Santiago de Cuba

cuba

Santiago de Cuba is de op een na grootste stad van Cuba en de stad behoort ook tot de gezelligste steden van het land. Overal wordt muziek gespeeld, de temperaturen zijn er vrijwel het hele jaar door aangenaam en de stad heeft veel interessante bezienswaardigheden. Santiago de Cuba is zowel modern als historisch en er is meer dan genoeg te doen.

Santiago de Cuba bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Santiago de Cuba niet mag missen.

Tivolí

We trappen af met de gezelligste wijk van Santiago de Cuba: Tivolí. In deze wijk bruist het van de gezelligheid. De wijk is erg multicultureel en er bevinden zich veel hotels, musea en theaters. Het bekendste museum in Tivoli is het ‘Museo de la Lucha Clandestina’. In dit museum kom je alles te weten over de jaren 50 en het regime van Batista. Het museum is gehuisvest in een prachtig geel gebouw en pal tegenover het museum staat het huis waar Fidel Castro in de jaren 30 woonde toen hij studeerde in de stad.

Het stadscentrum

Zoals bij veel steden het geval is, vind je ook in Santiago de Cuba de meeste bezienswaardigheden in het stadscentrum. Van een ‘oud’ centrum kun je niet spreken, aangezien het hier moderner is dan in de rest van Cuba. Desondanks is er toch genoeg te zien! Denk bijvoorbeeld aan het gemeentehuis, de prachtige pleinen en de kathedraal van Santiago de Cuba. Ook livemuziek wordt hier veel gespeeld. In cafeetjes, restaurants, maar ook in speciale theaters. Het centrum heeft niet de charme van bijvoorbeeld Havana, maar toch is het hier prima vertoeven.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...