Pico Turquino

cuba

Cuba staat natuurlijk bekend om de prachtige stranden en gezellige steden, maar er zijn ook een aantal bergen in Cuba. Het hoogste punt van het eiland Cuba is de ‘Pico Turquino’. De top van deze berg is maar liefst 1.974 meter hoog en dit is de enige plek waar ooit sneeuwval is geconstateerd in Cuba. Dat is alweer een tijdje geleden (1900), maar toch leuk om te weten. De berg ligt middenin de bergketen Sierra Maestra en wordt omringd door een indrukwekkend mooi gebied van andere bergen, bossen en rivieren.

Pico Turquino bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Pico Turquino niet mag missen.

De Pico Turquino beklimmen

Echte klimfanaten zijn hier op hun plek. Je kunt de Pico Turquino namelijk (onder begeleiding) beklimmen. Het is een driedaagse tocht en je vertrekt vanaf de Caribische Zee. De tocht is erg zwaar en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt deze tocht alleen onder begeleiding van een ervaren gids maken, dit is verplicht.

Onderweg kun je overnachten bij een van de gezellige hutten die in de nabijgelegen dorpjes staan. We raden je aan om niet teveel spullen mee te nemen, aangezien de afdaling over een andere route gaat. Je kunt dus geen spullen onderweg achterlaten om die na afloop weer op te halen. Ook is het overdag erg heet en het is verstandig om jezelf goed te beschermen. Denk aan een hoofddeksel, voldoende zonnebrand en anti-insecten spray.

De tocht is het echter dubbel en dwars waard. Je zult door de prachtige Sierra Maestra wandelen met als ultieme beloning: het geweldige uitzicht vanaf de Pico Turquino!

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...