Sierra del Rosario

cuba

Wanneer je even wilt ontspannen en ontsnappen aan de drukke Cubaanse steden, dan is een uitstapje naar Sierra Del Rosario een echte aanrader. Deze bergketen wordt beschermd door UNESCO en is een kleine 27.000 hectare groot. Sierra del Rosario ligt in het westen van Cuba en overlapt de provincies Pínar del Rio en Artemisa.  Je vindt er een paar dorpjes, maar de meeste mensen bezoeken Sierra del Rosario voor de adembenemend mooie natuur. Je kunt hier hiken, zwemmen, vliegen aan een kabelbaan en nog veel meer.

Sierra del Rosario bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Sierra del Rosario niet mag missen.

Natuur

In dit natuurgebied leven ook unieke planten en diersoorten. Zo vind je hier meer dan 800 verschillende plantsoorten, vijf verschillende soorten vleermuizen, honderden vogelsoorten en de kleinste kikker ter wereld. Kortom, voor de natuurliefhebbers is hier genoeg te zien. Je kunt hier prachtig wandelen en door de dichte bebossing loop je veelal in de schaduw. Is het echt te warm? Dan kun je afkoelen in een van de vele riviertjes.

Las Terrazas

Het park Sierra del Rosario was niet altijd zo groen en bosrijk… In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden veel bomen gekapt voor de aanleg van koffieplantages. Met kale heuvels als gevolg. De biodiversiteit ging achteruit en veel planten en diersoorten stierven uit. In de jaren zeventig startte de Cubaanse regering een uniek herbebossingsproject. Dit zorgde ervoor dat Sierra del Rosario in 1984 door UNESCO als officieel natuurreservaat werd gekroond. Het dorpje Las Terrazas was het centrum van dit project en vandaag de dag is dit dorpje nog steeds een van de populairste plekken in het reservaat. Er zijn meerder (eco)hotels en je kunt hier leuke activiteiten doen. Waaronder een ritje in de kabelbaan en het bezoeken van de oudste koffieplantage van Cuba.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...