Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Playa Larga of wel de varkensbaai » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Playa Larga of wel de varkensbaai

cuba

Eén van de bekendste stranden van Cuba is Playa Larga. Dit strand ligt in de ‘Bahía de Cochinos, oftewel de baai van de varkens. Dit strand werd in het verleden door de Amerikaanse troepen aangevallen, maar vandaag de dag is dit een populaire plek om te ontspannen onder zowel de locals als de toeristen.

Aan het strand liggen

Wat doe je op het strand? Heerlijk liggen natuurlijk. Met een boekje of gewoon even met de oogjes dicht. Genieten van de frisse zeewind terwijl je het geluid van de golven hoort: heerlijk! Er zijn verschillende volleybalvelden op het strand, waar je de uitdaging aan kunt gaan met de locals. Ook ontbreken de beachclubs niet en kun je heerlijk wat drinken of wat eten aan het strand. Je kunt zonder problemen de hele dag vertoeven op dit strand. Naast ontspannen kun je hier ook verschillende activiteiten doen.

Duiken en snorkelen Playa Larga

Playa Larga is een walhalla voor de duik- en snorkelfanaten. Het zeewater is kristalhelder, de koraalriffen zijn bijzonder kleurrijk en er leven verschillende soorten tropische vissen. Je kunt er een duikcursus volgen, maar als je al kunt duiken, dan kun je ook zelf op pad gaan. Een duik kost 25 dollar en snorkelspullen zitten soms inbegrepen als je een accommodatie huurt.

Uniek fenomeen: Krabinvasie

Naast het fotogenieke uiterlijk van Playa Larga, staat dit strand ook bekend om de grootschalige krabinvasie ‘s. In de avonduren zie je ze met zijn honderden tegelijk over straat lopen en je krab is dus ook dé culinaire specialiteit van de streek.

Playa Larga is een interessante strandlocatie in Cuba

Playa Larga betekent lang strand en is zonder twijfel een paradijselijke plek. Het strand wordt niet zoveel bezocht als het strand van Varadero, maar deze toont zijn strand als een bijna ongerept strand. Afgezien van dit, heeft dit strand veel geschiedenis op zich, aangezien het vanwege het zand was waar de troepen van de Verenigde Staten in 1961 van boord gingen.

Dit strand maakt deel uit van een natuurpark met een totale oppervlakte van 11700 hectare, vanaf Playa Larga tot het uiterste van Cienfuegos.

Great Natural Park Montemar

Een beetje verder van het strand valt een standpunt op, in het diepste in de Varkensbaai, tussen het strand en het bos. Het is een voorrecht voor de mensen die ervan houden om naar de vogels te kijken. Maar ook voor mensen die graag watersporten beoefenen en die echt toegewijd zijn om deel uit te maken van de natuur in deze geweldige plek, genaamd het Great Natural Park Montemar.

Om een ​​beter idee te krijgen van de naam van dit park, moet je weten dat het bos bijna zijn einde in de zee heeft, dus is het alsof het groen en het blauw samenkomen en daardoor de naam ervan produceren.

De diversiteit van de natuur

Voor mensen die het avontuur niet leuk vinden, maar toch houden van de natuur, is deze plek gunstig. De aanwezigheid van overstroomde grotten, lagunes en scheuren in rotsen die via ondergrondse gangen in de zee vloeien, zijn kenmerkend voor deze hele oosterse kust van het gebied. Je bent er getuige van een overvloedige vegetatie van een natuurlijke, hoge diversiteit van de aquatische, grote fauna.

Er bevinden zich ook drie archeologische plaatsen tussen Punta de Perdiz en Caleta de Oro. Het omvat ook het gebied van Mal Paso. Het gebied onderscheidt zich door zijn floristische diversiteit, waar het opvalt door de endemische bloem.

Fauna en flora op Cuba

Tijdens je vakantie in Cuba is dit een zeer unieke kans om in contact te komen met de natuur en de fauna en flora in zijn grootste pracht te kunnen observeren. Mis deze kans niet om op een plek te zijn die niet alleen een deel van de Cubaanse geschiedenis bevat, maar ook een geweldig strand dat als een van de beste stranden ter wereld wordt beschouwd.

De ligging van Playa Larga

Playa Larga ligt enkele kilometers ten zuiden van Boca de Guamá en is de beste uitvalsbasis voor het verkennen van het schiereiland Zapata , het grootste wildernisgebied van Cuba. Ook staat het bekend om te duiken, hoewel Playa Girón een betere uitvalsbasis is voor deze activiteit.

Er bevinden zich ook enkele goede resorts, een duikcentrum en een paar gites in het aangrenzende stranddorp Caletón. Aan Playa Larga vind je zo’n 200 accommodaties om te verblijven, waaronder veel casas.

Playa Larga bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Playa Larga of wel de varkensbaai niet mag missen.

Op vakantie naar Playa Larga

Als je een vakantie naar Cuba plant, ga dan zeker eens naar Playa Larga. Je hoeft niet de hele dag aan het strand te liggen, want Cuba biedt buiten de prachtige natuur ook veel leuke activiteiten aan en heel wat cultuur!

 
BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...