Sierra Maestra

cuba

Een indrukwekkende bergketen in Cuba is de Sierra Maestra. Dit groene gebied staat bekend om de vele watervallen en plantages. Je kunt het gebied zowel te voet als te paard verkennen en je kunt zelfs overnachten op deze magische plek. De hoogste berg is Pica Turquino en de top van deze berg ligt op 1974 meter hoogte.

Sierra Maestra bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Sierra Maestra niet mag missen.

Fidel Castro

Deze bergketen is ook het toneel geweest van meerdere historische gebeurtenissen. Zo landde hier in 1956 het jacht de ‘Granma’ met aan boord niemand minder dan Fidel Castro en zijn revolutionairen. Je kunt onder andere de oude schuilplaatsen van Fidel Castro bezoeken en de locals vertellen je met liefde meer over dit voorval.

Indrukwekkend mooie natuur

Deze bergketen is maarliefst 250 kilometer lang en 60 kilometer breed. Naast de torenhoge ‘Pica Turquino’, zijn er meer bergen van formaat. Zo is de ‘Cuba’ 1872 meter hoog en de ‘Sueca’ 1734 meter hoog. Een deel van deze bergketen staat, net zoals veel andere natuurparken in Cuba, op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...