niet kan stappen. Misschien moet je wel gerepatrieerd worden. Iedereen gaat ervan uit dat er niets zal voorvallen op vakantie, maar toch gebeurt dit vaker dan gedacht. Om beschermd te zijn tegen dergelijke hoge kosten en een eventuele repatriëring, is een reisverzekering er goed.

Vermijd duplicaten

Veel toeristen kopen een particuliere verzekering omdat ze niet weten dat ze worden gedekt door hun creditcard of een ander verzekeringsplan. Als je een creditcard heb, is het mogelijk dat daar een reisverzekering in zit. Controleer dit daarom eerst goed, alvorens je extra kosten betaalt voor een reisverzekering.

Hetzelfde is mogelijk bij een hospitalisatieverzekering of een andere verzekering die je al hebt lopen. Neem, in geval van twijfel, contact op met het betreffende bedrijf, om te weten dat je al dan niet voldoende dekking hebt tijdens je vakantie in Cuba.

Controleer je type kaart of verzekering

Afhankelijk van het type kaart dat je hebt, zal je dekking variëren. Bij collectieve verzekeringen zijn er vaak limieten met betrekking tot noodgevallen in de ziektekostenverzekering. Als je vindt dat je bescherming onvoldoende is, kan je dit aanvullen. Als er bijvoorbeeld geen annuleringsoptie is inbegrepen, kan je deze dekking afzonderlijk kopen.

Contact opnemen met je verzekeraars

Neem bij problemen in het buitenland zo snel mogelijk contact op met al je verzekeraars. Zij zullen onderling afspreken wie de ondersteuning gaat verlenen. Houd er ten slotte rekening mee dat sommige verzekeringen ook tussenkomen bij diefstal van je bagage, of ook als je bagage verloren gaat. Het is goed om te weten wat er allemaal in je reisverzekering zit. Controleer dit goed voor je op vakantie gaat, zodat je weet waar je aan toe bent in geval van problemen tijdens je vakantie op Cuba.

Een reisverzekering afsluiten voor Cuba afsluiten

Je kan een reisverzekering afsluiten bij een verzekeraar, een financiële instelling of een reisbureau. Begin met het bekijken van interessante aanbiedingen op internet en neem contact op met hun klantenservice om hen te vragen punt voor punt de dekking van hun plan uit te leggen. Als je denkt dat je geen erg duidelijke uitleg krijgt, ga dan naar een andere verzekeraar.

Kiezen voor een volledige dekking

Een reisverzekering voor Cuba omvat verschillende onderdelen. Het belangrijkste is de dekking voor noodgevallen in de gezondheidszorg, waarbij kan voorkomen dat je zeer hoge medische rekeningen moet betalen. Als je dit in je achterhoofd houdt, kan je de juiste reisverzekering kiezen, met voldoende dekking in geval van problemen.

Bij sommige verzekering krijg je juridische bijstand, een meertalige helpdesk, enzovoort. Dergelijke reisverzekeringen zorgen ervoor dat alles voor jou zo vlot mogelijk verloopt. Je kan hierin ook een extra verzekering of dekking krijgen, bijvoorbeeld een annulerings- en reisonderbrekingsdekking, waarmee je de vooruitbetaalde bedragen kan terugvorderen als je jouw verblijf moet annuleren of verkorten. De redenen voor de opschorting of annulering hiervan, vind je in de algemene voorwaarden van de reisverzekering.

Enkele voorbeelden van mogelijke situaties voor het vroeger terugkeren uit je vakantie in Cuba, of zelfs niet kunnen vertrekken, zijn: een overlijden, een ziekte, een ongeval, gezondheidsproblemen, enzovoort. Vaak zorgen dergelijke reisverzekeringen ook voor een dekking bij accidenteel overlijden of verminking. Als het niet is inbegrepen in je standaard reisverzekering, kan je ook een bagageverzekering afsluiten, die verloren, gestolen of beschadigde bagage dekt.

Het risico begrijpen

Verzekeraars gebruiken verschillende criteria om hun prijzen vast te leggen, zoals de verblijfsduur van je vakantie, het aantal gedekte personen, de gezondheidstoestand van de reizigers, het beroep, enzovoort. Met deze elementen kunnen verzekeraars het risico inschatten dat je iets overkomt. En natuurlijk, hoe meer risico, hoe duurder je reisverzekering. De leeftijd wordt als een extra risicofactor beschouwd en daarom betaalt een bejaarde vakantieganger voor dezelfde reis naar Cuba een hogere prijs dan een dertigjarige reiziger.

Besteed aandacht aan uitsluitingen

We geven een voorbeeld. Je bent in Cuba in de populairste bar van je resort. Helaas heb je te veel lekkere mojito’s gedronken, je glijdt uit en je valt. Hierdoor heb je drie gebarsten ribben. Zou het niet verschrikkelijk zijn om te ontdekken dat je niet gedekt bent? Waarom zou je dat niet zijn? Omdat alle contracten beperkingen hebben en heel vaak het misbruik van drugs en alcohol zo’n beperking is. Dit wordt een uitsluiting genoemd. Met andere woorden, het is een risico dat de verzekeraar niet dekt.

Tot de meest voorkomende uitsluitingen behoren gevaarlijke sporten, zoals parachutespringen, duiken, enzovoort. Ook kunnen zwangerschapscomplicaties, verwondingen tijdens een oorlog en psychische stoornissen hiertoe behoren. Dit is een belangrijk punt. Het is essentieel om de kleine lettertjes van je reisverzekering te lezen en ervoor te zorgen dat de verzekering aan al je reisbehoeften voldoet.

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...