Playa Ancon

cuba

Op het eiland Trinidad vind je het strand ‘Playa Ancón’. Dit is hét strand van Trinidad en dit strand staat bekend als het grootste en mooiste strand aan de zuidkust van Cuba. Het strand ligt op een paar kilometer van Trinidad en het duurt ongeveer een kwartiertje om Playa Ancon te bereiken. Deze rit is een ervaring op zichzelf, aangezien de weg pal langs de baai loopt en je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de zee.

Playa Ancon bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Playa Ancon niet mag missen.

Verschillende delen

Op Playa Ancon kun je natuurlijk heerlijk onder een parasol liggen. Er staan een aantal houten parasols op het strand waar je gratis gebruik van kunt maken.Het uitzicht op de turquoise Caribische zee is er eentje om in te lijsten. Het strand is relatief breed en gelukkig niet zo overvol als de meeste stranden aan de Caribische kust. Er zijn stukken strand die bij bepaalde hotels horen. Deze stukken zijn vaak druk en je moet soms een kleine vergoeding betalen. Er staan in totaal drie hotels met een eigen stukje strand, maar je kunt dus beter een stukje verderlopen waar het strand niet bij een hotel hoort.

Activiteiten Playa Ancon

Naast liggen op het strand en zwemmen in de heerlijk warme zee zijn er nog meer activiteiten die je hier kunt doen. Zo worden er door Marina Trinidad verschillende duikexcursies georganiseerd en kun je onder andere snorkelen en zeevissen. Voor georganiseerde snorkel- en visexcursies geldt echter dat het alleen door gaat als er genoeg mensen meegaan. Informeer dus altijd even van tevoren of het mogelijk is om op excursie te gaan.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...