Zon, zee, strand en cultuur vind je in Tunesië

Tunesië is een vakantieland dat steeds meer in schwung is bij Europese toeristen. Het land staat met een been in het oosten en met het andere been in het westen, waardoor je er naast een fijne vakantie, ook kunt onderdompelen in de oosterse cultuur. Er is genoeg te beleven in Tunesië. Natuurlijk zijn er volop tochten te boeken met een kameel door de woestijn, maar als je een meer avontuurlijke vakantie wilt, kun je ook met een heteluchtballon over diezelfde woestijn vliegen.

De grotten van Matmata

Bijzondere plaatsen om te bezoeken zijn de grotten van Matmata of  de heilige stad Kairouan. Kairouan is een van de belangrijkste heilige steden in de islam en in de stad staat de Uqba Moskee, een moskee die met een afmeting van maar liefst 9000 vierkante meter tot een van de grootste gebedshuizen ter wereld gerekend kan worden. Niet voor niets heeft Kairouan een plaatsje gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Breng je vakantie door in Enfidha

De Tunesische plaats Enfidha, ook wel bekend als Dar-el-Bey, is een stad in noordoosten van Tunesië en wordt door veel toeristen bezocht die op weg zijn naar Takrouna. Toch is Edfindha zelf ook zeker de moeite waard. Zo kun je op zo’n acht kilometer van de stad het eeuwenoude ruïne Uppenna bezoeken. Ooit was Uppenna het middelpunt van het geloof, waar christenen leefden. Vandaag de dag vind je er de overblijfselen van de kerk en het fort dat erbij hoorde.

Besluit je iets verder te willen reizen, dan kun je een tochtje maken naar Takrouna. Deze plaats is nog maar een van de weinige plekken waar de Berbers wonen. In het museum in de binnenstad kun je terecht voor allemaal informatie over de plaats en de geschiedenis van Takrouna en de omgeving.

Reisadvies Tunesie | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 24-03-2020 | Nog steeds geldig (klik)

“” De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Het kan beperkingen opleveren voor het in- en uitreizen en het dagelijkse leven. De kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land: volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. “”

Globetrotter

Rondreizen top 5

Cuba specialisten voor rondreizen, Individuele rondreizen, Fly & Drive en all inclusive

all inclusive vakanties


Tips, inspiratie & aanbiedingen

pizza new york

Hier eet jij de beste pizza in New York

New York is een fantastische stad om te bezoeken. Je kan allerlei wereldberoemde bezienswaardigheden van dichtbij bekijken, zoals het Vrijheidsbeeld en het 9/11...

goedkoopste vliegtuigmaatschappijen

goedkoopste vliegtuigmaatschappijen die vliegen vanaf Nederland

Wat zijn de goedkoopste vliegtuigmaatschappijen die vliegen vanaf Nederland? Door veel concurrentie in de lucht kunnen vliegticketprijzen soms heel goedkoop ui...