Cuba het grootste eiland in het Caribisch gebied

Verschillende Cuba vakanties waar iedereen van kan genieten

Als het grootste eiland in het Caribisch gebied, is Cuba meer dan een bestemming om te luieren op de perfecte stranden. Terwijl de meeste vakanties in Cuba lange eindeloze dagen op kilometerslange witte zandstranden omvatten, is er voldoende gelegenheid om meer uit je vakantie te halen. Ongeacht je interesses of je niveau van avontuur, Cuba heeft echt voor elk wat wils.

Wandelen op Cuba

Wandelen door de ongerepte regenwouden, in de jungle gebieden, langs het grootste wetland in het Caribisch gebied en langs een van de 100 natuurpaden, biedt niet alleen een fantastisch landschap, maar ook een kans om verborgen watervallen, warmwaterbronnen en een deel van de natuurlijke schoonheid van Cuba te ontdekken. Sommige bestemmingen kan je alleen te voet bereiken. Als je door het Sierra Maestra gebergte bij Santiago de Cuba wandelt, kan je teruggaan in de tijd van de revolutie, door het bezoeken van de schuilplaats van Fidel, Che Guevara en de rebellen.

Vogels kijken en dieren spotten

Vogels kijken en dieren spotten in Cuba is een hit onder natuurliefhebbers. Verschillende UNESCO biosferen, die in totaal zo’n 22% van het eiland beslaan, zijn een toevluchtsoord voor enkele van de meest exotische en bedreigde vogelsoorten en reptielen. Talrijke rondleidingen zijn beschikbaar over het hele eiland omdat het behoud in Cuba serieus wordt genomen en de natuurparken een bron van nationale trots zijn.

De architectuur op Cuba

De architectuur is op het hele eiland gevarieerd, maar plaatsen zoals Trinidad, Havana en Camaguey hebben enkele van de beste voorbeelden uit de Spaanse koloniale architectuur die niet alleen een blik werpen op de geschiedenis van Cuba, maar ook op hoe de dingen waren in de tijd van de piraten en wat de Spaanse regels waren binnen het Caribisch gebied.

Avontuurlijke uitstappen

Avontuur- en adrenalineverslaafden kunnen dagen weg van de resorts doorbrengen met zip-lining over jungle-luifels, berg- en rotsklimmen, speleologie door uitgestrekte doolhoven van stalactieten of een jeepsafari maken door de regenwouden. Excursies te paard door de bergen van de Sierra Maestra zijn perfect voor de relaxte avonturier, terwijl paragliden vanaf de top de drukte oproept voor een extremere reiziger.

Een roadtrip over het platteland

Een roadtrip maken over het platteland is een uitstekende manier om het land te zien en om de lokale bevolking te ontmoeten. De Cubanen liften vaak als een manier van openbaar vervoer en ze zullen snel een gids worden die graag hun land wil laten zien. Hoewel dit niet voor iedereen leuk is, is dit een uitstekende manier om inzicht te krijgen in de Cubaanse cultuur.

Golf spelen op Cuba

De mogelijkheid om te golfen in Cuba trekt bepaalde toeristen aan naar het land. Varadero heeft bijvoorbeeld de perfecte locatie en omgeving voor de 18-holes golfbaan die indruk maakt op zelfs de meer gevorderde golfer.

Diepzeevissen in Cuba

Diepzeevissen rond het eiland wordt ook onderschat, omdat de overvloed aan vis bijna een productieve dag op het water kan garanderen. Tonijn, zwaardvis, zeilvis, barracuda en tandbaars zijn slechts enkele van de meest populaire vissen die je alleen aan de noordwestkust zal vinden in de gebieden van Cayo Coco en Cayo Guillermo.

Carnavals en festivals op Cuba

Carnaval en festivals in Cuba zijn meer dan alleen een straatfestival. Ze zijn een compleet feest van muziek, dans, eten en drinken. Van jazzfestivals in Havana tot Moncada feesten in Santiago de Cuba, het boeken van je Cuba vakantie tijdens deze festivals brengt je van het strand naar de straat voor een compleet feest dat je niet snel zal vergeten.

Historische rondleidingen in Cuba

Historische rondleidingen zijn een van de meest populaire soorten excursies in Cuba, voornamelijk vanwege de ongelooflijke geschiedenis van de natie, van de Spaanse overheersing tot de piraten en de indringers, tot de revolutie. Het iconische beeld van Che Guevara is overal in Cuba te zien. Het is moeilijk om in een stad te stoppen zonder een museum of monument te vinden dat aan de revolutie is gewijd. Kastelen en forten langs de kust en in steden zoals Havana en Camaguey herinneren aan de tijd dat piraten voortdurend probeerden de rijkdommen te plunderen van wat een van de rijkste naties van Amerika was.

Een variatie als toeristische bestemming

De natuurlijke omgeving en de schoonheid van Cuba maken dit eiland niet alleen een strandbestemming, maar een land dat elke dag een ander soort avontuur biedt met een assortiment van Cuba vakanties waar iedereen van kan genieten.

BEKIJK DEALS FLY & DRIVE VAKANTIES BEKIJK DEALS ALL INCLUSIVE VAKANTIES

 

BEKIJK DEALS GROEPSRONDREIZEN BEKIJK DEALS INDIVIDUELE RONDREIZEN

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...