Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Vijf Cubaanse eigenaardigheden » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Vijf Cubaanse eigenaardigheden

Vijf Cubaanse eigenaardigheden die je stiekem meteen wilt overnemen

Bij een bezoek aan het buitenland doe je er natuurlijk goed aan om je een beetje te verdiepen in de cultuur van het land. Zo ook met een bezoek aan Cuba. Dan haal je het meeste uit je rondreis Cuba. Dit zijn de vijf bijzondere Cubaanse gebruiken die je eigenlijk het liefst direct zou importeren naar de Nederlandse samenleving.

De bijzondere Cubaanse drankcultuur

In Nederland kunnen we een biertje vaak wel waarderen. Maar echt verfijnde dranken – daarvoor moet je niet in Nederland zijn. De Cubanen gaan op een andere manier met alcohol om. Zij houden ook van een borrel maar gaan er wat chiquer mee om. De meest bekende drank van Cuba is rum. Rum wordt gemaakt van suikerriet. Deze plant is in overvloed aanwezig in Cuba. Daarom is de Cubaanse rum van hoge kwaliteit. Wist je dat Bacardí en Havana Club van oorsprong Cubaanse merken zijn?

De swingende heupen en ritmische drum

Muziek is erg belangrijke voor de Cubaanse bevolking. Op iedere straathoek hoor je muziek. Omdat veel Cubanen moeten rondkomen met weinig geld, is muziek voor velen een middel om hun zorgen voor even aan de kant te kunnen zetten. Het is niet moeilijk om van de ritmische Cubaanse muzieksoorten zoals de Danzon of de Rumba te houden. Daarnaast is dansen niet alleen goed voor de geest, maar ook voor het lichaam.

Weinig klagen en de situatie accepteren zoals hij is

Veel Nederlanders proberen ‘mindfulll’ te leven. Er zijn zelfs mensen die hun grote huis en dure auto inwisselen voor een piepklein ‘tiny house’. In Cuba ligt het in de volksaard om tevreden te zijn met wat er is. Dit heeft te maken met het feit dat er sinds de jaren’60 een handelsembargo van kracht is.

Dit embargo werd opgelegd door de Verenigde Staten en haar bondgenoten. Ook speelt het communisme een grote rol. Cuba wil én moet voor een groot deel zelfvoorzienend zijn en daardoor komt het regelmatig voor dat bepaalde producten niet altijd voorhanden zijn. De Cubanen zijn gewend om de situatie te accepteren zoals hij is en door te gaan met hun leven. Probeer tijdens je rondreis Cuba mee te gaan met de Cubaanse mindset.

Een beetje bijgeloof is niet slecht

De meeste Cubanen zijn wat bijgelovig. Zo moet je volgens het Cubaanse bijgeloof nooit een schommelstoel laten wiebelen als er niemand in zit. Dat zou een aankondiging voor de dood zijn. Een tas moet je nooit op de grond zetten, want dan kan het geld dat er in zit weglopen. En jeukende handen kunnen zomaar een teken zijn van een onverwachte financiële meevaller die er in de nabije toekomst aan komt.

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...