Een reisgids naar Holguin in Cuba

Holguin ligt in het oosten van Cuba. De stad, 65 kilometer van de internationale luchthaven Frank Pais gelegen, ligt dicht bij de steden Banes en Gibara. Gibara is, buiten Havana, de enige Cubaanse stad die wordt omgeven door muren. Toeristische attracties in de provincie Holguin omvatten tientallen rivieren, verschillende watervallen, allerlei dammen, diverse onderzeese gebieden, tientallen historische en culturele bezienswaardigheden, meer dan 130 archeologische vindplaatsen en meer dan 20 kustbaaien.

Een subtropisch klimaat

Holguin heeft een warm subtropisch klimaat met hete zomers en milde winters. Het milde klimaat creëert er het hele jaar door slechts twee onderscheidende seizoenen, de zomer en de winter. Temperatuurgemiddelden zijn zo’n 25 graden Celsius op jaarbasis, terwijl de piek in de zomermaanden vaak hoger gaat dan 30 graden Celsius. Het klimaat valt overdag tijdens de koudste wintermaanden in december en januari zelden onder de 18 graden Celsius. Dit is de beste tijd om Holguin te bezoeken, aangezien de regenval er dan minimaal is en de hete temperaturen van tijdens de zomer er dan zijn verlaagd naar een comfortabeler niveau.

De stranden van Holguin

Een vakantie in de Holguin regio is perfect voor toeristen die een rustige, ontspannende vakantie willen op enkele van de mooiste en ongerepte stranden van Cuba. Guardalavaca is zo’n 1200 meter lang. Guardalavaca ligt vlakbij Gibara. Boca de las Esponjas, El Salto en Canon de los Aguajies zijn allemaal geweldig om te duiken. Tanques Azules, in Gibara, is een groep van unieke overstroomde grotten die speciale uitdagingen bieden voor grotduikers onder water.

Attracties en bezienswaardigheden in Holguin

Dankzij het toerisme heeft Holguin een bruisend avondleven, met een aantal bars en discotheken.

Om het rustieke leven van de inwoners van Holguin onder de knie te krijgen, kan je een jeepsafari naar Banes maken, waar je een boerenboerhuis kan bezoeken en de levenservaring op het platteland van Holguin kan opdoen. Ook kan je een bezoek brengen aan een lokale sigarenfabriek.

De Saetia Key is een prachtig natuurpark in de baai van Nipe. Antilopen, herten, wilde stieren, zebra’s, zwijnen en andere dieren zwerven vrij rond in dit park.

Een van de belangrijkste toeristenattracties is Loma De La Cruz of de Heuvel van het Kruis, een uitstekend uitkijkpunt dat kan worden bereikt door een trap van 458 treden te beklimmen. Deze heuvel van het kruis is waarschijnlijk de beroemdste plek in de stad, die doordrenkt is met geschiedenis en legendes. Jarenlang was het de bedevaartsplaats en ook is het de locatie van de Romerias de Mayo, een festival dat het moderne en het traditionele samenbrengt.

Een bestemming met Cubaans ritme

Holguin is net als de rest van Cuba vol ritme. De mensen houden er van muziek, en dat blijkt uit het feit dat het de geboorteplaats is van een aantal muzikanten en artiesten. Holguin staat ook bekend als de stad van de parken. Wanneer je in Holguin bent, vergeet dan niet om het natuurpark Bahia de Naranjo te bezoeken. Het beslaat ongeveer 10.000 hectare met weelderige vegetatie waar je kan genieten van de natuur, waar je kan wandelen langs de verschillende ecopaden, waar je kan zwemmen met de dolfijnen en de zeeleeuwen, of waar je gewoon kan ontspannen en genieten van de Cubaanse visgerechten.

Op vakantie naar Holguin

Het leven in Holguin is druk en op het eerste gezicht niet bijzonder aantrekkelijk. Maar passeer de stad en je zal het leven vinden in elke hoek van de stad. Je zou het ook de stad van de vele contrasten kunnen noemen. Het is de geboorteplaats van zowel Fidel Castro als van Batista, waar het met pijnbomen begroeide Sierra Cristal gebergte met een aantal van de meest aantrekkelijke landschappen samengaat, zoals de nikkelmijnen die rond de stad Moa liggen.

Een stad met een bijzondere schoonheid

Holguin wordt verondersteld te zijn ontdekt door Christopher Columbus, die versuft was door de schoonheid van de stad. Holguin is de thuisbasis van de mooiste met pijnbomen bedekte heuvels. De meeste zijn nu suikerplantages en vormen een belangrijke inkomstenbron voor de economie. Er zijn veel bezienswaardigheden voor een toerist die Holguin bezoekt. Het is de thuisbasis van duizend of meer diersoorten, voornamelijk vogels en vlinders.

De diversiteit van de provincie Holguin

Guardalavaca is een van de mooiste stranden van Cuba met de meest weelderige koraalriffen, interessante kliffen en absoluut een fascinerende vegetatie. Als duiken je interesseert, bezoek dan Boca de las Esponjas of El Salto. Deze stranden hebben een uitstekende hotelinfrastructuur. Je kan er ook het Natuurhistorisch Museum bezoeken voor een interessant inzicht in de flora en fauna van Cuba. Dit neoklassieke gebouw herbergt ongeveer 7000 soorten opgezette dieren en vogels.

Een bezoek aan Holguin

Holguin is de 4e grootste stad van Cuba en zeker een bezoek waard, niet alleen vanwege de vele stranden, parken, musea, enzovoort, maar ook vanwege de verschillende contrasten die deze stad maken tot wat het is.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES

 

BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...