Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Pico Turquino, voor de echte klimfanaten » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Pico Turquino, voor de echte klimfanaten

cuba

Cuba staat natuurlijk bekend om de prachtige stranden en gezellige steden, maar er zijn ook een aantal bergen in Cuba. Het hoogste punt van het eiland Cuba is de Pico Turquino. De top van deze berg is maar liefst 1.974 meter hoog en dit is de enige plek waar ooit sneeuwval is geconstateerd in Cuba. Dat is alweer een tijdje geleden (1900), maar toch leuk om te weten. De berg ligt middenin de bergketen Sierra Maestra en wordt omringd door een indrukwekkend mooi gebied van andere bergen, bossen en rivieren.

De Pico Turquino beklimmen

Echte klimfanaten zijn hier op hun plek. Je kunt de Pico Turquino namelijk (onder begeleiding) beklimmen. Het is een driedaagse tocht en je vertrekt vanaf de Caribische Zee. De tocht is erg zwaar en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt deze tocht alleen onder begeleiding van een ervaren gids maken, dit is verplicht.

Onderweg kun je overnachten bij een van de gezellige hutten die in de nabijgelegen dorpjes staan. We raden je aan om niet teveel spullen mee te nemen, aangezien de afdaling over een andere route gaat. Je kunt dus geen spullen onderweg achterlaten om die na afloop weer op te halen. Ook is het overdag erg heet en het is verstandig om jezelf goed te beschermen. Denk aan een hoofddeksel, voldoende zonnebrand en anti-insecten spray.

De tocht is het echter dubbel en dwars waard. Je zult door de prachtige Sierra Maestra wandelen met als ultieme beloning: het geweldige uitzicht vanaf de Pico Turquino!

Het nationaal park Pico Turquino

Het Pico Turquino National Park is de thuisbasis van de hoogste berg van Cuba. Bezoekers hebben toegang tot dit bosrijke, afgelegen park vanuit de kleine gemeenschap van Santo Domingo.

Toegang voor reizigers en wandelaars

Het Pico Turquino National Park ligt in de Sierra Maestra, een enorme bergketen die langs een groot deel van het zuidoosten van Cuba loopt. Deze bergen zijn groot en mooi, met hoge toppen, schone kreken en dichte bossen. Er wonen hier maar weinig mensen, maar er is een kleine nederzetting in Santo Domingo die reizigers gemakkelijke toegang tot het nationale park biedt.

Een uitdagende excursie naar de top

Het Pico Turquino National Park strekt zich uit over 43.120 are of 17.450 hectare. De hoogste berg van Cuba, Pico Turquino, bevindt zich in het park. De wandelingen naar de top ervan zijn een van de meest uitdagende excursies in Cuba. Vanaf de trailhead bij Alto del Naranjo is het een 13 kilometer lange wandeling naar de top.

Onderweg passeer je verschillende plattelandsgemeenschappen en een serieus mooi terrein. De meeste wandelaars bereiken de top op de eerste dag en dalen dan af naar de gemeenschap van Aguada de Joaquín om de nacht door te brengen. De laatste paar kilometers worden de volgende dag afgelegd. Gidsen zijn vereist bij deze excursie.

Planten en dieren in het park

Het park beschermt belangrijke plant- en diersoorten, waaronder 100 plantensoorten die endemisch zijn in dit gebied. De lagere hoogten zijn de thuisbasis van bergbossen, terwijl de bovenloop van het park nevelwouden heeft. Je ziet er orchideeën, bromelia’s en varens en misschien zie je zelfs de bijenkolibrie, de kleinste vogel op aarde.

La Comandancia de la Plata

Het vroegere hoofdkantoor van Fidel Castro, ook wel bekend als La Comandancia de la Plata, bevindt zich ook in het park. Bezoekers kunnen dit hoofdkantoor bezoeken tijdens een begeleide wandeling. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten en gaat over een prachtig terrein.

Bij La Comandancia de la Plata zie je het huis van Fidel en de kleine hut die Che Guevara als ziekenhuis gebruikte. Dit gebied was de thuisbasis van verschillende belangrijke veldslagen in de oorlog tegen Fulgencio Batista.

Pico Turquino bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Pico Turquino niet mag missen.

Hoe kom je bij Pico Turquino?

Internationale vluchten kan je nemen vanaf Havana, Holguín en Santiago de Cuba. Er zijn lokale vluchten van Havana naar Bayamo. Ook kan je met de bus van Holguín naar Bayamo rijden. Het is ook mogelijk om vervoer per bus, auto of taxi naar Villa Santo Domingo te nemen. Van Villa Santo Domingo kan je met een vrachtwagen of krachtige huurauto naar Alto del Naranjo rijden. Als je vanuit Santiago de Cuba binnenvliegt, is het 2 uur rijden naar Bayamo.

Als je bij Las Cuevas wilt beginnen, is Santiago de Cuba jouw plek van waaruit je je reis organiseert. Met een eigen taxi duurt het 2 uur naar La Mula, exclusief de tussenstops voor het nemen van foto’s en even pauzeren op de stranden. Bij La Mula Campismo kan je een huisje huren vlakbij het strand. Vanaf daar is het 12 kilometer rijden naar Las Cuevas in de ochtend. Ook kan je gewoon de bus nemen.

 
BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...