Cienfuegos

cuba

Naast steden als Havana en Santiago de Cuba is Cienfuegos een stad die vaak onterecht overgeslagen wordt. Deze jonge stad ligt aan de ‘Bahía de Juaga’ en staat bekend als de parel van het zuiden. Deze stad is uniek, aangezien Cienfuegos als enige Cubaanse stad een Frans-koloniale geschiedenis kent. Dit zie je ook duidelijk terug in de stad. Voordeel is dat deze stad nog niet massaal bezocht wordt door toeristen, je kunt hier dus echt het authentieke Cuba proeven. De stad is relatief klein, je hebt het binnen een paar dagen waarschijnlijk wel gezien. Maar wees niet getreurd, in de omgeving van Cienfuegos vind je prachtige bezienswaardigheden!

Cienfuegos bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Cienfuegos niet mag missen.

Laguna de Guanaroca

Naast de baai waar Cienfuegos zich bevindt, ligt een prachtige mangrove lagune: Laguna de Guanaroca. In dit prachtige natuurgebied kun je heerlijk tot rust komen en de meest prachtige dieren spotten. Zo kun je hier groepen flamingo’s zien, indrukwekkende reptielen, maar ook prachtige insecten. De lagune is niet erg groot, maar zeker een bezoekje waard!

Palacio de Valle

Vlakbij Cienfuegos vind je een van de mooiste gebouwen van Cuba: Palacio de Valle. Dit prachtige gebouw ligt in het meest zuidelijke gedeelte van Puna Gorda. In het gebouw vind je een restaurant met bar en dakterras. Vanaf het dakterras heb je een ongekend uitzicht over de prachtige baai en de Caribische zee. Tip: bezoek het dakterras wanneer de zon ondergaat. Vanaf hier kun je een prachtige zonsondergang op de foto zetten. Houd er wel rekening mee dat de prijzen hier behoorlijk hoog liggen.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...