Vijf dingen die op alle jongerenreizen gebeuren

Voor veel ouders is het de ergste periode van het jaar: de tijd dat hun zoons en dochters op jongeren reis gaan. Jongeren staan immers niet altijd bekend om hun goede gedrag en manieren. Zeker als de ouders uit het zicht – of zelfs in een ander land – zijn. Voor jongeren daarentegen zijn jongerenreizen tijden om al maandenlang naar uit te kijken. Sommigen ontwerpen zelfs een eigen t-shirt of vlag voor hun vriendengroep waarmee ze op vakantie rond kunnen paraderen. De mens is maar één keer jong en daarom is het belangrijk om optimaal te genieten van een jongerenvakantie. Er zijn verschillende soorten jongerenreizen maar de onderstaande punten hebben ze allemaal met elkaar gemeen.

Vijf dingen die op alle jongerenreizen gebeuren:

Je krijgt veel te weinig slaap

Of je nu op een actieve vakantie of op een klassieke strandreis gaat: je gaat sowieso elke dag veel te laat naar bed. Er is simpelweg te veel afleiding en té veel te doen om vroeg te gaan slapen. ’s Avonds begin je eigenlijk pas weer met leven. Een kampvuur in het bos, een feest op het strand of dansen in de discotheek: alles kan en mag deze dagen. Het resultaat is dat je veel te weinig slaap krijgt en dus helemaal niet uitgerust terugkeert van vakantie. Maar ja, het hoort er bij. Zorg er voor dat je na afloop van de jongerenreis nog een paar dagen vrij bent zodat je de gemiste slaap in kunt halen.

Alles is vies als je thuis komt

Opruimen is een woord wat tijdens je jongerenvakantie helemaal niet in je hoofd opkomt. Vuile was? Meteen in de tas. Je hebt toch genoeg kleding meegenomen. Je moeder is niet aanwezig om even een fris wasje te draaien. Als je thuis komt na een jongerenvakantie is alles smerig.

Je weet zeker dat je de liefde van je leven gevonden hebt

Zon, zee, strand en een hoop jong gezelschap doen wat met je. Het is niet zelden zo dat er op jongerenreis vakantieliefdes ontstaan. Een deel van de vakantieliefdes wordt wellicht op kerstavond bezegeld door het tv programma ‘All you need is love’. Het andere deel (zeg maar gerust 95 procent) sneuvelt jammerlijk als de realiteit van het echte leven toeslaat. Jammer, maar volgend jaar is er weer een vakantie.

Je maakt een deal met je vrienden

Bij veel vriendengroepen is de afspraak ‘what happens during the holiday, stays in the holiday’. Het is echt not-done om alle wilde escapades van je vrienden met buitenstaanders te delen. Een jongerenvakantie schept een band en die band moet je houden. Je spreekt met je vrienden af dat die verschrikkelijke foto’s voor altijd ‘onder ons’ zullen blijven.

Je hebt nieuwe levenservaringen opgedaan

Het is erg bijzonder om enkele dagen alleen met leeftijdsgenoten door te brengen. Je leert er heel veel van. Ook maak je tijdens de jongerenvakantie kennis met veel verschillende soorten mensen en culturen. Dit zijn levenservaringen en herinneringen die je voor de rest van je leven meeneemt.

Jan Willem

Rondreizen top 5

Cuba specialisten voor rondreizen, Individuele rondreizen, Fly & Drive en all inclusive

all inclusive vakanties


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...