Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
De goedkoopste vliegtuigmaatschappijen die vliegen vanaf NederlandCubaPlaza.nl

goedkoopste vliegtuigmaatschappijen die vliegen vanaf Nederland

Wat zijn de goedkoopste vliegtuigmaatschappijen die vliegen vanaf Nederland?

Door veel concurrentie in de lucht kunnen vliegticketprijzen soms heel goedkoop uitpakken. Heel fijn voor de reiziger! En niet alleen concurreren vliegtuigmaatschappijen met elkaar, maar ook vakantiebestemmingen. Als je naar Londen wilt, wil je misschien ook wel naar Liverpool. En kunnen die twee niet met elkaar gecombineerd worden? Van low budget vliegtuigmaatschappijen moet je niet een uitstekende service verwachten. Het wordt zo goedkoop mogelijk gemaakt door online in te checken, de vliegtuigen zijn krap en de service is oké. Maar welke vliegtuigmaatschappijen spannen de kroon?

Waarmee vlieg je vanaf Nederland low budget naar een andere stad?

Goedkoop naar Oostbloklanden met Wizz Air

De Hongaarse vliegtuigmaatschappij Wizz Air vliegt voornamelijk naar Oostbloklanden. Voor maar € 19,98 vlieg je bijvoorbeeld retour vanaf Groningen naar Gdansk in Polen of vanaf Eindhoven naar Sofia in Bulgarije. Dat zijn pas low budget prijzen! Helaas zijn deze prijzen alleen op basis van een passagier met één stuk handbagage. Je kunt profiteren van extra beenruimte, instappen met prioriteit en ruimbagage, maar daar betaal je wel extra voor. Let hier goed op terwijl je boekt. Wizz Air geeft op hun website aan dat ze voor 48 uur dit tarief voor je kunnen ‘vergrendelen’. Hier betaal je overigens ook weer geld voor, € 6,-. Ben je bang dat het flink omhoog schiet en twijfel je nog? Dan zou je eventueel voor deze optie kunnen kiezen.

Kortingen met Ryanair

Houd de website van Ryanair in de gaten, want regelmatig regent het daar kortingen en kun je low budget de lucht in. Voor maar € 5,- per enkeltje kun je naar Sofia in Bulgarije, Barcelona Reus of Dublin. Dat is natuurlijk heel erg weinig. Wel ben je afhankelijk van vroege tijden in de ochtend of juist laat in de avond. Bij deze prijzen is niets inclusief. Wil je een stoel boeken, dan betaal je ervoor. Wil je ruimbagage mee? Dan betaal je ervoor. Het goedkoopst ga je met alleen je handbagage, je het niet uitmaakt waar je komt te zitten en je niets koopt tijdens de vlucht. Ook vluchten naar het zuiden van Europa kunnen je een paar tientjes kosten. Zorg gewoon dat je de website goed in de gaten houdt!

Goedkope bestemmingen met Transavia

Transavia is onderdeel van de Air France KLM-groep en vliegt naar veel bestemmingen in Europa. Over het algemeen staan ze best wel goed bekend. Af en toe hebben ze actieknallers en kun je voor € 40,- retour van Eindhoven naar Praag, voor € 58,- naar Sicilië of Nice vanaf Amsterdam. Meestal liggen de prijzen wat hoger, maar als je de website van Transavia goed in de gaten houdt, kun je ook met hen low budget reizen! Net als bij de andere vliegtuigmaatschappijen is het ook bij Transavia zo dat je extra moet betalen voor je ruimbagage en je stoel. Wees zelf flexibel, dan kost het je weinig.

Naar Dublin met Aer Lingus

Je herkent deze Nationale Ierse vliegtuigmaatschappij aan hun klaverblad, het symbool van Ierland. Verder zijn de kleuren van de vliegtuigen groen en wit. De Ierse maatschappij Aer Lingus is niet de allergoedkoopste, maar heeft soms voordeelprijzen waardoor je voor € 50,- retour van Amsterdam naar Dublin kunt. Je kunt tegen extra betaling een zitplaats selecteren en ruimbagage inchecken. Het goedkoopst reizen is met alleen handbagage.

Easy met Easyjet

Easyjet is een low budget vliegtuigmaatschappij wat nog maar twintig jaar bestaat. Ze zijn wel wat duurder dan concurrent Ryanair, maar dat komt ook omdat Easyjet naar grotere luchthavens vliegt. Wel is het zo dat ook hier ruimbagage niet is inbegrepen en dat je geen eten en/of drinken tijdens de vlucht krijgt. Voor € 50,- kun je retour naar Londen Stansted vanaf Amsterdam.

Natuurlijk is het fijn als je geld hebt bespaard op je vlucht, maar hoe weet je wanneer je moet boeken? Je kunt bijvoorbeeld een prijsalarm instellen. Je krijgt een bericht als je bestemming het goedkoper is geworden. Soms zijn twee enkeltjes goedkoper dan één retourtje. Dus vergelijk dat goed met elkaar. En zoek met flexibele data. Kijk ook goed bij elke vliegtuigmaatschappij voor wat je betaalt, ook naar de eventuele bijkomende kosten. Als je geen ruimbagage nodig hebt, boek het dan ook niet. Het kost geld en tijd op het vliegveld. Weet wat je boekt en wie weet vlieg jij wel voor € 20,- retour naar je nieuwe bestemming!

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...