Pinar del Río

cuba

Pinar del Río is een stad in de gelijknamige provincie. Deze regio staat bekend om de tabaksverbouw. Je vindt er vele rum fabrieken en sigarenfabrieken. Hier kun je de productieprocessen van deze Cubaanse specialiteiten van dichtbij bewonderen. De stad zelf is niet erg groot, met een kleine 200.000 inwoners. Het voelt meer als een dorp dan als een stad. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Pinar del Río?

Pinar del Río bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Pinar del Río niet mag missen.

Bezoek een van de sigarenfabrieken

Cubaanse sigaren zijn de trots van het land. De stad Pinar del Río wordt omringd door sigarenfabrieken en tabaksvelden. Hier komen de meeste Cubaanse sigaren vandaan. Het leuke is, dat enkele van deze fabrieken ook open zijn voor bezoekers. Een echte aanrader is ‘Fábrica de Tabacos Francisco Donatien’. In deze wereldberoemde sigarenfabriek kun je letterlijk over de schouder meekijken bij de werknemers als de sigaren gerold worden. In het naastgelegen tabakswinkeltje kun je vervolgens een paar heerlijk authentieke sigaren kopen. Onmisbaar tijdens een vakantie naar Cuba!

Playa las Tumbas

Cuba is een eiland en er zijn dus meer dan genoeg stranden te vinden. Zo ook in de omgeving van Pinar del Río. Het strand Playa las Tumbas is een echte aanrader. Dit afgelegen strand ligt in ‘Parque Nacional Península de Guanahacabibes’ en behoort tot de mooiste stranden van het land. Er staat slechts één piepklein hotelletje en voor de rest is het puur strand, palmen en de prachtige Caraïbische zee.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...