Topes de Collantes

cuba

Eén van de mooiste Nationale Parken van Cuba is Topes de Collantes. Dit prachtig, groene natuurgebied ligt in het Excambray gebergte. Het hoogste punt is Suan Juan op ruim 1100 meter hoogte en het park is ongeveer 200 vierkante kilometer groot. Het park kan onderverdeeld worden in vier gebieden: Altiplano, Codina, Guanayara en El Cubano.

Topes de Collantes bezoeken? Boek een rondreis naar Cuba waar de stop in Topes de Collantes niet mag missen.

Indrukwekkende natuur

Het hele park ligt op ongeveer 800 meter boven de zeespiegel en er groeien de meest prachtige bomen en planten. Denk aan eucalyptus, pijnbomen en andere tropische begroeiing. Ook zijn er veel koffie- en gemberplantages in het gebied te vinden. Omdat de wind van de Atlantische Oceaan komt, is het gebied zeer vruchtbaar. Naast de indrukwekkende flora, vind je hier ook prachtige grotten, valleien, watervallen en meanderende rivieren. Je kunt hier heerlijk in zwemmen wanneer de temperaturen onaangenaam warm zijn.

Bereikbaarheid Topes de Collantes

Dit indrukwekkend mooie natuurgebied ligt op zo’n 30 kilometer van Trinidad en je kunt het park via een goede verbinding bereiken. Met de auto of met de bus ben je vanaf Trinidad binnen 30 minuutjes in Topes de Collantes. Dit zorgt er wel voor dat steeds meer toeristen ook de weg naar Topes de Collantes vinden. In het park vind je nu ook meerdere resorts en hotels waar je kunt overnachten. Let wel op: eenmaal aangekomen zijn de wegen erg slecht, we raden je dus niet aan om hier met een huurauto rond te rijden.

Handige reistips & deals

Cabello

Ga je binnenkort rondreizen in Cuba en wil je alvast in de stemming komen? Luister naar Camila en krijg de kriebels in je buik. Ben je dit jaar niet van plan om...

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiep...