Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Peninsula de Zapata ; hier kun je krokodillen spotten » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Peninsula de Zapata ; hier kun je krokodillen spotten

cuba

Eén van de meest unieke plekjes van Cuba is Peninsula de Zapata. Dit schiereiland ligt vlakbij Havana, maar de sfeer is hier totaal anders. Dit is het dunst bevolkte gebied van Cuba en het schiereiland bestaat voornamelijk uit moeras. Je vindt er honderden vogelsoorten, waarvan enkelen alleen hier voorkomen en de stranden worden in het seizoen overspoeld met krabbetjes. Ook vind je hier krokodillen die je – onder begeleiding van een gids – kunt spotten.

Grootste natuurgebied van Cuba

Peninsula de Zapata, ook wel bekend als ‘Zapata’ is het allergrootste natuurgebied van Cuba. Op de plattegrond van Cuba kun je zien hoeveel ruimte dit schiereiland inneemt. In dit prachtige natuurgebied is meer dan genoeg te doen. Wat precies? Wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet!

Ciénaga de Zapata

De grootste trekpleister van het gebied is de Ciénaga de Zapata, het indrukwekkende moeras. Dit gebied is niet erg goed te bereiken, maar het is het allemaal waard. Je kunt het gebied alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. Deze kun je reserveren van de ingang van Playa Larga.

Duiken op de Peninsula de Zapata

Cuba blijft natuurlijk een Caribisch eiland, ook in Zapata kun je geweldig duiken. Tussen Playa Larga en Playa Girón kun je zowel geweldig duiken als snorkelen. Het voordeel is dat hier het water snel diep wordt en de koraalriffen niet ver van de kust liggen. Je kunt dus in principe gewoon het water inlopen om de onderwaterwereld al duikend te verkennen.

Ontdek het schiereiland Zapata voor het meest opwindende ecotoerisme

Als je een fervent eco reiziger bent, of als je gewoon de groenste bezienswaardigheden wilt verkennen tijdens je volgende vakantie, heeft een vakantie in Cuba je alles te bieden. Van fantastische historische sites tot een levendige, bedwelmende cultuur en bovendien ongeëvenaarde mogelijkheden voor ecotoerisme, je vindt het in Cuba.

Als je echt verschillende fauna en flora in Cuba wilt ervaren, dan is een van je beste opties die je kan nemen om naar het schiereiland Zapata en het Parque Nacional Ciénaga de Zapata te gaan. Beiden zullen zelfs de meest ervaren eco reiziger en de meest enthousiaste dieren- en natuurliefhebber tevreden stellen.

Parque Nacional Ciénaga de Zapata

Het beschermd natuurgebied Zapata Pennisula is het grootste insulaire wetland in het Caribisch gebied, waarvan 70% een beschermd biosfeerreservaat vormt dat bekend staat als het nationaal park: Parque Nacional Ciénaga de Zapata. Het is zo groot dat veel gebieden ervan in de meest ongerepte maagdelijke staat zijn op hun wildste en hun puurste. Ze wachten er gewoon op je om de rijke diversiteit aan dieren en planten te ontdekken.

De natuur in de archipel van het nationale park op Cuba

In de natuur van Cuba zie je betoverende lagunes, stromende grachten en een bloeiende gemeenschap van endemische Cubaanse krokodillen, een soort die uniek is voor de archipel van Cuba. Andere endemische reptielen die je in Parque Nacional Ciénaga de Zapata zult zien, zijn de Cubaanse boa, zeekoeien en hutia’s. Deze diersoort is een bijna uitgestorven groot ratachtig wezen ter grootte van een konijn, ook bekend als bananenratten en inheems in Cuba.

Vogels en bossen in het nationale park

Er zijn meer dan 175 vogelsoorten in dit verbazingwekkende natuurgebied te zien, waaronder de Cubaanse papegaai, de visarend, de kraanvogels en de beroemde bijkolibrie, een minuscule vogel die even groot is als het uiteinde van een menselijke duim!

Het park is ook de thuisbasis van het best bewaarde mangrovebos in Cuba, nog een andere attractie die fantastische ecologische ervaringen tijdens een natuurvakantie in Cuba mogelijk maken, op een van de meest gekoesterde natuurlijke landschappen van het eiland.

Activiteiten in Parque Nacional Ciénaga de Zapata

Activiteiten die beschikbaar zijn in het Parque Nacional Ciénaga de Zapata nationale park, zijn onder meer sportvissen en duiken. Er bevindt zich ook een klein museum om je meer informatie te geven over de natuurlijke omgeving van het gebied.

Peninsula de Zapata bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Peninsula de Zapata niet mag missen.

Andere leuke dingen om te doen in de natuur van Cuba

Een ander ding om te zien is de reconstructie van een traditioneel Guama Taino dorp. Het is de thuisbasis van 32 sculpturen die de manier van leven weergeven van de nu uitgestorven inboorlingen die het eiland voor het eerst bewoonden. Ook geef het een goed inzicht in het leven van de aboriginals vóór de modernisering van het eiland. Het bevindt zich in het centrum van de Tesoro lagune. De toegang er naartoe is enkel mogelijk per boot.

De Tesoro lagune, in de buurt van het nationale park, is de uitstekende plek om te duiken en te vissen. Het is een vier meter diep natuurlijk reservoir met een gezonde populatie van gouden forel. Er is zorg besteed aan het behoud van de natuurlijke fauna en flora in dit gebied, dus het ecosysteem is hier vrijwel onaangetast. Als je op zoek bent naar een echte natuurvakantie, dan is Cuba zeker een optie waarvoor je kan kiezen!

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...