Wat pak je in voor een Caribische vakantie?

De beste inpak tips voor een Caribische vakantie

Hoewel veel mensen zich zorgen maken over hoe en wat ze moeten inpakken voordat ze naar het Caribisch gebied reizen, is het proces vaak veel eenvoudiger dan het lijkt. Iedereen weet al dat het Caribisch gebied bekend staat om zijn stranden, helder water en fantastisch weer.

Daarom is de beste methode om in te pakken voor het Caribisch gebied lichte kleding voor zonnig weer, maar ook moet je je voorbereiden op het onverwachte. Als je de hieronder beschreven tips volgt voordat je je bagage gaat inpakken voor een Caribische vakantie, zou je geen problemen mogen hebben om de juiste artikelen in te pakken en om je gezin voor te bereiden op de perfecte vakantie.

Belangrijke documenten meenemen

Voordat je begint met het inpakken van je kleding, moet je proberen om alle belangrijke documenten te organiseren, inclusief je paspoort, rijbewijs, vliegtickets of instapkaarten en alle andere papieren die je nodig hebt voor je reis naar het Caribisch gebied. Wanneer je je voorbereidt om te vertrekken, verpak je deze artikelen in een kleine veilige tas, of in de buitenzak van je handbagage.

Zorg er ook voor dat je voorgeschreven medicijnen worden bewaard in hun originele flessen en verpakt voor gemakkelijke toegang. Bekijk ook de wettelijke hoeveelheden van vloeistoffen die toegelaten zijn om mee te nemen en hoe je deze moet verpakken.

Je handbagage voor een Caribische vakantie

Begin vervolgens met het inpakken van je handbagage. Over het algemeen is het een goed idee om je toiletartikelen en één set voor reservekleding in te pakken voor het geval je bagage wordt vertraagd of verloren gaat. Probeer licht in te pakken met betrekking tot toiletartikelen, omdat bijna elk Caribisch resort items zoals handdoeken, zeep en shampoo beschikbaar heeft.

Zorg dat je ook waardevolle spullen, vooral elektronica, zoals laptops en camera’s, in je handbagage bewaart. Als je een camera inpakt, moet je een extra film of geheugenkaarten meenemen, zodat je alles op beeld kan vastleggen en je hierop geen beperking hebt.

Een koffer op wielen

Wanneer het tijd is om de grote bagage of reiskoffer in te pakken, probeer dan indien mogelijk een koffer op wielen mee te nemen. Als je enkele van de kleinere Caribische eilanden bezoekt, kan het zijn dat je je koffers van de startbaan moet dragen. Wanneer je je hotel probeert te bereiken en van locatie verandert, kan een koffer op wielen ongelooflijk veel spanning verlichten.

Kleding inpakken voor een Caribische vakantie

Kleding inpakken voor een Caribische vakantie kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Vergeet niet dat het Caribische klimaat meestal mild is, maar het kan zijn dat het er regent, afhankelijk van waar je reist. Begin met het inpakken van veel sokken en ondergoed. Voeg vervolgens twee of drie paar katoenen of linnen broeken en hetzelfde aantal shorts toe. Deze lichtgewicht vezels drogen snel en zijn minder omvangrijk dan jeans.

Elk lid van de familie moet ook een lichtgewicht, waterdichte jas meenemen in geval van storm. Mannen zullen een behoorlijk aantal T-shirts en enkele eenvoudige poloshirts willen inpakken voor de meer formele gelegenheden. ’s Avonds kan een poloshirt worden gecombineerd met een lichtgewicht trui of katoenen blazer. Vrouwen moeten minstens één jurk toevoegen voor formele gelegenheden. Ten slotte moeten alle leden van de familie proberen om elk kledingstuk te rollen voor het inpakken, om ruimte te besparen en kreuken te minimaliseren.

Schoenen inpakken voor een reis naar het Caribisch gebied

Zowel mannen als vrouwen moeten een paar comfortabele sneakers meenemen voor de meeste algemene activiteiten, sandalen kunnen dienen voor het strand en informele activiteiten, waterschoenen kan je meenemen voor het gebruik bij watersporten en tenslotte kan je één paar formele schoenen inpakken voor leuke diners en evenementen.

Zonneproducten en producten voor watersport

Bereid je voor op veel water en nog meer zon wanneer je naar het Caribisch gebied reist. Neem een paar badpakken of zwembroeken mee, een zonnebril met goede UV-bescherming, voldoende waterdichte zonnebrandcrème, een sarong indien gewenst en een hoed of pet om je hoofd en je gezicht tegen de zon te beschermen.

Als je van plan bent om te snorkelen in het Caribisch gebied, overweeg dan om je eigen spullen in te pakken. Dan ben je verzekerd van het gebruik van schone spullen met minimale kosten. Het is ook een goed idee om je voor te bereiden op zonnebrand door lippenbalsem en een paar flessen lotion of aloë vera-gel in te pakken. Als je van plan bent om te wandelen of tijd buiten door te brengen, weg van het strand, moet je ook overwegen om insectenwerende middelen in te pakken.

Voorzie nog wat extra ruimte

Als je klaar bent met inpakken, zorg dan dat je genoeg ruimte over hebt om al je Caribische souvenirs mee te nemen. Als je in je tas knijpt en je voelt dat ze te vol zit, probeer dan een paar kledingstukken te verwijderen. Neem tot slot ook een kleine rugzak of tas mee, om te gebruiken tijdens dagtochten.

Eenvoudige inpaktips

Als je deze eenvoudige inpaktips volgt wanneer je naar het Caribisch gebied reist, hoef je je geen zorgen te maken dat je iets vergeet of dat je de verkeerde items inpakt. Zolang je vooruit plant en je concentreert op het verpakken van lichte spullen, kan je van elke stap van je Caribische vakantie genieten zonder door je bagage te worden belast.

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...