Heiloo

We zijn altijd benieuwd naar je verhaal
Hier vind je een uitgebreide collectie Cuba Reisverslagen.
Plaats reactie
michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Heiloo

Bericht door michiel » 11 mei 2010 06:17

het verhaal gaat verder...

hier zijn we weer, eindelijk weer internet. we hebben al 2 hotels gehad waar wel computers stonden maar internet was er niet.
We waren bij Soroa, dat ligt in de bergen, op weg er naar toe, een hele slechte weg, slalommen om de gaten, namen we een lifter mee, en die man, anders dan alle anderen die stilletjes gaan zitten en alleen iets zeggen als ze er uit willen (en Eske wil niet met ze praten) begon deze man te ratelen,
Eske verstond er maar een beetje van. hij ging maar door, eigenlijk best leuk. Toen hij er uit moest hebben we hem een paar pennen en 2 polo's en een t-shirtje gegeven, hij was duidelijk erg arm.
Hij was er heel blij mee en we kregen dikke zoenen.
In Soroa eerst de waterval bezocht, nu nog niet zo heel groot, maar in de regentijd, die net begonnen is, wordt hij steeds groter. Wel leuk was dat je aan de voet van de waterval het water in kon. Na een lunch op een terras naar het hotel en daar bij het zwembad bijgekomen. Later nog de orchideen tuin bezocht, veel mooie bloemen en veel wat bij ons gewoon als kamerplant in de kamer staat. Hij is begonnen door een man die na de dood van zijn vrouw en dochter iets te doen wilde hebben en daarna in stand gehouden door liefhebbers.
De volgende dag door naar Playa Larga aan de varkensbaai, waar de amerikanen met behulp van getrainde overgelopen cubanen (toen fidel aan de macht kwam) een invasie probeerden, helaas stonden er al snel tegenover de 1200 cubanen 20.000 man van fidel. De weg er naar toe bevat 48 monumentjes, 46 voor de omgekomen echte cubaanse strijders (ieder een) en 2 voor de omgekomen burgers (115) de ca. 1100 overlevende 'amerikaanse cubanen' zijn gevangen genomen en later geruild tegen 50 miljoen dollar medicijnen.
in playa larga hadden we een B&B gereserveerd via internet maar dit is Cuba, er was wat mis gegaan. Nu hadden we een lifter opgepikt die gids was in Varadero maar vakantie had en hij zocht een ander adresje voor ons. Aardige mensen. Met hem nog naar een strandje geweest om te zwemmen, het stikte er van de krabben, honderden. Daarna naar een krokodillen kwekerij, van hele kleintjes van 1-2 jaar oud tot grotere 7-8 jaar oud. daarna gaan ze in de pan.
Bij de Casa Particular (B&B) lekker mojito gedronken en daarna heerlijk gegeten, krokodil, kreeft en sperciebonen, rijst, chips, komkommer, tomaat, karbonaadje voor jaro, fruit, maar veel te veel, we hadden er met 10 wel van kunnen eten.
Eigenlijk hadden we hier 2 nachten zullen blijven om een dagj op het strand te liggen maar het strand was niet veel, dus de volgende dag door naar cienfuegos, waar we eigenlijk geen tijd voor hadden.
vanavond (voor jullie morgen) weer verder.

http://heiloogaatnaarcuba.waarbenjij.nu ... id=3430221

michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Re: Heiloo

Bericht door michiel » 11 mei 2010 06:19

Cienfuegos en Trinidad

Daar zijn we weer, het verhaal gaat verder op de rit van Playa Larga (varkensbaai) naar Cienfuegos, hadden we de dag ervoor op die weg al wat dooie krabben zien liggen, nu was het vroeg en die krabben liepen op de weg (de dag ervoor geen een, toen was het te warm) De weg zag af toe zwart van de krabben en het geluid kan je wel raden, krak krak, niet overdreven hebben we er 10.000en gezien. Ze schrokken van de auto en bleven dan heel even staan, om vervolgens snel weg te rennen, stonden ze veilig op het midden van de weg liepen ze naar de wielen, ja hersens hebben ze duidelijk niet. Ze waren trouwens ook niet eetbaar, jammer voor de cubanen.

