Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Santiago de Cuba met de gezellige wijk Tivolí » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Santiago de Cuba met de gezellige wijk Tivolí

cuba

Santiago de Cuba is de op een na grootste stad van Cuba en de stad behoort ook tot de gezelligste steden van het land. Overal wordt muziek gespeeld, de temperaturen zijn er vrijwel het hele jaar door aangenaam en de stad heeft veel interessante bezienswaardigheden. Santiago de Cuba is zowel modern als historisch en er is meer dan genoeg te doen.

Tivolí

We trappen af met de gezelligste wijk van Santiago de Cuba: Tivolí. In deze wijk bruist het van de gezelligheid. De wijk is erg multicultureel en er bevinden zich veel hotels, musea en theaters. Het bekendste museum in Tivoli is het ‘Museo de la Lucha Clandestina’. In dit museum kom je alles te weten over de jaren 50 en het regime van Batista. Het museum is gehuisvest in een prachtig geel gebouw en pal tegenover het museum staat het huis waar Fidel Castro in de jaren 30 woonde toen hij studeerde in de stad.

Het stadscentrum

Zoals bij veel steden het geval is, vind je ook in Santiago de Cuba de meeste bezienswaardigheden in het stadscentrum. Van een ‘oud’ centrum kun je niet spreken, aangezien het hier moderner is dan in de rest van Cuba. Desondanks is er toch genoeg te zien! Denk bijvoorbeeld aan het gemeentehuis, de prachtige pleinen en de kathedraal van Santiago de Cuba. Ook livemuziek wordt hier veel gespeeld. In cafeetjes, restaurants, maar ook in speciale theaters. Het centrum heeft niet de charme van bijvoorbeeld Havana, maar toch is het hier prima vertoeven.

Opmerkelijke feiten over Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een van de belangrijkste steden van Cuba. De stad staat niet alleen bekend om zijn historische betekenis, maar ook om zijn bijdrage aan cultuur. De op één na grootste stad na Havana ligt dichtbij de Caribische Zee, heeft de bergen als achtergrond en dient als een belangrijke zeehaven voor het eiland.

De Cubaanse revolutie

Santiago de Cuba speelde een grote rol in de Cubaanse revolutie. Het was de thuisbasis van Frank Pais, de revolutionaire en stedelijke organisator van de 26 juli beweging (of 26th of July Movement). Fidel Castro riep op 1 januari 1959 de overwinning van de revolutie uit vanaf een balkon op het stadhuis.

Muziek en dans in Santiago de Cuba

Naast haar rol in de geschiedenis heeft de stad ook belangrijke bijdragen aan muziek en dans. Populaire muzikanten Compay Segundo, Eliades Ochoa en Ibrahim Ferrer werden onder andere daar, of in een van de omliggende dorpen, geboren. Het gebied wordt ook gevierd vanwege de son, een vroege variant van de salsa, en de guaguanco, een dans die alleen wordt begeleid door percussiemuziek.

Het Carnaval de Santiago

Een van de meest beruchte evenementen in Santiago de Cuba is carnaval. Carnaval wordt overal in Cuba gehouden, maar het Santiago de Cuba carnaval heeft een speciale status in de harten van de Cubanen. Het Carnaval de Santiago, dat in juli plaatsvindt, verandert de hele stad in een feestzone. Conga’s, gespeeld op trompeta chinas, zijn er in de straten te horen. Populaire orkesten reizen zelfs naar de stad af voor deze festiviteiten. Als je ooit een echt carnaval in je leven wilt meemaken, is dit een geweldige keuze.

Bijzondere bezienswaardigheden in Santiago de Cuba

Tot de opmerkelijke bezienswaardigheden in Santiago de Cuba behoren het fort San Pedro de la Roca en het Baconao park. De ruïnes van de Franse koffieplantages in de bergen zijn ook een lust voor het oog. Andere attracties zijn onder andere verschillende musea, kerken en parken.

Genieten van een aantal Caribische vibes tijdens een vakantie in Cuba

Een bezoek aan Santiago de Cuba maakt een vakantie in Cuba echt compleet voor diegenen die de authentieke Cubaanse cultuur in het zuiden van het land willen opsnuiven. Genesteld aan de Caribische Zee en omringd door een majestueuze bergketen, heeft Santiago de Cuba een unieke Caribische smaak vergeleken met zijn Cubaanse stadgenoten. Invloeden uit het naburige Haïti en de Dominicaanse Republiek komen samen met een kosmopolitische mix van inwoners uit Afrika, Frankrijk en Spanje om Santiago de Cuba een duidelijk Afro-Caribisch gevoel te geven.

Dit doet echter niets af aan zijn Cubaanse identiteit, want deze combinatie van Caribische invloeden, Cubaanse geschiedenis en tradities cultiveert de meest authentieke Cubaanse ervaring die je kan vinden. Het is een rumoer van Cubaanse muziek. Je vindt er ritmes en geluiden in hun meest basale, folk-vorm.

Het is de heroïsche stad van Cuba, zo genoemd omdat het de geboorteplaats is van de Cubaanse revolutie en ook omdat het een cruciale rol speelt in de onafhankelijkheidsoorlog. Een rijke geschiedenis, typische Caribische festivals en een diepgeworteld muzikaal leven zijn kenmerkend voor de stad.

Santiago de Cuba bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Santiago de Cuba niet mag missen.

Een stad op heuvels

Santiago de Cuba biedt een bedwelmende maar verrassend trage sfeer. De stad is gebouwd op een reeks heuvels, wat betekent dat de kleurrijke straten je meenemen door een groot aantal verschillende niveaus. Gelukkig is de stad goed uitgerust met fantastische hotels voor elke prijsklasse, wat betekent dat je na een warme wandeling even kan bijkomen om uit te rusten en af ​​te koelen.

Het klimaat in de stad

Het klimaat van Santiago de Cuba is verdeeld tussen de droge (november tot april) en regenachtige (mei tot oktober) seizoenen. Orkanen komen meestal voor in september en oktober. Hoewel Santiago de Cuba aantoonbaar het rijkste profiel van de vluchtige geschiedenis van Cuba biedt, biedt het ook prachtige natuurlijke landschappen net buiten de stad en een verzengend klimaat dat het onderscheidt van Havana. De temperaturen zijn er een paar graden hoger dan in Havana, wat bijdraagt ​​aan die ongeëvenaarde Caribische sfeer.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

 

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...