Peninsula de Zapata

cuba

Eén van de meest unieke plekjes van Cuba is Peninsula de Zapata. Dit schiereiland ligt vlakbij Havana, maar de sfeer is hier totaal anders. Dit is het dunst bevolkte gebied van Cuba en het schiereiland bestaat voornamelijk uit moeras. Je vindt er honderden vogelsoorten, waarvan enkelen alleen hier voorkomen en de stranden worden in het seizoen overspoeld met krabbetjes. Ook vind je hier krokodillen die je – onder begeleiding van een gids – kunt spotten.

Peninsula de Zapata bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Peninsula de Zapata niet mag missen.

Grootste natuugebied van Cuba

Peninsula de Zapata, ook wel bekend als ‘Zapata’ is het allergrootste natuurgebied van Cuba. Op de plattegrond van Cuba kun je zien hoeveel ruimte dit schiereiland inneemt.

In dit prachtige natuurgebied is meer dan genoeg te doen. Wat precies? Wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet!

Ciénaga de Zapata

De grootste trekpleister van het gebied is de Ciénaga de Zapata, het indrukwekkende moeras. Dit gebied is niet erg goed te bereiken, maar het is het allemaal waard. Je kunt het gebied alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. Deze kun je reserveren van de ingang van Playa Larga.

Duiken

Cuba blijft natuurlijk een Caribisch eiland, ook in Zapata kun je geweldig duiken. Tussen Playa Larga en Playa Girón kun je zowel geweldig duiken als snorkelen. Het voordeel is dat hier het water snel diep wordt en de koraalriffen niet ver van de kust liggen. Je kunt dus in principe gewoon het water inlopen om de onderwaterwereld al duikend te verkennen.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...