Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Waarom naar Cuba? -10 feiten op een rijtje » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Waarom naar Cuba?

Waarom naar Cuba ? De feiten op een rijtje

Tien feiten over Cuba die je moet weten voordat je op rondreis gaat

Veel mensen kunnen zich niet echt iets voorstellen bij Cuba. Daarom lees je in dit artikel een aantal verrassende wetenswaardigheden. Doe er je voordeel mee tijdens je Rondreis Cuba.

Je kunt geen Coca Cola kopen in Cuba

Ben jij helemaal verslaafd aan cola? Wil je graag op rondreis door Cuba? Begin dan maar alvast met afkicken. Naast Noord Korea is Cuba het enige land ter wereld waar Coca Cola officieel niet te koop is.

Dit heeft te maken met het door de Verenigde Staten opgelegde handelsembargo. Andere beperkingen, zoals een verbod op het bezitten van een mobiele telefoon, werden door de voormalige president van Cuba, Raul Castro, zelf opgelegd.

Vanaf 2008 mogen de Cubanen echter wel een telefoon aanschaffen.

De Cubaanse sigaren zijn de beste sigaren ter wereld

Op rondreis door Cuba kom je overal sigaren tegen. Heel verleidelijk als je rookt of net gestopt bent. De Cubaanse sigaren worden als de beste sigaren ter wereld gezien. Het beroemdste merk is Cohiba. Lange tijd waren de sigaren van Cohiba voorbehouden aan Fidel Castro en zijn vrienden. Inmiddels zijn ze ook voor de ‘normale burger’ te koop. Ook merken als Romeo y Juieta en Bolivar zijn erg populair.

Cuba sigaren

Cuba is het meest hooggeletterde land ter wereld

Op 0,2 procent na kan iedereen lezen en schrijven. Dat is een ontzettend goed percentage. In Nederland is bijna tien procent van de bevolking laaggeletterd. Ook heeft Cuba de meeste dokters per inwoner. Tijdens humanitaire rampen op medische tekorten worden vaak Cubaanse dokters ingezet om in andere landen de medische zorg te ondersteunen.

Bacardí  komt hier vandaan

Hét wereldberoemde rum merk Bacardí vindt zijn oorsprong in Cuba. Het bedrijf werd opgericht in de negentiende eeuw maar verhuisde een eeuw later naar het buitenland. De reden hiervoor? De Cubaanse overheid probeerde het familiebedrijf van Bacardí te nationaliseren en in te lijven. Op dit moment opereert Bacardí vanaf de Bahama’s.

Cubanen vieren nieuwjaar op een andere manier

Als je rond oud en nieuw gaat rondreizen door Cuba, moet je niet schrikken als je hier en daar een brandende pop tegen het lijf loopt. Dit is geen enge voodoo-achtige ceremonie maar een symbolische manier om slechte tijden achter je te laten en een wens te doen voor het nieuwe jaar.

Cuba wordt ook wel ‘El Crocodilo’ (De Krokodil) genoemd

De reden hiervoor is simpel: van bovenaf gezien heeft het eiland de vorm van een krokodil. Er leven trouwens ook echte krokodillen op Cuba. De Cubaanse ruitkrokodil kan wel drie tot vier meter lang worden en verschuilt zich over het algemeen in moerassen.

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...