Openbaar vervoer in Rome

Ga je binnenkort voor een citytrip Rome? Hoe zit het daar met openbaar vervoer? In Nederland kennen wij de OV-chipkaart, waarmee je eenvoudig kan inchecken in de tram, metro, trein of bus. In Rome zijn ze helaas nog niet zo ver en zal je nog ouderwetse kaartjes moeten aanschaffen. De tickets die verkrijgbaar zijn voor het openbaar vervoer zijn geldig voor 100 minuten, een volledige dag of een langere periode van bijvoorbeeld een week. Je komt bij de busstations en de metrohaltes dan ook diverse kaartautomaten tegen. Overigens kan je voor een kaartje voor het openbaar vervoer ook terecht bij één van de kiosken of tabakszaken. Alle verkrijgbare OV-tickets in Rome zijn geldig voor zowel de tram als de bus.

Wist je dat je ook een stedentrip Rome met de trein kunt doen? Dat is vaak veel voordeliger dan met het vliegtuig en ook nog beter voor het milieu.

Prijzen van OV-tickets in Rome

Er zijn verschillende OV-tickets verkrijgbaar in Rome. Je kan als toerist het beste een 72 uur ticket aanschaffen, zodat je zonder gezeur een lange tijd kan blijven reizen.

BIT Ticket: dit is het goedkoopste kaartje voor het openbaar vervoer in Rome. Je kan voor een bedrag van 1,50 euro voor 100 minuten gebruik maken van het OV. Let op, het kaartje is geldig voor één reis in de trein, metro of bus.

Rome Metro Card: dit is een bekende combikaart voor minimaal één volle dag. Je kan met de kaart van al het openbaar vervoer in de stad gebruik maken, waaronder de populaire Hop on Hop off bussen. Een Rome Metro Card kost 27 euro voor 24 uur of 39 euro voor 72 uur. Het fijne is dat je de Rome Metro Card ook online alvast kan kopen.

Roma 24H Ticket: dit kaartje is uitsluitend voor een periode van 24 uur. Je mag vrij reizen in het OV van Rome, alleen de Hop on Hop Off bus is niet beschikbaar met het Roma 24H Ticket. De prijs is 7 euro voor één dagkaart.

Roma 48H of Roma 72H Ticket: deze tickets zijn beschikbaar voor 48 uur of 72 uur. Het prettige aan de Roma 48H of Roma 72H Ticket is dat je de kaart al op het vliegveld of online kan aanschaffen. Je kan de kaart ook direct gebruiken voor een transfer van het vliegveld naar de stad. De prijs is 12,50 euro (48 uur) of 18 euro (72 uur).

CIS Ticket: dit ticket is handig voor reizigers die een langere periode in Rome blijven. Het CIS Ticket is namelijk geldig voor een periode van een week. En je bent ook nog eens heel voordelig uit, aangezien het CIS Ticket slechts 24 euro kost.

Taxi in Rome

Een wat duurdere manier van reizen in Rome is met de taxi. Je moet goed opletten, want er zijn veel illegale taxi’s actief in de Italiaanse stad. Stap alleen in de officiële taxi’s, die overigens eenvoudig te herkennen zijn aan de witte kleur. Een ritje met de taxi kost ongeveer hetzelfde als in Nederland. Wij raden je aan om altijd gebruik te maken van de taximeter, zodat je zeker bent van een eerlijke ritprijs. De late avond en de nachtelijke uurtjes zijn de taxi’s duurder dan overdag.

Fiets huren

Nederlanders zijn gek op fietsen en doen dat ook maar als te graag in het buitenland. Je kan ook in Rome gewoon een fiets huren en zelf de stad gaan ontdekken. Er is wel een groot minpunt en dat is het chaotische verkeer. Het is normaliter erg druk op de weg en de wegen zijn niet van de beste kwaliteit. Je komt ook niet zo snel een fietspad tegen in het centrum van Rome. Mocht je erg graag willen fietsen, sluit dan aan bij één van de professionele fietstochten met een gids.

Globetrotter

Rondreizen top 5

Cuba specialisten voor rondreizen, Individuele rondreizen, Fly & Drive en all inclusive

all inclusive vakanties


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...