De Tui Dreamliner 787 vakanties

Van Egypte tot Tanzania; verken het prachtige Afrika

De Tui Dreamliner 787 vliegt naast bestemmingen in Cuba en andere landen in het Caribisch gebied en Noord- en Zuid-Amerika ook op een dertiental bestemmingen in Afrika. Het gaat om trips naar verschillende plaatsen in Egypte, Gambia, Marokko, Kaapverdië, Tanzania, Senegal en Tunesië.

Cultuur en ontspanning gaan hand in hand in Egypte

Denk je aan Egypte, dan denk je al snel aan Farao’s, piramides en andere culturele hoogstandjes. Dit land is een van de landen die te boek staan als ‘bakermat van de beschaving’. En dat is in het geval van Egypte absoluut terecht. Inmiddels is Egypte ook in trek bij toeristen die niet zo zeer voor cultuur gaan, maar een relatief goedkope vakantie willen boeken naar een zon zekere bestemming. Deze groep toeristen is te vinden in bekende plaatsen zoals Hurghada en Sharm el Sheikh. Maar Egypte heeft meer te bieden en er zijn nog tal van andere, prachtige locaties om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld het nog relatief onbekende Marsa Alam.

Marsa Alam; oase aan de Rode Zee

De badplaats Marsa Alam ligt aan de Rode Zee en staat bekend om de prachtige koraalriffen (het Wadi-el Gemal natuurpark) en de adembenemend mooie zandstranden. In de baai van Abu Dabab kun je zeekoeien spotten en zeeschildpadden zien. Een bijzondere vakantie boek je bij het Yoga- en dolfijnenresort op zee. Tijdens deze vijfdaagse trip bevind je je op een boot op de Rode Zee. Je verblijf staat in het teken van yoga en het zwemmen met dolfijnen.

Woestijnsafari

Vanuit Marsa Alam kun je een prachtige trip maken door de woestijn. Dit kun je doen door middel van een woestijnsafari per quad of via een – meer traditionele en ook wat kalmerende – tocht op de rug van een kameel. Een zonnebril en zonwerende kleding zijn een must als je de woestijn in gaat.

De trip zelf maak je idealiter onder begeleiding van een ervaren gids, die je de mooiste plekken van deze uitgestrekte zandvlakte kan laten zien en je kan meenemen naar de Wadi Hammamat, waar je eeuwenoude inscripties op de stenen kunt bekijken, of een bezoek kunt brengen aan de mijnen. Deze mijnen liggen aan een van de oudste en belangrijkste handelsroutes van Egypte, namelijk die van Luxor naar Azië.

Hurghada: de populairste badplaats van Egypte

Een van de bekendste en daarmee ook direct een van de meest populaire bestemming in Egypte is wel de badplaats Hurghada. Dit is een echt paradijs voor duikers. Hurghada kent een aantal ideale locaties om te gaan duiken, waarvan het Abu Nuhas rif er eentje van is. Er liggen in dit rif namelijk maar liefst vijf wrakken, waarvan je er vier al duikend kunt bezoeken. Het vijfde wrak ligt helaas te diep, maar de overige vier schepen, die allemaal verschillend zijn, zijn zeker de moeite waard. Het Abu Nuhas rif is niet alleen populair bij ervaren duikers, ook duikers met wat minder ervaring kunnen hier heel goed terecht. Er zijn daarnaast in en rondom Hurghada genoeg duikscholen te vinden om je brevet te halen.

Beste reistijd voor Hurghada

Wanneer je het beste kunt afreizen naar Hurghada voor een duikvakantie? De kustplaats aan de Rode Zee beleeft in juli, augustus en september haar hoogtepunten qua watertemperaturen. Je moet dan rekenen op een watertemperatuur die rond de 28 graden ligt. Dat is niet altijd even prettig als je aan het duiken bent. In februari heb je een gemiddelde watertemperatuur die rond de 21 graden ligt. De maand februari is het dan ook direct het ‘koudst’ in Hurghada. De rest van de maanden moet je rekenen op watertemperaturen tussen de 22 (maart tot en met juni) en 25 tot 27 graden (oktober en november). Ga je in de zomermaanden op vakantie naar Hurghada, dan moet je sowieso rekenen op stevige temperaturen. Het kwik kan stijgen tot wel 45 graden.

Sharm el Sheikh

Naast Hurghada is Sharm el Sheikh een andere, heel bekende en populaire bestemming voor reizigers die voor een vakantie afreizen naar Egypte. Vanuit Sharm el Sheikh kun je via georganiseerde tours het prachtige Egypte verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het nationale natuurpark Ras Mohamed, in het zuidelijkste puntje van de Sinaïwoestijn. Het park strekt zich uit over 480 vierkante kilometer en je vindt er een prachtig woestijnlandschap dat raakt aan mooie stranden. Of je brengt een bezoekje aan het uitgaanscentrum van Sharm el Sheikh: de baai van Na’ama.

Deze baai staat bekend om zijn luxueuze vakantieresorts en vele winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Hier waan je je veel meer op een van de boulevards in zuidelijk Spanje, dan dat je je begeeft in Egypte. Na’ama biedt dus een fijne tegenhanger als je na al het opsnuiven van cultuur en geschiedenis in Egypte ook toe bent aan een dagje heerlijk shoppen en terrasjes pakken.

Er zijn een tweetal culturele hoogtepunten die je niet wilt missen als je in verblijft (in de buurt van) Sharm el Sheikh. Een daarvan is de Al-Mustafa Moskee. De tweede is zijn kerkelijke tegenhanger, de Hemelse Kathedraal. De minaretten van de Al-Mustafa Moskee zijn zeer indrukwekkend en niet te missen als je een bezoek brengt aan dit islamitische gebedshuis.

De Hemelse Kathedraal is de grootse Koptische kerk in Sharm el Sheikh en werd in 2010 tot een van de tien mooiste kerken ter wereld gekroond. De kerk staat op een steenworp afstand van de Al-Mustafa Moskee in het district Hay el Noor en je kunt de twee heiligdommen dan ook prima op een dagtochtje bezoeken.

Steeds meer toeristen vinden hun weg naar Gambia

Een Afrikaanse vakantiebestemming die steeds meer aan populariteit wint, is Gambia. Dit relatief kleine Afrikaanse land ligt direct onder Senegal. De hoofdstad Banjul ligt aan de Atlantische oceaan. Ben je in de hoofdstad, bezoek dan zeker de ‘Arch 22’. Deze 36 meter hoge boog torent boven de onafhankelijkheidsweg uit en is een monument dat verwijst naar de militaire coup van 1994.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Gambia en de cultuur van het land, dan breng je een bezoek aan het Nationaal Museum, dat ook is gevestigd in Banjul. Het is een vrij klein museum, maar wel mooi en geeft een prachtig beeld van de geschiedenis van het Afrikaanse land. Ook is er een expositie over de verschillende traditionele muziekinstrumenten en andere, bijzondere culturele objecten.

Ben je in Gambia op vakantie, dan wil je natuurlijk een safari beleven. Dit kan prima in het wat kleinere Abuko nationale park. Dit reservaat huist meer dan 250 vogelsoorten en 45 verschillende andere diersoorten. Het leuke aan het Abuko nationale park is dat je het park te voet kan verkennen. Er zijn mooi wandelpaden (van rond de vijf kilometer) die door het park lopen en die je een heel bijzondere safari-ervaring (van wel heel dichtbij) bieden.

Jan Willem

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...