Bas & Sophie

We zijn altijd benieuwd naar je verhaal
Hier vind je een uitgebreide collectie Cuba Reisverslagen.
Plaats reactie
michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Bas & Sophie

Bericht door michiel » 16 mei 2010 08:31

We zijn dr!!

Hallo daar allemaal int verre landje (en koude)!
We hebben eindelijk een internet cafeetje gevonden! nou ja cafeetje, we kunnen er niet eens iets te drinken krijgen.. hihi.
Wat me opvalt hier in Cuba is dat het 1 warm is en dat 2 ik (sophie)aan internet (dat wil zeggen mijn iphone) verknocht ben...
Maar dat terzijde..
Na een lange vlucht met 3 uur vertraging, zijn we geland in Havana, met een krakkemikkig wat ik toen nog dacht trabantje, wat later een lada bleek,(de benzine meter deed het niet, maar aan de geur in de auto gemeten zat er nog genoeg in!)naar het hotel gebracht. Na een nodige nachtrust, Havana ingegaan en heel veel gewandeld en meteen al zo´n 90 foto´s gemaakt, (die komen later, want uploaden duurt hier een halve dag).Hoewel oud Havana erg mooi is, hebben we vanwege de drukte, smog (van die geweldige mooie oude auto´s)en het feit dat echt iedereen iets van ons wil, besloten door te reizen naar Vinales, de sigarenstreek van Cuba, zo´n vier uur met de bus van Havana. Hier aangekomen werden we belaagd door een legertje casa particular eigenaren en hebben we de meest roze gekozen. Heerlijk gegeten en geslapen en vandaag een bus tour gemaakt met een hop on hop off idee en vele mooie dingen van de streek gezien, waaronder een vaartochtje in een grot! Dit was zeer wenselijk aangezien het hier 34 graden is. We zijn erg blij met onze beslissing om weg te gaan uit havana omdat je hier kan zien hoe mooi Cuba is en hoe aardig de mensen zijn. We zijn ondertussen al verbrand, ookal had ik me met factor 30 ingesmeerd! (en Bas niet eens, Koekerd!) De mojito´s zijn niet aan te slepen en kosten slechts 2 CUC´s (of 8, als je je laat afzetten in Havana..)
Wij hebben t prima naar ons zin en hopen dat het met jullie allemaal goed gaat! Tot het volgende internet cafeetje! Dikke Kus, Bas en Sophie

http://basensophie.waarbenjij.nu/Reisve ... id=3434520

michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Re: Bas & Sophie

Bericht door michiel » 19 mei 2010 06:14

Zwemmen

Dag lieve mensen!
We hebben in Vinales nog een prachtige wandeling gemaakt in de vallei van de sigaren, (door de berg!) met een lange trap heen, door de berg, met daarna een prachtig uitzicht en dan op een smal paadje weer terug naar beneden. We hadden eigenlijk een andere route gepland, maar deze was ook mooi! en anders hadden we geen achtervolgende kudde varkentjes gehad.. die iedere keer als we achterom keken de bosjes inschoten..
Wij zijn ondertussen neergestreken in het uitgestrekte cienfuegos.
We waren toe aan een strandje, want ja reizen is heel vermoeiend.. en dachten dat hier te zullen vinden want Cienfuegos is gesitueerd aan een prachtige baai, waar we heerlijk dachten te gaan zwemmen! Dit bleek tot onze grote verbijstering niet het geval, 'maar mevrouwtje je kunt hier prachtig zonnen!' nou kan ik dat natuurlijk overal.. Wink maar we wisten niet hoe snel we een taxi moesten nemen naar een echt strand met zwemmogelijkheden.Op rancho Luna was het heerlijk liggen in de schaduw onder zo'n palmboomparasol, en heerlijk badderen in de 23 graden (dit is een schatting) warme Caribische oceaan! Nippend aan een mojito, boekje erbij konden wij het hier goed hebben zo.
Opgeladen voor nieuwe hike activiteiten wilden we naar El Nicho, wat volgens ons meneertje van de Casa particular en de lonely planet de moeite van een bezoekje waard was.
Dus de amigo van het meneertje gebeld en die heeft ons samen met zijn amigo in hun jawel! aftandse lada en na aangehouden te zijn door de politie over hobbelige vervallen asfaltwegen, gedurende 1,5 uur slingerend de bergen ingereden. Maarrr dat was zeker de moeite waard! Het paradijs was ontdekt, hier hebben we heerlijk gezwommen in natuurlijke meertjes onder de watervallen! Met bewijs! maar wederom komt dat later, duurt nog steeds lang en nou zijn we ook nog t touwtje vergeten.
Vandaag gaan we naar Trinidad om weer een poging tot genieten te wagen.
Met Cubaanse groeten, Bas en Sophie

http://basensophie.waarbenjij.nu/Reisve ... id=3440498

michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Re: Bas & Sophie

Bericht door michiel » 23 mei 2010 08:23

Trinidadadadadadad

Daar zijn we weer!
We zijn nu 4 dagen in Trinidad en het bevalt ons zeer goed! (geweldig dus!) Trinindad is een klein koloniaal stadje. Met veel kleur en kinderkopstraatjes. heel mooi en alles te lopen! We zijn terecht gekomen via Juan Carlos (casa meneertje van Cienfuegos) en natuurlijk weer een amigo van hem.. bij Teresa en Rodolfo in een prachtig koloniaal huis, met prachtige hoge kamers en deuren, een patio met daarop een mangoboom, bananenboom, passievrucht een enorme rozemarijnstruik en oregano, die we allen in de heerlijke maaltijden terug zien! Want koken kunnen ze! (kreeft, garnaaltjes, vis, vlees, kip enz enz.)
We hebben besloten hier een week te blijven omdat er zoveel te doen is hier en in de omgeving.
Zo zijn we donderdag wezen paardrijden, American style (met 1 hand vrij voor je lasso) daar hebben we 2 engelsen ontmoet. Eerst met het paard de berg op, vervolgens een stuk gelopen naar maar weer een waterval met een prachtige zwemgelegenheid (in een grot!,onder de waterval enzo..)met rots waar zelfs Sophie is afgesprongen! Op de terugweg is 1 van onze doelen verwezenlijkt met het zien van een kolibrie en zijn nest met jongen!!
savonds zijn we naar de Casa de la musica geweest samen met de engelsen. En hebben we zitten genieten van een Cubaanse band op straat. deze keer niet genoeg mojito's gedronken vanavond gaan we dansen!!
Om weer bij te komen van deze actieve dag, zijn we gister naar t strand gegaan. Daar druppelde het al iets maar op de terug weg in de bus brak de hemel open! en veranderde de straten in een ware zondvloed. Helaas hadden wij de goede halte gemist en moetsen ver terug door de regen.. binnen 5 seconden waren we zeiknat. Maar ja zelfs dat is leuk in Cuba! haha
Vandaag is het weer warm, alsof er nix gebeurd is, dus gaan we maar weer aant strand liggen.
Morgen gaan we op een catamaran naar een eiland waar we kunnen snorkelen, Sophies verjaardag vieren!!
Tot de volgende waarzijnwenu!

http://basensophie.waarbenjij.nu/Reisve ... id=3445025

Plaats reactie