Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Reisgidsen Cuba ,handig als er geen internet is » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Reisgidsen Cuba

Top 12 reisgidsen voor Cuba

Goed gezien! Je gaat op vakantie of een rondreis maken door Cuba. Je zult je daar geen moment vervelen. Cuba heeft prachtige stranden om eens lekker uit te rusten. Zoals je op deze website hebt kunnen lezen zijn er ook verschrikkelijk veel bezienswaardigheden op Cuba.

Je hebt ook alvast een auto gehuurd ? Zo niet, dan kun je dat ook nog ter plekke doen. Je trekt erop uit om al dat moois eens van dichtbij te gaan bekijken. Hoe ga je navigeren in Cuba ? Ach, we hebben toch Google maps ! Zelfs de kinderen achterin de auto hebben dat op hun mobieltjes. We komen niet onder een steen vandaan, ha ha.

Nou, dat kan best nog wel eens tegenvallen. Zo natuurlijk is dat niet want hoe zit het met je internet verbinding? Zoals je misschien weet is die er niet of nauwelijks in Cuba. Oplossing: Ga thuis in Nederland met je 4G of WiFi van te voren de volledige kaart van Cuba downloaden zodat je daar zonder gebruik van internet gebruik van kan maken. Internet is niet nodig en je kunt volledig navigeren.

De kaart van Cuba

Maar waar haal ik die kaart van Cuba dan vandaan zul je je nu afvragen? Simpel het is even een weet. Surf naar maps.me en ga (gratis) downloaden. Nu kun je zorgeloos van A naar B rijden en krijg je geen ruzie in de auto omdat de bijrijder niet snel genoeg is met het aangeven van de route op de kaart die op zijn of haar schoot ligt. Zijn of haar Spaans is nou eenmaal niet wat het zou moeten zijn.

Wil je het leuk houden tijdens je vakantie en geen kwade gezichten in de auto en geen ruzie op de achterbank dan is een kaart dus niet de ideale oplossing. Daarom map.me !

“Ingrid” nu nog even naar de bijzonderheden kijken in plaats A of B. Heb je thuis wat uitgeprint toevallig? Nee, heb ik niet gedaan. We hebben toch normaal gesproken internet en Google ik dat even. Zo gepiept. Ik surf even naar CubaPlaza.nl en ik weet het.

Internet? Forget it. Je reist hier in Cuba!

Van te voren alles uitprinten en meenemen? Ook geen oplossing want je zult zien dat alles door elkaar ligt en je het niet kunt vinden als je het nodig hebt. Jullie hoeven geen ruzie te maken onderweg want dit is jullie oplossing:

Koop in Nederland een reisgids Cuba. Zo’n boekje heeft geen losse bladzijden en is overzichtelijk opgesteld met alle bijzonderheden die je maar wilt weten. Daar heb je dus geen internet voor nodig want alles staat zwart op wit op papier. Zo deden ze dat vroeger ook toen er nog geen internet bestond. Uw kinderen zullen dat wel heel vreemd vinden. Bestond internet vroeger dan niet? Hoe leefden jullie dan? Nou gewoon met pen en papier en dat bestaat gelukkig nog steeds.

Wij hebben 12 reisgidsen voor je uitgezocht die je bij Bol kunt kopen.

Zo, dat is pas lekker op vakantie gaan. Alles geregeld en onderweg geen scheve gezichten.

Veel plezier in Cuba!

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Reisgids Cuba

Enkele weetjes over de kust van Cuba

Het is goed om erop te wijzen dat Cuba, als een klein eiland, een enorme verscheidenheid aan kustformaties heeft. Er is in totaal meer dan 5.700 kilometer kust te vinden. Daarvan komt meer dan 3.200 kilometer overeen met de noordkust en meer dan 2.500 kilometer met de zuidkust.

Onze kusten zijn erg onregelmatig, met veel inhammen en uitmondingen. Daarom is hun lengte groter dan die van de grotere landen. Onder hen zouden we bijvoorbeeld Venezuela en Frankrijk kunnen noemen. De eerste is negen keer groter dan Cuba, met een kustlengte van 3726 kilometer, ongeveer de helft van de Cubanen. De laatste, die vijf keer zo groot is als Cuba, heeft een kustlengte van 3.120 kilometer, dat wil zeggen zelfs kleiner dan Venezuela.

Insulaire landen als het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, die twee keer zo lang zijn als die van Cuba, hebben een kustlengte van slechts 3.050 kilometer, een cijfer kleiner dan dat van de noordkust van Cuba.

Een reisgids voor Cuba kopen

Versleten maar prachtig, vervallen maar waardig, leuk en waanzinnig frustrerend, Cuba is een land van ondefinieerbare magie. Als je op vakantie gaat naar Cuba, moet je alles van eiland ontdekken wat er te ontdekken valt en dat doe je het beste met een goede en handige reisgids!

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...