Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Guardalavaca; wat is zo speciaal aan deze plaats? » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Guardalavaca; wat is zo speciaal aan deze plaats?

cuba

In het oosten van het land bevindt zich Guardalavaca, een van de mooiste kustplaatsen van Cuba. Dit is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Cuba. Wat is zo speciaal aan deze plaats? Natuurlijk vind je hier prachtige witte zandstranden, maar ook indrukwekkende rotsen en een wilde vegetatie. De zee is daarnaast ook erg helder en pal voor de kust ligt een indrukwekkend koraalrif. Let wel op: als je voor het ‘authentieke’ Cuba komt, dan is deze plaats niets voor jou. Je vindt er vooral hotels, strandbars en andere voorzieningen die je bij een moderne badplaats verwacht.

Stukje geschiedenis over Guardalavaca

Guardalavaca was niet altijd een veel bezochte badplaats. In het verleden was deze plaats vooral bekend als handelsplek voor producten die verbouwd werden in de regio. Pas aan het eind van de jaren 70 veranderde Guardalavaca in de populaire badplaats zoals we hem nu kennen. Het eerste resort werd geopend door een duik in het zwembad van niemand minder dan Fidel Castro.

Duiken en snorkelen

Naast aan het strand liggen, wandelen en lekker ontspannen in het hotel kun je hier ook andere activiteiten doen. Een populaire wateractiviteit in Guardalavaca is duiken. De onderwaterfauna aan de kust van Guardalavaca is erg indrukwekkend. Je vindt er planten, dieren en koraalrif dat nergens anders op de wereld te zien is. Je kunt er duiklessen volgen, maar ook zelfstandig duiken. Vind je duiken te veel van het goede? Dan kun je er ook voor kiezen om te snorkelen.

Uitgelicht

Watersporten bij het hotel

Terwijl je in je hotel bent, kan je jezelf trakteren en genieten van het beoefenen van een van de vele watersporten die er beschikbaar zijn. De kust van Guardalavaca is een prachtige locatie, dus er zijn maar weinig betere manieren om van het uitzicht op het water te genieten dan op een jetski of op een waterfiets vanaf de zee.

De kust van Guardalavaca

Guadalavaca is een stad die gelegen is langs de witte zandstranden en de warme wateren van Cuba. Met zoveel natuurlijke aantrekkingskracht heeft de stad veel dingen om te doen voor toeristen die het gebied bezoeken. De kustlijn rond Guardalavaca is een populaire trekpleister voor bezoekers.

Er zijn restaurant op een aantrekkelijke plek gelegen waar je lekker kan dineren, vlakbij de oostkant van het strand. Dit deel van Guardalavaca is erg pittoresk en vredig. Aan de westkant van het strand, voorbij de grote resorts, bevindt zich Restaurant El Ancla. Deze mooie eetgelegenheid heeft een prachtig uitzicht op de kust en een disco waar niet alleen de lokale bevolking, maar ook de toeristen zich kunnen vermaken.

Excursies op Guardalavaca

Er zijn verschillende beschikbare excursies die je misschien aantrekkelijk vindt. De Cuba Life tour neemt je mee door de lokale omgeving van Guardalavaca. Het geeft je tijd bij een van de lokale dorpswinkels en het laat enkele van de lokale boerderijen zien. Er is ook een kans om de bergen in te trekken en enkele inheemse gemeenschappen te ontmoeten.

Cubaanse sigaren

Ook zijn er rondleidingen die je met de trein naar een lokale sigarenfabriek brengen, om te zien hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaar wordt gemaakt. Onderweg luister je naar leuke Cubaanse muziek. Na je stop bij de Cubaanse sigarenfabriek loop je de heuvel op om de stad vanaf Loma de la Cruz te bekijken. Dit biedt een perfecte gelegenheid om je camera te nemen en foto’s te maken van het uitgestrekte, panoramische landschap beneden.

Guardalavaca bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Guardalavaca niet mag missen.

Meer over de boerengemeenschap Guardalavaca

Guardalavaca was oorspronkelijk een boerengemeenschap. Het fokken van paarden is er nog steeds een lokale specialiteit, hoewel het kustgebied er volledig wordt overgedragen aan het toerisme. Het dorp landinwaarts bestaat uit meerdere vervallen appartementsblokken. De hele plaats is volledig afhankelijk van de prachtige, zorgvuldig onderhouden stranden.

Je krijgt er te maken met tropische regens in mei en juni, maar ook met zinderend weer in augustus. Het gebied is er geschikt voor iedereen die op zoek is naar zon, zee en zand. De accommodaties die je er kan boeken zijn voornamelijk all inclusive resorts, sommigen ervan zijn gevestigd in Playa Esmeralda.

De meeste all inclusive resorts sluiten er echter gemotoriseerde watersporten uit en sommige beperken hun drankjes tot lokaal geproduceerde rum en bier. Als je dus elke dag gratis Franse champagne wilt drinken, bekijk dan zeer zorgvuldig de brochure van de touroperator.

Guardalavaca ligt aan de oostkant van de noordkust van Cuba. Het ligt op een stuk rotsachtige noordwestelijke kustlijn met verschillende mooie stranden en met golvende, met bomen bedekte heuvels. Deze vakantiebestemming is zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Handige reistips & deals

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...