Arian

We zijn altijd benieuwd naar je verhaal
Hier vind je een uitgebreide collectie Cuba Reisverslagen.
Plaats reactie
michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Arian

Bericht door michiel » 25 mei 2010 06:12

Daar gaan we dan, dag 1

Hola mis Amigos y familia!

Daar ben ik dan met erg traag internet, maar het is er in ieder geval wel!

Dag 1 is alweer voorbij, maar ik begin braaf bij het begin Smile

We gaan naar Schiphol en zijn daar ruim op tijd, als verassing komt mijn oom uit Utrecht ook nog even langs om afscheid te nemen voor de komende tijd.

Tijd om in te checken. Volgens school mochten we (let op) 2 koffers van 23 kilo en 1 handbagage van 7 kilo meenemen. Ik had braaf 1 koffer en 1 handbagage samen 24 kilo...Nadia daarentegen (heeft ook een waarbenjij.nu zie mijn vriendenlijst) had wel 2 koffers want zij reist nog door na de cuba reis.

Die mochten niet mee. Heel de klas had dus een probleem want er mochten toch 2 koffers mee ?! Terwijl wij op hete kolen stonden met een wachtende familie om afscheid te nemen, gaat het personeel van KLM/Martinair op het gemakje bellen en vervolgens persoonlijk naar de administratie om te vragen hoe het nu zit.

(ik hoor net dat we iemand kwijt zijn van de groep al sinds vanmiddag :S)

dus koffers mochten uiteindelijk wel mee en hebben een heerlijke wel erg lange vlucht gehad met series van tv en aardappels met kip en een broodje en 3x thee en 1x cola allemaal gratis Very HappyVery Happy

Aangekomen op cuba airport (Jos'e Mart'i) moest de douane beambte 6x naar mijn hoofd kijken voordat ze eruit was dat ik het was op de foto. Ja ik was het dus ik mocht het land binnen. Op naar de koffers...

Nadia had maar 1 koffer bij aankomst....iedereen was klaar had zn spullen dus drama op de airport.

Papieren ingevuld en vandaag om 6 uur moesten we naar het vliegveld. Daarover later meer.

We hebben gegeten alles uitgepakt in gepakt wat we nodig hadden, boekjes geschreven en als een dooie muis in bed gevallen om knocck out te gaan tot 6 uur vanochtend.

Ontbijt vandaag was heerlijk, pancakes, omelet gebakken voor je neus, toast op zn engels en brood met suiker. Heerlijk!

Om half 9 verzamelen (op zn nhtv's te laat) en vertrokken naar school. Het was een fantastische ervaring voor 10 minuten en na 15 minuten waren we uitgeput want die mensen kunnen geen engels en je moet toch maar zorgen dat je verstaanbaar bent. We werden in groepen ingedeeld en per klas hebben we gesprekjes gevoerd over familie, hobby's en werk e.d. Morgen gaan we de verleden tijd behandelen (want op school leren we dat dus n'iet)

Na de school een broodje gekocht...het brood was op dus geen lunch alleen cola en water.

Wij stadstour gedaan en uitgestapt op plaza de la revolucion (foto's komen later) en foto's gemaakt van de beroemde afbeelding van che op een regeringsgebouw en het monument voor jose marti.

Vervolgens doorgereden naar capitolio (naar een voorbeeld van het capitool in amerika) en daar startte onze stadswandeling van 3 uur in de brandende zon. Na een aanval van teken op school goed ingesmeerd met deet en zonnebrand dus de zon kon weinig kwaad al heeft er wel iemand een halve zonnesteek opgelopen en de bus ondergekotst, gelukkig niet op mijn schoenen hahaha maar is wel vervelend voor haar.

Geweldige wandeling gedaan met een goede gids (lees: een van onze studenten) we hebben de 5 pleinen van oud havana bezocht. Hierover komen later nog meer foto's maar ik krijg kramp van het typen Razz

Na de wandeling zijn we vrij gelaten en Nadia en ik besloten terug te gaan naar het hotel als enige 2 want we moesten die koffer ophalen van het vliegveld om 6 uur.

Uiteindelijk ging er een complete bus terug van de groep en nu gaat een groot deel weer terug om daar te eten.

Hier aangekomen wat uitgerust en vervolgens weer een probleem met de koffer...komt ie nou naar het hotel of halen we hem op want dat was er immers tegen ons verteld vandaag rond 6 uur ophalen op het vliegveld.

