Playa Larga

cuba

Eén van de bekendste stranden van Cuba is Playa Larga. Dit strand ligt in de ‘Bahía de Cochinos, oftewel de baai van de varkens. Dit strand werd in het verleden door de Amerikaanse troepen aangevallen, maar vandaag de dag is dit een populaire plek om te ontspannen onder zowel de locals als de toeristen.

Playa Larga bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Playa Larga niet mag missen.

Aan het strand liggen

Wat doe je op het strand? Heerlijk liggen natuurlijk. Met een boekje of gewoon even met de oogjes dicht. Genieten van de frisse zeewind terwijl je het geluid van de golven hoort: heerlijk! Er zijn verschillende volleybalvelden op het strand, waar je de uitdaging aan kunt gaan met de locals. Ook ontbreken de beachclubs niet en kun je heerlijk wat drinken of wat eten aan het strand. Je kunt zonder problemen de hele dag vertoeven op dit strand. Naast ontspannen kun je hier ook verschillende activiteiten doen.

Duiken en snorkelen Playa Larga

Playa Larga is een walhalla voor de duik- en snorkelfanaten. Het zeewater is kristalhelder, de koraalriffen zijn bijzonder kleurrijk en er leven verschillende soorten tropische vissen. Je kunt er een duikcursus volgen, maar als je al kunt duiken, dan kun je ook zelf op pad gaan. Een duik kost 25 dollar en snorkelspullen zitten soms inbegrepen als je een accommodatie huurt.

Uniek fenomeen: Krabinvasie

Naast het fotogenieke uiterlijk van Playa Larga, staat dit strand ook bekend om de grootschalige krabinvasie ‘s. In de avonduren zie je ze met zijn honderden tegelijk over straat lopen en je krab is dus ook dé culinaire specialiteit van de streek.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...