Baracoa

cuba

In het oosten van Cuba ligt Baracoa, de oudste stad van het land. Deze stad is compleet anders dan de andere steden, maar niet minder mooi. Hier zie je geen koloniale gebouwen en straten met gekleurde huisjes. Nee, maar hier zie je prachtige houtenhuisjes en veel bomen en planten. De stad ligt middenin het bos en gaat over in een Nationaal Park. Ook niet verkeerd: er zijn in Baracoa niet veel toeristen. De meeste mensen die rondreizen door Cuba slaan deze stad over. Waarom? Je kunt vanaf Baracoa alleen maar terug naar het westen, niet ideaal voor een rondreis. Dit zorgt er wel voor dat het heerlijk rustig is in de stad. Ideaal om even tot rust te komen dus!

Baracoa bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Baracoa niet mag missen.

Bezienswaardigheden Baracoa

De stad ziet er dus niet zo spectaculair uit zoals bijvoorbeeld Havana. Dit betekent niet dat er niets te doen is in Baracoa. In tegendeel… Er zijn talloze interessante bezienswaardigheden. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet:

Casa de la Trova

Een typisch Cubaans verschijnsel: ‘Casa de la Trova’. Je vindt in elke stad wel een ‘Casa de la Trova’, dus ook in Baracoa. Hier kun je heerlijk de dag afsluiten onder het genot van prachtige livemuziek en een drankje. Er wordt niet altijd livemuziek gespeelt, dus informeer altijd even van tevoren.

Plaza Independencia

Dit is hét grootste plein van de stad. Het plein ligt in het midden van Baracoa en hier bruist het van de gezelligheid. Om het plein heen staan prachtige historische gebouwen zoals de ‘Nuestra Señora de la Aunción kerk’, die zo’n 500 jaar geleden gebouwd werd in opdracht van Columbus.

Maguana Beach

Zoals veel andere Cubaanse steden ligt Baracoa ook aan de kust. Maguana Beach, zoals het strand heet, is dan ook een echte aanrader. Dit strand ligt op zo’n 20 kilometer afstand en dit is het mooiste strand uit de omgeving. Je kunt hier heerlijk zwemmen en gezellig eten in een van de strandtentjes.

Handige reistips & deals