Na een hoop handen en voeten werk naar een ander hotel gegaan waar we het vliegveld hebben gebeld *cubanen spreken fantastisch engels!* blijkt dus dat we voor niks zijn teruggegaan want de koffer is uiterlijk morgen in het hotel dus we hoeven niet naar het vliegveld.

Uiteindelijk in de lobby beland en daar naar de wc geweest jawel nu komt het verhaal van de dag...toen we aankwamen was er water, flessen, douche, toilet, wasbak alles. Nadia gedoucht ik zou vanochtend douchen.

Staan we op gaan we naar de wc...doorspoelen ho maar...nadia wil haar haren doen...ho maar...douche proberen dan...ja ho maar...om nadia's gezegde te gebruiken...NO HAY AGUA AQUI manana manana...

dus iedereen stinkend die bus in want je hebt pas water na 9 uur 's ochtends...fijn dat we dat ook wisten hahaha

nu hebben we internet (want om 6 uur 's avonds zijn er geen tegoedkaarten voor internet dus je moet 2 uur wachten in de lobby onder het genot van de cubaanse versie van coca cola genaamd tukola smakend naar lidl cola *dus net zo goed als thuis* de internetkaarten zijn er en er is een run op de service balie!

Kaartje bemachtigd en hier zit ik nu te typen.

Ik ga hier een einde maken aan mijn verhaal en wachten op jullie reacties. Het gaat goed met mij en het is erg boeiend.

http://arianh.waarbenjij.nu/Reisverslag ... id=3447841

michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Re: Arian

Bericht door michiel » 27 mei 2010 06:03

Dag 2 en 3, jawel de koffer is er eindelijk

Buenos Tardes a todos!

Hier zit ik dan op de derde dag alweer van deze lange reis. Er is weer veel gebeurd, maar er is weinig tijd meer op deze internetkaart.

Om alvast het goede nieuws te brengen...de koffer van nadia is terecht. Een hele belevenis met een taxi, we moesten naar een terminal waar geen hond te vinden was en waar het helemaal donker was. Daar ergens lag een zwerver die de weg vertelde de taxichauffeur heeft ons goed en veilig uiteindelijk op de goeie plek gekregen en het was dus een vreugdedans van jeweetwel toen we de koffer zagen. Bijna vergeten om de douane papieren in te vullen zo blij hahahaha.

Er is ondertussen water, maar ook de rest van de groep heeft uitgevonden dat er internet is, wat dus betekent dat er of geen internet aanwezig is of er zit een rij van 42 mensen om internet te gebruiken dat is de reden dat er misschien niet dagelijks bericht komt.

De talenschool is erg interessant en vermoeiend. We hebben al 5 uur spaans achter elkaar op een dag zonder airco en met een half broodje ham..als het al te krijgen is want inkopen is hier erg moeilijk blijkt...tellen ook...

Morgen is een belangrijke dag met d'e spaans toets waar we met spanning op zitten te wachten en de tour van nadia in het hotel nacional, dat is ongeveer 250 meter van ons hotel en het beroemdste hotel in cuba. Mafia leden hebben er gezeten zoals lucky luciano (schrijf ik het goed) en sterren als ada gardner en marlon brando en vergeet frank sinatra niet (don't hit me if im wrong Wink)

Het museo de la revolucion is erg indrukwekkend, al had ik meer verwacht. Het verhaal volgens de man met de baard (niet nader met naam te noemen ivm mogelijke controle op negatief gebruik van de naam) iedereen kent de man met de baard wel Wink

Er waren veel foto's en documenten maar weinig tastbare dingen die het verhaal echt levendig konden maken. Ik heb wel foto's van de spiegelzaal van het vroegere paleis van president batista en de wagen waarmee 32 studenten naar het paleis kwamen om batista te vermoorden. De wagen is doorzeefd met kogels, je ziet de ingangsgaten aswell als de utgangsgaten dat maakt toch wel indruk. In de marmeren trap bij de grote ingang zie je waar batista stond en de kogelgaten in de marmeren muur zijn er nog steeds waar die studenten op gemikt hebben (allemaal mis...erg handig ook)

Ik heb de boot el granma gezien die ook erg anders is dan je zou denken. Blijkt dat die boot al gezonken was voordat de man met de baard hem kocht om er naar cuba mee te varen met 82 man...is een boot voor max 25 personen...jaja

Oh nog 9 minuten dus ik moet afsluiten.
Vanochtend is onze douche overleden Sad de douche kop kwam in zn geheel naar beneden en ligt in 6 stukjes. Er zou iemand gestuurd worden om het te repareren maar de douche is nog steeds koploos dus weer niet douchen biehhh

Volgende keer foto's hoop ik en een mooier verhaal over wat we nou allemaal doen. Het is een zeer warm en vriendelijk land en niemand spreekt engels totdat je probeert in je slechtste spaans wat te regelen...dan spreken ze perfect engels Wink
http://arianh.waarbenjij.nu/Reisverslag ... id=3450193

michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Re: Arian

Bericht door michiel » 28 mei 2010 06:04

hoezo een waterprobleem? Dag 4

Hallo y buenos tardes a todos!

