Last minute Cuba

Cuba ligt in Midden-Amerika en je kunt dit eiland eigenlijk alleen met het vliegtuig bereiken. Gelukkig zijn er meerdere vliegmaatschappijen die vluchten naar Cuba aanbieden. Vliegtickets naar Cuba zijn niet goedkoop, Cuba ligt namelijk op ongeveer 7.500 kilometer afstand van Nederland. Maar goed, dan heb je ook wat. Een vakantie naar Cuba zal je lang bij blijven. Boek daarom een last minute naar Cuba voor een complete rondreis door dit boeiende land.

Je gelooft je ogen niet:

Deze drie Cubaanse stranden staan in de top van ’s werelds mooiste stranden

Onlangs bracht National Geographic een overzicht met de 31 mooiste stranden ter wereld. Maar liefst drie Cubaanse stranden pronken hoog aan de top. Op een rondreis Cuba zijn veel reizigers niet van de Cubaanse stranden af te krijgen. De kustlijn van Cuba is simpelweg mooi en comfortabel. Met lange, afgelegen zandstranden kom je helemaal tot rust. Dit zijn de drie Cubaanse topstranden die je zeker niet mag missen.

Playa Paraiso

Dit prachtige strand staat op nummer drie van de mooiste stranden ter wereld. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden, maar voor Playa Paraiso heb je eigenlijk maar één woord nodig. Paradijselijk. Dat dekt de lading helemaal. Het is niet heel gemakkelijk om Playa Paraiso te bereiken. Om er te komen moet je namelijk een binnenlandse vlucht vanaf het vliegveld Playa Baracoa nemen. Dit ligt vlakbij Havana.

Na ongeveer drie kwartier vliegen in een klein vliegtuig arriveer je op Cayo Largo. Cayo Largo is een onbewoond eiland. Op het eiland vind je alleen enkele hotels, wat winkels, een klein museum, een bar, een disco en wat souvenirwinkels. De mensen die in de hotels werken, wonen in bungalows nabij de hotels. Zij verblijven slechts voor korte periodes op het eiland en pendelen maandelijks heen en weer tussen het eiland en het vasteland van Cuba.

Playa Sirena

Ook Playa Sirena ligt op het eiland Cayo Largo. Het zeewater is helder en heerlijk van temperatuur. Er zijn weinig golven dus de zee is heerlijk kalm en geschikt om in te zwemmen. Het zand voelt zoals poedersuiker en kleine strandparasols beschermen de bezoekers van Playa Sirena tegen de brandend hete zon. Naast het strand vind je een voortreffelijk restaurant waar je verschillende soorten vis en kreeft kunt eten. Playa Sirena is een aanrader om te bezoeken tijdens rondreizen door Cuba.

Lindamar

Als de andere twee stranden je nog niet overgehaald hebben om een binnenlandse vlucht naar Cayo Largo te boeken, dan doet Lindamar dat zeker. Ongelofelijk maar waar: ook het Lindamarstrand ligt op hetzelfde eiland. Vlakbij het strand ligt ook Villa Lindamar. Dit mooie hotelcomplex krijgt maar liefst vier sterren op Tripadvisor. Ook Playa Paraiso is goed bereikbaar vanuit Villa Lindamar. Het ligt op minder dan twee kilometer afstand.

Andere stranden

Als je geen zin of tijd hebt om tijdens je rondreis een binnenlandse vlucht te nemen, is het twintig kilometer lange strand van Varadero een goed alternatief. Bij Varadero vind je naast een prachtige kustlijn ook bijzonder goede nachtclubs zoals het populaire Palacio de la Rumba en Mambo Club. In Varadero kun je slapen in het oudste resort van Cuba en genieten van een partijtje golf. Varadero is de afgelopen decennia bezocht door veel beroemde en beruchte mensen.

Zo omschreef Al Capone Varadero als een waar strandparadijs. Rondreizen door Cuba staat garant voor een unieke strandervaring die je nergens anders ter wereld zo kunt vinden. Vanwege de prachtige architectuur en het Cubaanse beleid om hoogbouw te beperken, is ook de omgeving van de kustlijn prachtig.

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...