Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Cienfuegos; het authentieke Cuba proeven » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Cienfuegos; het authentieke Cuba proeven

cuba

Naast steden als Havana en Santiago de Cuba is Cienfuegos een stad die vaak onterecht overgeslagen wordt. Deze jonge stad ligt aan de ‘Bahía de Juaga’ en staat bekend als de parel van het zuiden. Deze stad is uniek, aangezien Cienfuegos als enige Cubaanse stad een Frans-koloniale geschiedenis kent. Dit zie je ook duidelijk terug in de stad. Voordeel is dat deze stad nog niet massaal bezocht wordt door toeristen, je kunt hier dus echt het authentieke Cuba proeven. De stad is relatief klein, je hebt het binnen een paar dagen waarschijnlijk wel gezien. Maar wees niet getreurd, in de omgeving van Cienfuegos vind je prachtige bezienswaardigheden!

Laguna de Guanaroca

Naast de baai waar Cienfuegos zich bevindt, ligt een prachtige mangrove lagune: Laguna de Guanaroca. In dit prachtige natuurgebied kun je heerlijk tot rust komen en de meest prachtige dieren spotten. Zo kun je hier groepen flamingo’s zien, indrukwekkende reptielen, maar ook prachtige insecten. De lagune is niet erg groot, maar zeker een bezoekje waard!

Palacio de Valle

Vlakbij Cienfuegos vind je een van de mooiste gebouwen van Cuba: Palacio de Valle. Dit prachtige gebouw ligt in het meest zuidelijke gedeelte van Puna Gorda. In het gebouw vind je een restaurant met bar en dakterras. Vanaf het dakterras heb je een ongekend uitzicht over de prachtige baai en de Caribische zee. Tip: bezoek het dakterras wanneer de zon ondergaat. Vanaf hier kun je een prachtige zonsondergang op de foto zetten. Houd er wel rekening mee dat de prijzen hier behoorlijk hoog liggen.

Een verbluffende koloniale schoonheid is de stad Cienfuegos

Als je de volledige omvang van cultuur en rijkdom van goed onderhouden koloniale gebouwen op het eiland wilt ontdekken, moet je landinwaarts gaan en overwegen om je Cuba vakantie door te brengen in de geweldige stad Cienfuegos.

Hoewel Cienfuegos veel minder bekend is bij de meerderheid van de toeristen die naar Cuba reizen, heeft UNESCO deze stad op hun radar geregistreerd. In 2005 hebben ze het historische centrum van de stad zelfs de Werelderfgoedstatus toegekend. Nog steeds grotendeels onaangetast door het massatoerisme, zullen nieuwsgierige reizigers er graag dagenlang wandelen tussen de mooie koloniale gebouwen en er genieten van een meer authentieke Cubaanse ervaring, verwijderd van de drukte van de hoofdstad en de toeristische badplaatsen. De architectuur van deze prachtige stad en de structuur van de stad zijn afkomstig uit het begin van de 19e eeuw. Ze worden allebei in de hoogste mate geprezen.

Bezienswaardigheden en attracties in Cienfuegos

Overal in Cienfuegos zijn fantastische bezienswaardigheden en attracties te zien. Een paar voorbeelden hiervan zijn de Celaya Cathedral, of ook de Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis genoemd. Het werd gebouwd in het midden van de 19e eeuw en voorzien van indrukwekkende ramen met glas in lood.

Wat ook de moeite waard is, is het Castillo de Jagua, een prachtig fort. Cienfuegos heeft zelfs zijn eigen replica van een Arc de Triomphe en er zijn een schat aan musea en andere attracties te bezoeken in de stad die je zullen helpen om de fascinerende geschiedenis van de stad en dit deel van Cuba veel gedetailleerder te begrijpen. In Cienfuegos draait het ook niet alleen om gebouwen, want de zuidkust van de stad biedt prachtige stranden zoals het ongerepte Playa Rancho Luna.

Een toeristische vakantie naar Cienfuegos

Als je er ook rekening mee houdt dat Cienfuegos elke toerist een geweldige keuze biedt op het gebied van restaurants, bars en accommodatie, betekent dit dat je een echt geweldig gebied hebt om je Cuba vakantie door te brengen. Het valt niet te ontkennen dat de op twee na grootste stad van Cuba echt alles heeft: een aantal van de meest indrukwekkende architecturen die in het land te vinden is, plus een gevestigde toeristische infrastructuur die in staat is om aan de behoeften van elke toerist te voldoen.

De kleine maar leuke provincie Cienfuegos

In Cuba word je getuige van de waarheid van het vaak genoemde gezegde dat we niet zomaar iets moeten beoordelen op basis van de grootte ervan. Dit geldt voor Cienfuegos, de kleinste provincie die je op het eiland kan vinden. Het zal je echter verbazen hoeveel interessante dingen de provincie biedt aan een altijd ronddolende toerist.

De variëteit van Cienfuegos

Hoewel de provincie Cienfuegos voornamelijk bestaat uit vlaktes en suikerplantages, eindigt de charme en de zoetheid van de Cienfuegos niet in het belangrijkste product ervan, namelijk suiker. Het beschikt over enkele verschillende toeristische attracties die niet alleen de trots zijn van deze provincie, maar ook van de hele Cubaanse vlag.

Onder andere watervallen zijn te zien in deze provincie. Wees dus een van de toeristen die wordt verleid door het landschap van sprankelend, wild stromend water, van het fladderen van mooie vogels of de mooie herten in de buurt.

Duiken in Cienfuegos

Er zijn ongeveer 50 duikplekken in Cienfuegos te vinden. Duiken vanaf de randen van dergelijke plekken is een beroemde activiteit in het gebied geworden voor zowel reizigers als autochtonen.

Cienfuegos bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Cienfuegos niet mag missen.

Grotten in Cienfuegos

Een andere bezienswaardigheid is de aanwezigheid van verschillende grotten. Een van de hoogste stalagmieten ter wereld, die 67 meter boven de grond van de grot meet, is te zien in Cueva Martin Infierno.

Jardín Botánico de Cienfuegos

Ontdek de rijke bodem van de botanische tuin in de stad, die door vroege inspanningen in de 19e eeuw nu de thuisbasis is van ongeveer tweeduizend soorten planten, waarvan zeventig speciaal en endemisch zijn voor Cienfuegos.

De prachtige zonsopgang en zonsondergang ervaren

Als je naar Cienfuegos gaat, bekijk dan de verschillende effecten van zonsopgang en zonsondergang op het land. Glimlach vervolgens bij de gedachte dat, als er een mens vanuit de lucht boven hem zou kijken, hij even in de ban zal zijn van de mysterie van deze kleine maar avontuurlijke provincie Cienfuegos.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...