Daar ben ik weer nu is er wel even internet dus ik laat even snel een teken van leven achter. Ik zit nu te wachten op Nadia, ze krijgt op dit moment haar beoordeling van haar tour door het beroemde "Hotel Nacional" de Cuba! Ik weet niet wat de lerares ervan vond en het boeit me ook niet (gewoon voldoende geven en niet zeuren). Ik vond het GEWELDIG het ging heel soepeltjes en uit het hoofd. Erg interessant en dat terwijl ik haar verhaal al een aantal dagen aanhoor. Dat moet toch wel wat zeggen. Ze heeft er echt heel hard voor gewerkt en dat was ook te merken in het goede resultaat volgens de groepsgenoten en volgens mij. Complimenten van mij dus Wink

Dusss....om maar te beginnen bij het begin...ik wilde douchen aangezien onze douchekop op wonderbaarlijke manier met tang en lijm in elkaar is gezet...ish nie gelukt nie...het water was weer eens op. 4 Druppels water uit de douche, geen water voor de wc en 1 druppel water uit de kraan van de wasbak. Tanden poetsen en douchen en "uberhaupt gebruik van wc is dus ook vandaag weer een erg knap avontuur.

Vanochtend zijn we om 9 uur weer begonnen aan een lange dag spaanse les en wonder boven wonder heb ik het voor elkaar gekregen om alle grammatica (ja je leest het goed) alle grammatica in anderhalve dag uit mijn hoofd te leren en een half uur voor de toets van kwart over 1 begreep ik spontaan de verschillende tijden die gebruikt worden. Voltooide tijd was erg moeilijk...tot ik doorhad dat ik zelf weer veel te moeilijk dacht (klinkt bekend in de oren?)

Na de les even pauze gehad en met de local guide Dora gesproken en zij helpt mij met het in elkaar zetten van mijn eigen tour op 5 juni 's middags. Ze weet echt ongelofelijk veel en ze is heel erg lief en vriendelijk dus dat was wel even erg prettig. Vervolgens in het meest bedompte lokaal wat er in de wijde omgeving te vinden was het tentamen gemaakt wat of goed genoeg of net niet genoeg gemaakt is door mij. Ik begreep alles en heb alle schemas opgeschreven die ik gebruikt heb en die kloppen dus nu maar hopen dat wat ik van de situatie-uitleg gemaakt heb op de toets...dat dat ook goed is.

Daarna hebben we onszelf nog wat verschrikkelijk verbrand in de schaduw van de tuin van school (escuela Jos'e Mart'i) en zijn we naar ons eigen hotel vertrokken waar we een kwartier hadden om om te kleden en in te smeren tegen de zon. Water mee, pet mee en ik alle spullen van Nadia in de tas zodat zij haar handen vrij zou hebben.

Op naar het hotel. Hele interessante tour gehad waar nadia vast zelf meer over verteld op haar pagina (die kan je vinden via mijn vrienden ergens links in beeld denk ik).

En hier ben ik dan in het hotel zonder airco (die is vast ook zonder stroom tot 10 uur vanavond, dat is niks vreemds) aan het wachten tot ze terug komt. Daarna gaan we wat zwemmen en misschien naar de buena vista social club (nou ja 5 mannen ervan die 80 zijn en krom op he tpodium staan) of we gaan naar de revueshow "le cabaret parisien" is vergelijkbaar met tropicana (zoek maar op google) is allebei wel duur en misschien volgeboekt dus ben erg benieuwd.

Ik ga nog even spullen opruimen en wat drinken en dan horen jullie hopelijk snel van mij want we zitten vanaf morgen tot zondag of maandagochtend in pinar del rio en omgeving en ik weet niet of en hoe daar internet is en hoeveel dat kost.
http://arianh.waarbenjij.nu/Reisverslag ... id=3451362

Plaats reactie