Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Pinar del Río - Rum & Sigaren » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Pinar del Río – Rum & Sigaren

cuba

Pinar del Río is een stad in de gelijknamige provincie. Deze regio staat bekend om de tabaksverbouw. Je vindt er vele rum fabrieken en sigarenfabrieken. Hier kun je de productieprocessen van deze Cubaanse specialiteiten van dichtbij bewonderen. De stad zelf is niet erg groot, met een kleine 200.000 inwoners. Het voelt meer als een dorp dan als een stad. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Pinar del Río?

Bezoek een van de sigarenfabrieken

Cubaanse sigaren zijn de trots van het land. De stad Pinar del Río wordt omringd door sigarenfabrieken en tabaksvelden. Hier komen de meeste Cubaanse sigaren vandaan. Het leuke is, dat enkele van deze fabrieken ook open zijn voor bezoekers. Een echte aanrader is ‘Fábrica de Tabacos Francisco Donatien’. In deze wereldberoemde sigarenfabriek kun je letterlijk over de schouder meekijken bij de werknemers als de sigaren gerold worden. In het naastgelegen tabakswinkeltje kun je vervolgens een paar heerlijk authentieke sigaren kopen. Onmisbaar tijdens een vakantie naar Cuba!

Playa las Tumbas

Cuba is een eiland en er zijn dus meer dan genoeg stranden te vinden. Zo ook in de omgeving van Pinar del Río. Het strand Playa las Tumbas is een echte aanrader. Dit afgelegen strand ligt in ‘Parque Nacional Península de Guanahacabibes’ en behoort tot de mooiste stranden van het land. Er staat slechts één piepklein hotelletje en voor de rest is het puur strand, palmen en de prachtige Caraïbische zee.

Het prachtige landschap van de hele provincie Pinar del Rio

Bekend als het land waar ’s werelds beste tabak wordt geproduceerd, biedt Pinar del Rio een landschap van ongewone en onvergelijkbare schoonheid, van de hoogste bergen tot de zeebodem. Deze regio wordt gekenmerkt door zijn valleien, bergen, grotten, rivieren, kliffen en vruchtbaar land. Vanwege al zijn natuurlijke schoonheden, staat Pinar del Rio bekend als de natuurlijke kathedraal van Cuba.

De nationale parken van Pinar del Rio

De provincie heeft twee nationale parken, het biosfeerreservaat van het schiereiland Guanahacabibes en de vallei van Vinales, door UNESCO uitgeroepen tot cultureel landschapsterrein voor het landelijke leven dat is gericht op de tabaksteelt. Het meest westelijke van de Cubaanse provincies is voorzien van de meest diverse groenheid.

De Viñales-vallei

Er zijn twee locaties met een unieke schoonheid en internationale bekendheid, namelijk: de Viñales-vallei en Soroa. De Vinales-vallei, uitgeroepen tot een natuurlijk nationaal monument, heeft een oppervlakte van 132 vierkante kilometer, met enorme ronde heuvels. Bijzondere rotsformaties uit de Jura-periode, bekend als mogotes, zijn er bedekt met een rijke heuvelvegetatie.

Grotten van echt speleologisch belang zijn er in overvloed te vinden, waaronder het Santo Tomas-grottenstelsel (of officieel Cueva de Santo Tomas) met zijn 45 km aan grotten die er te bezichtigen zijn. De vallei is ideaal om te wandelen en om lokale inheemse diersoorten te bekijken.

De natuur van Soroa

Soroa ligt in de westelijke regio van het gebergte Sierra del Rosario, uitgeroepen tot natuurreservaat van de biosfeer vanwege zijn natuurlijke waarden. Daar vind je het Soroa uitkijkpunt.

De Soroa Orchid Garden, de grootste in Cuba, heeft meer dan 700 orchideeënsoorten waarvan 250 endemisch. Je kan er door een groenblijvend bos wandelen en kijken naar prachtige vogels of je loopt er gewoon langs de oevers van de rivier met zijn prachtige waterval, die op bepaalde uren van de dag de zonnestralen verspreidt tot een prachtige regenboog.

Deze regenboog in Soroa staat bekend als The Rainbow of Cuba. Je kan er zelfs baden in het mineraal medicinale en onderkoelde water.

Een natuurlijke vakantiebestemming dichtbij grote steden

Gezien de mooie natuurlijke omgeving en de nabijheid van de twee belangrijkste steden op het eiland, Havana en Varadero, is de provincie Pinar del Rio een geweldige plek voor groepen die geïnteresseerd zijn om echt één te worden met de natuur.

Het gebergte Sierra del Rosario

Het gebergte Sierra del Rosario is ecologisch georiënteerd, met adembenemende landschappen en meer dan 800 plantensoorten en meer dan 70 vogelsoorten, veelal inheemse soorten.

Pinar del Río bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Pinar del Río niet mag missen.

Las Terrazas

Las Terrazas is onderdeel van een alomvattend programma voor de ontwikkeling van het gebied, dat betrekking heeft op de herbebossing en het behoud van de bodem door middel van terrastechnieken. Je kan er genieten van baden in zwavelhoudend en natuurlijk water, samen met de flora en fauna om je heen.

Leuke uitstappen

Als je in Pinar del Rio verblijft, kan je enkele leuke uitstappen ondernemen. Onder andere het schiereiland Guanabacabibes, waar in de grond de beste tabak ter wereld wordt verbouwd, is zeker de moeite om eens naartoe te gaan. Ook zijn in de buurt van de omgeving enkele muurschilderingen van de prehistorie te vinden.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...