Warning: Declaration of My_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/cubaplaza/domains/cubaplaza.nl/public_html/wp-content/themes/cubza/functions.php on line 38
Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba » CubaPlaza.nlCubaPlaza.nl

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrolijke straatbands, de geur van de Cubaanse sigaren en het geluid van ronkende oldtimers. Maar vlak ook zeker de oogverblindende schoonheid van het groene binnenland en de paradijselijke stranden niet uit. Kun jij niet wachten op een rondreis door Cuba en sta je op het punt om je reisplannen concreet te maken? Bedenk dan goed hoe jij je rondreis Cuba wilt boeken. Ga je zelf jouw reis uitstippelen of laat je dit over aan een reisbureau gespecialiseerd in Cuba? Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba!

#1 Een mooie route
Waar moet je beginnen? Er zijn zó veel gave dingen te zien en te beleven in Cuba! Je zult keuzes moeten maken, want je kunt (helaas) niet alles van het eiland bekijken in één vakantie. Hoe fijn is het dan als een reisadviseur die alles weet van Cuba, je helpt met het maken van deze keuzes? Een Cuba specialist maakt je wegwijs in de mooiste bezienswaardigheden van het land en gaat op basis van jouw persoonlijke wensen aan de slag om een reisschema inclusief bijpassende route samen te stellen.

#2 Unieke logeeradressen
Ooit eens van ‘casas particulares’ gehoord? Dit is dé manier om op authentieke wijze te overnachten in Cuba! Hierbij overnacht je bij de Cubaanse inwoners thuis, in kamers die zij speciaal voor jou vrijmaken. Zo dompel je jezelf helemaal onder in de Cubaanse cultuur en zie je hoe het echte leven eraan toe gaat in Cuba. En er is nog een groot voordeel van logeren in ‘casas particulares’: het eten! Bij veel Cubanen thuis zijn de overnachtingen inclusief maaltijden. Je proeft typisch Cubaanse gerechten, een feestje voor je smaakpapillen! Vraag een reisadviseur naar de leukste ‘casas particulares’. Overnacht je liever met iets meer privacy tijdens je rondreis in Cuba? Dan zijn er ook genoeg goede hotels waar je terecht kunt. Een reisadviseur kent veel hotels met een goede ligging en een uitstekende service. Hierdoor kun je erop rekenen dat je in goede hotels overnacht.

#3 Gave excursies
Leuke excursies mogen natuurlijk niet ontbreken op vakantie in Cuba. Excursies maken je reis extra speciaal en een reisbureau Cuba kan je oneindig veel tips hierover geven. Denk aan een jeepsafari door de ruige natuur van de Viñalesvallei of een excursie waarbij je ziet hoe men in het binnenland op traditionele wijze Cubaanse sigaren maakt. Of wat dacht je van een catamarantocht bij zonsondergang langs de schitterende kustlijn vol stranden met palmbomen? Cuba specialisten weten precies hoe ze jouw vakantie extra bijzonder maken waardoor een rondreis door dit land een ‘once in a lifetime’ ervaring wordt!

#4 Recht op geld terug
Dit is een belangrijk punt waarom je jouw vakantie naar Cuba het beste kunt boeken via een reisbureau. Allereerst de situatie als je jouw reis zelf boekt. Boek je jouw reis naar Cuba zelfstandig middels een losse vlucht op het internet, bij een andere leverancier een huurauto en bij allerlei andere leveranciers overnachtingsplekken? Grote kans dat als één van deze leveranciers failliet gaat, je zelf voor de financiële risico’s kunt opdraaien en je kunt fluiten naar je vooruitbetaalde reissom. Breng je jouw hele rondreis onder bij één partij (een reisbureau gespecialiseerd in Cuba) die is aangesloten bij het SGR? Dan zorgt deze brancheorganisatie ervoor dat ondanks een faillissement jouw reis alsnog door kan gaan óf je krijgt je vooruitbetaalde reissom gegarandeerd terug.

#5 Service
Heb je weleens een vakantie of rondreis helemaal zelf uitgestippeld via internet? Dan weet je dat hier veel tijd in kan gaan zitten. Sommigen staren zich avonden achter elkaar blind op het scherm en weten uiteindelijk nog steeds niet of ze de juiste reis hebben uitgekozen. Ontzorg jezelf en maak gebruik van de service van een reisbureau gespecialiseerd in Cuba. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw vakantiewensen te delen en op tijd je koffers in te pakken. Een reisbureau Cuba regelt de rest voor jou! Handig toch?

#6 Boeken onder duidelijke voorwaarden
Als je jouw rondreis naar Cuba boekt via een reisbureau die lid is van het ANVR, dan weet je zeker dat je vakantie geboekt is onder duidelijke voorwaarden. De ANVR heeft in samenspraak met de Consumentenbond regels opgesteld waardoor je met een gerust gevoel kunt boeken en de rechten voor jou als reiziger worden beschermd.

#7 Recht op repatriëring bij calamiteiten
Breekt er een natuurramp, pandemie of oorlog uit tijdens je vakantie in Cuba? Als je een pakketreis hebt geboekt bij een reisbureau, dan heb je recht op repatriëring. Dit wil zeggen dat het reisbureau ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk kunt terugkeren naar huis. Het Calamiteitenfonds neemt alle kosten hiervoor op zich. Hopelijk blijven calamiteiten je bespaart in Cuba, maar toch goed om te weten!

#8 Hulp: voor, tijdens en na je rondreis
Op reis kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Problemen met de autoverhuurder, vlucht gemist, koffer kwijt, hotel overboekt, etc. Boek je jouw rondreis door Cuba zelf, dan sta je er helemaal alleen voor om zulke dingen op te lossen. Boek je jouw rondreis via een reisbureau gespecialiseerd in Cuba? Dan springt een reisadviseur voor jou in de bres en helpt je met het vinden van een oplossing. Dat moet vast en zeker een fijn gevoel geven als je op vakantie in een ver land bent!

Hoe vind je een reisbureau gespecialiseerd in Cuba?
Op het online platform De Reisspecialist vind je reisadviseurs uit héél Nederland. Je vindt hier reisadviseurs die gespecialiseerd zijn in de bestemming waar jij graag naartoe wilt, zo ook reisspecialisten die Cuba als hun eigen achtertuin kennen. Kom in contact met een Cuba specialist en ontvang persoonlijk advies over Cuba!

 

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...