Raoul & Shanna

We zijn altijd benieuwd naar je verhaal
Hier vind je een uitgebreide collectie Cuba Reisverslagen.
michiel
miembro de mérito
miembro de mérito
Berichten: 2165
Lid geworden op: 19 jun 2007 18:54

Raoul & Shanna

Bericht door michiel » 04 apr 2010 08:35

Havana, excursies en strand in Varadero

Lieve allemaal!

Raoul en ik zijn alweer een maand onderweg en we zien nog steeds zo veel mooie en nieuwe dingen. We genieten er nog volop van! Zoals ik de vorige keer had verteld zijn we vorige week zaterdag van Mexico naar Cuba gegaan. We werden op het vliegveld van Havana door Xiomara en Rene (goede vrienden van een Spaanse vriend van papa) opgehaald en ze hebben ons gelijk een tour door Havana gegeven! Ideaal voor ons omdat we totaal niet wisten hoe de stad was opgebouwd of waar wij zouden komen te zitten omdat zij ook onze slaapplek hadden geregeld. We zouden namelijk gaan slapen in een 'Casa Particular', wat inhoudt dat je bij een Cubaan in huis zit die een kamer aan je verhuurd. We gingen diezelfde avond nog naar Pablo, een super aardige Cubaan met een prima huis in Vedado, een wijk buiten het centrum. De volgende dag gingen we met Xiomara en Rene naar een touroperator om een planning te maken voor wat wij zouden gaan doen in onze 10 dagen Cuba. Daarna zijn Raoul en ik door hun afgezet in Havana Vieja, het oude historisch centrum van de stad, en dit gedeelte is echt prachtig! We hebben hier uren rondgelopen en dingen bezocht zoals het Capitolio (soort White House van Cuba), mooie pleinen, kathedralen, oude burchten en we hebben een bezoek bezocht aan het museum van de revolutie, natuurlijk een echte must in Cuba!

De volgende dag hadden we een stranddagje ingepland maar helaas liet het weer dit niet toe, het was namelijk super bewolkt, koud en regenachtig. Dus hebben we een beetje rondgehangen in de stad en in Pablo's huis (hier krijgen we trouwens ook heerlijk te eten!).

Dinsdag zijn we vroeg vertrokken met een excursie met andere mensen richting Cienfuegos en Trinidad, twee leuke steden in het zuiden van Cuba. Die avond hebben we overnacht in Sancti Spiritus en zijn we daarna doorgereden naar Santa Clara, waar heel veel gebeurtenissen zijn geweest in de tijd van Che Guevara. Er zijn heel veel monumenten, musea en plekken die nog intact zijn gehouden waar bijvoorbeeld belangrijke gebeurtenissen hadden plaatsgevonden. We hebben echt ontzettend indrukwekkende dingen gezien! Ook hebben we in die twee dagen heel veel typisch Cubaanse dingen gedaan zoals gekke mixdrankjes gedronken en lokale cocktails en hebben Raoul en ik met een groepje oude mannelijke straatmuzikanten zitten gitaarspelen wat ontzettend hilarisch was!

Woensdagavond hebben we in Havana geslapen en donderdagochtend zijn we op weg gegaan naar Varadero, een mooie badplaats waar we nu nog zijn! De touroperator had een 'mooi en goed hotel aan het strand' voor ons uitgezocht, we hebben een voucher meegekregen en alles was prima geregeld. Totdat wij in het hotel kwamen en te horen kregen dat we betaald hebben voor inderdaad dat hotel maar een ander gebouw. Niet aan het strand en niet zo mooi als het echte hotel, maar dit maakte ons nog niet zoveel uit voordat we de kamer hadden gezien. Alles wat kapot of vet smerig kon zijn was ook werkelijk kapot of vet smerig: douche zonder doucheop en amper water, allemaal kapotte prullebakjes, vies beddengoed, vieze handdoeken, de sleutel kregen we na heel veel gesjor en gemor pas in uit of het sleutelgat en ga zo maar door. Om een (heel) lang verhaal kort te maken kregen we na lang zeuren een andere kamer die iets beter was maar nog ontzettend smoezelig en gewoon niet zoals het hoort. Toen werden we 's nachts ook nog is wakker van een stank die je niet voor mogelijk hield! Raoul dacht aan dode dieren, ik aan een combinatie van gas en benzine en chemisch spul. We hadden geen idee waar het vandaan kwam en besloten na 1,5 uur wakker liggen met ons hoofd onder de deken verder te gaan slapen en hopen dat het weg zou gaan. Gisternacht is hetzelfde opnieuw gebeurd en zijn we om 3 uur 's nachts naar de receptie gelopen om te vragen wat het in godsnaam was, was het antwoord dat het in heel Varadero heel normaal is dat er om de zoveel tijd een petroleum-lucht voorbij komt omdat er hier plantages zijn achter de hotels. Wij balen hier natuurlijk ontzettend van want je doet geen oog dicht omdat je serieus zowat stikt als je normaal ademt. De receptioniste zei dat ze dat wel geloofde omdat wij hier niet vandaan kwamen en het dus niet gewend zijn... Gelukkig waren we niet de eersten die hierover hebben geklaagd! Helaas geen goede ervaringen met het hotel, het strand is wel erg mooi en we hebben hier prachtig weer. Daar genieten we volop van en we proberen zo weinig mogelijk in het hotel te zijn!

Morgen gaan we terug naar Havana om daar nog een paar nachtjes te slapen en woensdag beginnen we aan de terugreis van 3 dagen (via Cancun, Mexico)!

http://raoulenshannaopreis.waarbenjij.n ... id=3384519

Plaats reactie