Camagüey

cuba

Eén van de best bewaarde, oude steden in Cuba is Camagüey. Deze stad dateert van 1528 en is gesticht door de eerste Spanjaarden die aan land kwamen. Vandaag de dag is de stad uitgegroeid tot een levendige plek. Het oude stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en er is meer dan genoeg te doen. Met 300.000 inwoners is Camagüey de op twee na grootste stad van Cuba. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden van Camagüey?

Camagüey bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Camagüey niet mag missen.

Plaza de la Revolución

Veel Cubaanse steden hebben een ‘Plaza de la Revolución’, zo ook Camagüey. Dit gigantische plein ligt middenin de stad. In het midden van het plein staat een standbeeld Agramonte, een onafhankelijkheidsstrijder uit het verleden. Omdat er op het plein verder niets anders staat, springt het standbeeld er echt uit, wat zorgt voor een uniek aanzicht.

Iglesia de la Merced

Deze prachtige kerk stamt uit de 17e eeuw, maar werd in de 28e eeuw compleet herbouwd. De kerk heeft nu een indrukwekkende barokgevel mét klokkentoren. De binnenkant van de kerk is eigenlijk nog mooier dan de buitenkant, met indrukwekkende muurschilderingen en catacomben. Hier staat ook het Heilig Graf met een beeld van Christus uit de 18e eeuw. Het beeld is gegoten uit tienduizenden zilveren munten.

Gezellige barretjes

De stad staat verder bekend om de gezellige barretjes waar je een heerlijk drankje kunt doen en een hapje kunt eten. De prijzen zijn hier – in tegenstelling tot Havana – best schappelijk en je kunt in deze stad rustig rondlopen zonder last te hebben van zeeën toeristen.

Handige reistips & deals