Valle de Viñales

cuba

Valle de Viñales staat bekend als dé mooiste streek van Cuba. De vallei is miljoenenjaren oud en dit zie je ervan af. Indrukwekkende grotten, ondergrondse rivieren en de typische ‘mogotes’. Een ander stukje geschiedenis van deze plek: hier worden de iconische Cubaanse sigaren geproduceerd! Je kunt tabaksplantages bezoeken, maar ook prachtig wandelen in Valle de Viñales.

Valle de Viñales bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Valle de Viñales niet mag missen.

Het dorpje Viñales

De vallei staat voornamelijk bekend om de indrukwekkende natuur, maar ook het dorpje Viñales is een aanrader. Dit dorpje ligt aan de rand van de vallei, tussen de tabaksplantages en rotsen in. Het charmante dorpje is klein van stuk, maar dat is ook gelijk de charme van het dorpje. Oude Cubanen die op hun veranda een sigaar roken, koeien en varkens die gewoon vrij rondlopen en gezellige barretjes waar men muziek maakt. Het authentieke Cuba zoals het ooit was! Je vindt een paar hotels in Viñales maar als je echt onder de locals wilt verblijven dan kan dat ook. Kies dan voor zogeheten ‘Casas Particulares’. Dit zijn bed & breakfasts waarbij je echt bij de locals thuis slaapt.

Activiteiten in Valle de Viñales

Zoals we eerder al schreven kun je prachtig wandelen in Valle de Viñales. Daarnaast kun je hier nog meer activiteiten ondernemen. Zo kun je hier geweldig rotsklimmen op de vele karstbergen. Er liggen in totaal honderden klimroutes in de vallei en als bergfanaat kun je hier dus heerlijk vertoeven. Ook paardrijden is erg populair in dit gebied. Te paard kun je net iets langere afstanden afleggen. Je kunt ervoor kiezen om onder begeleiding van een gids te paardrijden, maar er zijn ook plekken waar je op eigen houtje kunt rijden. Onderweg zul je tabaksplantages, bergen en indrukwekkende grotten tegenkomen. Een echte aanrader!

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...