Ontdek het echte Portugal

Ontdek het echte Portugal, vind hier een aantal tips

Als iemand over Portugal begint, zul je al snel als eerste aan Porto denken. Hoewel Porto een super gave stad is, is er veel meer in Portugal te bezoeken dan deze stad. Het land is 1 van de meest geboekte vakantiebestemmingen en dat is omdat er zoveel verschillende soorten vakanties te beleven zijn in Portugal. Je kunt kiezen voor een actieve vakantie, een lekkere relaxte vakantie, maar natuurlijk ook een combinatie van de 2. Het is maar net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat, maar 1 ding is zeker in Portugal is er voor ieder wat wils.

Porto en Faro: spectaculaire uitzichten en heerlijk shoppen

Je kunt ervoor kiezen om naar de bekendere plaatsen van Portugal te gaan. Zo kom je dan terecht in en rondom steden als Porto, Faro, Lissabon en Madeira. Hier zijn talloze mooi bezienswaardigheden te vinden en kun je eenvoudig jezelf 2 á 3 weken heel goed vermaken. Zo kun je in Porto de Torre dos Clérigos beklimmen en zo genieten van een spectaculair uitzicht over de hele stad. Als voetballiefhebber kun je naar het museum van FC Porto of je bezoekt het Casa de Música, het concertgebouw in Porto. Als je voor Faro kiest, kun je de prachtige Kathedraal bekijken of heerlijk shoppen in het grote winkelcentrum Forum Algarve.

Luister naar Fado in Lissabon en geniet van watersporten op Madeira

In Lissabon kun je onder andere naar de mooiste Portugese muziek luisteren genaamd Fado en deze liedjes worden ter gehore gebracht in verschillende restaurants en bars. Torre de Belém is een UNESCO Werelderfgoedlijst monument en deze toren staat voor de band die de stad met de ontdekkingsreizigers had. Wanneer je graag de natuur van Portugal te voet wilt ontdekken, dan is het eiland Madeira de plek voor jou. Hier zijn verschillende mooie wandelroutes te bewandelen en krijg je heel veel planten en dieren onderweg te zien. Op het eiland heb je ook de mogelijkheid om verschillende soorten watersporten te doen en ook golfen kan heel mooi op Madeira. Het is mogelijk om te duiken, surfen en zee-vissen en ook zijn er meerdere golfbanen te ontdekken op het Portugese eiland.

Stonehenge maar dan in Portugal

Je kunt er ook voor kiezen om minder bekende plaatsen te bezoeken. Zo is Monsanto een zeer mooi dorp dat bekend staat als het meest Portugese dorp. Monsanto is te vinden op een granieten berg en er wonen zo’n 800 mensen. Alle huizen zijn in de berg gebouwd en dit is zeer uniek om te zien. Bovenop de berg zijn ruïnes te vinden van een oud kasteel en het uitzicht vanaf het hoogste punt is echt adembenemend. Net als in Engeland is er in Portugal ook een stenen cirkel te vinden. Deze is 7000 jaar oud en kun je bekijken in het dorp Cromeleque dos Almendres. Verwonder je hier over het mysterieuze en laat de gids je vertellen waar de stenen waarschijnlijk voor gebruikt werden.

Even terug in de tijd

In Serra da Cabreira kun je echt even teruggaan in de tijd. Hier zie je nog wilde dieren als paarden, roofvogels, herten en wolven. Het gebied is nog nagenoeg ongerept en de mensen die er wonen leven echt nog in het verleden lijkt het. Hier kun je echt tot rust komen en het echte Portugal ontdekken. Het Portugese Berlenga eiland is ook echt een aanrader. Dit is een nog onaangetast eiland waar je geweldig hoge kliffen, gave grotten en karakteristieke strandjes kunt vinden. Daarnaast kun je ook het fort bezoeken dat apart van het eiland in de zee gebouwd is. Het is daarbij ook mogelijk om in het fort te overnachten en je even in het verleden te wanen.

Stel zelf je reis samen

Zoals gezegd is er veel te beleven in Portugal. Je kunt kiezen om voor de grotere steden te gaan en hier lekker te genieten van zon, zee, strand, cultuur en natuur. Het is ook mogelijk om juist wat onbekende plekken te bezoeken en de ongerepte natuur en cultuur van Portugal leren kennen. Je kunt het land eenvoudig ontdekken met een auto en dit kun je het beste alvast even regelen alvorens je op vakantie gaat. Door een huurauto te pakken, kun je ook een combinatie maken van bekende en minder bekende plekken. Het is maar net wat jij graag wilt. Hoe dan ook, mede dankzij de gastvrijheid van de Portugezen beleef je een super mooie vakantie.

Globetrotter

Rondreizen top 5

Cuba specialisten voor rondreizen, Individuele rondreizen, Fly & Drive en all inclusive

all inclusive vakanties


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...