Cienfuegos wordt wel de parel van het zuiden genoemd, het parijs van cuba, het was een mooi stadje maar om het parijs te noemen. Na de hele warme nacht in de casa particular hebben we onszelf getrakteerd op een prachtig koloniaal hotel, La Union, google het maar eens, met prachtige binnenplaatsen en een zwembad in een van die binnenplaatsen, heel welkom bij een temperatuur van rond de 32-37 graden. Natuurlijk ook de stad nog bekeken en tussen de middag pizza gegeten, jaro genoot, eindelijk iets wat hij lekker vond, dat jochie valt hier hartstikke af. Gelukkig hebben we sojamelk en sultana mee om de calorieen wat aan te vullen.

Van Cienfuegos was het nog ca. 100 km naar trinidad, toch zo'n 2 uur rijden met deze wegen. Trinidad is een schilderachtig plaatsje met keien straatjes, een paar prachtige kerkjes en een klein museum natuurlijk vooral over Che. Verder was er niet veel te zien en het was ook erg touristisch, w.s het volendam van het zuiden, we kwamen er voor het eerst in tijden ook weer nederlanders tegen. ook in het hotel nederlanders waar jaro lekker mee in het zwembad kon spelen, die is sowieso niet uit het water te slaan hier, is ook de beste maniet bij deze temperatuur. Nou de internet tijd is bijna op dus morgen gaat het verhaal weer verder, want we zijn inmiddels op Cayo Coco, maar daarover morgen meer

http://heiloogaatnaarcuba.waarbenjij.nu ... id=3430651

Gebruikersavatar
Andre
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Berichten: 3338
Lid geworden op: 18 jun 2007 17:42
Verblijfplaats Cuba: La Habana
Contacteer:

Re: Heiloo

Bericht door Andre » 11 mei 2010 13:58

Gelukkig hebben we sojamelk en sultana mee
Is dat eigenlijk een typisch nederlands verschijnsel om tijdens je vakantie eten van thuis mee te zeulen?
Of sjouwen de italianen ook met een koffertje pasta's rond? of de fransozen met een koffer vol 'du pain,du vin et du boursin '??

Jeanet
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 1378
Lid geworden op: 30 jul 2007 18:39

Re: Heiloo

Bericht door Jeanet » 11 mei 2010 17:34

Weet wel dat ik het vaker heb vernomen dat de Nederlanders, Nederlandse dingen hadden meegenomen zoals hierboven is geschreven.
Dacht altijd die zijn gek, maar het komt dus vaker voor dan men denkt.

En de Italianen kunnen er ook wat van die in Cuba zijn, heb ik ook al meegemaakt.

michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Re: Heiloo

Bericht door michiel » 12 mei 2010 06:16

Cayo Coco

Met jaro z'n pootje gaat het redelijk, heeft wel een paar keer gezwommen vandaag, dat is ook koelen tenslotte, maar lopen of stoten is een drama. En de kosten van de dokter 104 cuc, ca 95 euro, ja ja, snel verdiend, zwachtel kostte 22,50

maar nu de reis van trinidad naar cayo coco, een eiland aan de noorkust van cuba, en we kwamen uit het zuiden. 250 km doe je hier ca. 5 uur over, geen snelwegen want daar zijn er maar 2 van in het hele land. zodra je de stad uit bent zie je meer paardenkarren, fietstaxi's, paardentaxi's en gewonen fietsers dan auto's, en bussen en vrachtwagens volgenladen met mensen, ook in de laadbak van de vrachtwagen. Na een lange reis en op het laatst via een tol dijk kwamen we in cayo coco, in een prahctig all inclusive hotel om even een paar dagen te relaxen en bij te komen van al dat rijden. Jaro genoot gelijk van al het eten, lekker macaroni, hij heeft de afgelopen week niet veel gegeten, rijst, bonen en kip, komkommer en tomaat en droog brood, veel meer is er ook vaak niet te krijgen. wel vis af en toe maar dat is niet aan hem besteed. hij is dus bezig met bij eten hier. ook de cocktails glijden er prima in.
Helaas werkte mijn maag niet mee, dus ik at niet, maar dat maakt jaro helemaal goed, die eet voor 2. Het zwembad is heerlijk, maar aan het strand waait het flink, veel golven en de zee is er niet zo lauw als we die eerder hebben gehad. Maar we klagen niet hoor. Morgen nog een dagje lekker in de zon en dan moeten we weer 250 km rijden, naar Santa Clara dit keer, waar Che begraven zou liggen. We zullen dus zien. In ieder geval genieten we. en als ik dan aan de zijkant zie dat ik over 3 dagen weer terug ben, voelt het niet zo.
Nou de internet tijd is op

http://heiloogaatnaarcuba.waarbenjij.nu ... id=3432234

Plaats reactie