Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van AmerikaCubaPlaza.nl

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust

Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van Noord naar Zuid behoren Maine, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida, Vermont en Pennsylvania tot de Oostkust van Amerika. Over New York en Florida ligt de toeristische informatie natuurlijk voor het oprapen. Maar hoe zit het met de onbekendere staten aan de oostkust? In dit artikel worden de mooiste bezienswaardigheden in Maine, Rhode Island, Vermont en Pennsylvania uitgelicht. Zo geniet je optimaal van een rondreis Amerika oostkust.

I love ME

ME is de Amerikaanse afkorting voor de meest noordelijke staat van de Amerikaanse oostkust: Maine. De landschappen van Maine komen vaak voor in de verhalen (en de daarop gebaseerde films) van Stephen Edwin King. Er zijn zelfs heuse Stephen King tours waarbij je de plekken waar King woonde en de plaatsen waar zijn films opgenomen werden, bezoekt. Maine staat daarnaast vooral bekend om zijn mooie parken, zoals Acadia National Park en Cadillac Mountain.

Rhode Island is niet alleen maar eiland

Anders dan de naam van deze staat doet vermoeden, is Rhode Island geen eiland. Slechts een klein gedeelte van de staat is geheel omringd door zee. Rhode Island is de kleinste staat van de Verenigde Staten. Als je gaat rondreizen door Amerika’s oostkust, waan je je in Rhode Island eventjes miljonair. De stad Newport is een ware trekpleister voor degenen met een dikke portemonnee. Als je zelf wat minder te besteden hebt, is het leuk om Newport te zien en gezien te worden, maar doe je er beter aan om aan het einde van de dag weer verder te reizen. De hotels zijn, zoals je al zou verwachten, niet echt goedkoop.

Vermont: de progressieve staat

Als je een liefhebber bent van progressieve politiek, zal je zeker van de inwoners van Vermont houden. Het overgrote deel van de bevolking stemt namelijk op de democratische partij. Wist je dat bijvoorbeeld Bernie Sanders uit deze staat komt? In Vermont zijn een aantal bijzondere gebouwen te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan The Lincoln Family Home. Dit prachtige landhuis was van de zoon van Abraham Lincoln. Of Adams Farm. Vanaf deze boerderij huur je een paard en trek je zo de natuur in.

Pennsylvania

Pennsylvania staat vooral bekend om zijn industrie. Het gaat hierbij vooral over de industriële machinebouw, metaalbewerking, chemische producten en het drukken van kranten, boeken en tijdschriften. Dit zie je dan ook meteen terug in de industriële bouwstijl in hoofdstad van de staat: Pittsburgh. Ook vind je veel Amish in Pennsylvania. In Gettysburg kan je een bezoek brengen aan Gettysburg National Military Park, een park waar je uitleg krijgt over de Amerikaanse burgeroorlog. Tijdens een rondreis door de Amerikaanse oostkust is dit park te bezoeken per auto, per fiets of te voet.

Al met al zijn ook de wat minder bekende staten aan de Amerikaanse oostkust zeer de moeite van een bezoek waard.

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...