5 bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona mag zich met recht en rede één van de meest populaire toeristische steden noemen van Europa en bij uitbreiding zelfs van de hele wereld. Er zijn verspreid over deze bijzondere stad dan ook ongelofelijk veel interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Wat echter wanneer je slechts een beperkte tijd in deze stad kan vertoeven? In dat geval zal je verplicht worden om keuzes te maken.

Bij het maken van deze keuzes wordt je doorgaans geholpen door het feit dat voor verschillende bezienswaardigheden op voorhand toegangstickets aangevraagd moeten worden. Heb je dat niet gedaan? Dan ben je dus aan voor de moeite. In ieder geval, wil jij er absoluut zeker van zijn dat je de vijf belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona tijdens jouw vakantie kan bezoeken? Ontdek ze dan snel in het onderstaande overzicht!

Dé 5 bezienswaardigheden in Barcelona

1.) De Sagrada Família

Het is als het ware onmogelijk om een lijst met de belangrijkste van de 5 bezienswaardigheden van het Spaanse Barcelona niet te beginnen met de ‘Sagrada Família’. De bouw van deze wereldbefaamde, imposante kerk ging van start in het jaar 1882 en is nog steeds niet afgerond. Tot op moment van schrijven wordt er dan ook nog verder gewerkt aan de kerk. Volgens de meest recente berichten op moment van schrijven wordt verwacht dat de bouw definitief zal worden afgerond in het jaar 2026.

Het ontwerp voor de Sagrada Família komt van de hand van niemand minder dan ‘Antoni Gaudí’. Deze wereldbefaamde Catalaanse architect ligt ook begraven in de crypte. Wees er zeker van dat dit prachtige bouwwerk niet alleen van de buitenkant, maar ook aan de binnenkant kan aanschouwen en voorzie zeker voldoende tijd.

Let op! Het is altijd een goed idee om voor een bezoek aan de ‘Sagrada Família’ je toegangsticket op voorhand aan te kopen. Dit gebeurt via ‘Ticketbar’, de officiële partner van deze bezienswaardigheid. De skip the line tickets die je bij deze partij kan aankopen zijn niet in het minst interessant omdat er zich niet zelden een wachtrij voor de Sagrada Família vormt tot wel meer dan 100 meter. Je leest het goed! Dat betekent uren in de wachtrij staan met niet eens de zekerheid dat je de Sagrada Família zal kunnen betreden.

 Tot slot is het eveneens erg interessant om een begeleide rondleiding doorheen dit wereldbekende bouwwerk te boeken. De rondleidingen worden steeds gegeven in kleine groepjes waardoor je als het ware het gevoel hebt met een privé gids op pad te zijn. Voor welke optie je uiteindelijk ook mag kiezen, vergeet niet om tijdig je ticket te reserveren!

2.) Casa Milà

De naam ‘Antoni Gaudí’ is er één die je ongelofelijk vaak zal horen vallen tijdens een bezoek aan het prachtige Barcelona. Menig aantal gebouwen die in deze stad zijn terug te vinden komen dan ook van zijn hand. Dit geldt eveneens voor ‘Casa Milà’. Het betreft hier opmerkelijk genoeg “gewoon” een gebouw met appartementen, maar de aanblik er van is om duimen en vingers af te likken.

Ongetwijfeld is dit één van de meest bijzondere stukjes architectuur die je ooit in je leven zal aanschouwen. Casa Milà is terug te vinden in de straat ‘Carrer d’Olot’ in de omgeving van het eveneens zeer bezienswaardige ‘Parc Güell’. Binnen in het gebouw zijn verschillende prachtige fresco’s evenals reliëfs terug te vinden. Bovendien maken er ook twee binnenpleinen deel van uit die eveneens het aanschouwen meer dan waard zijn. Opmerkelijk detail, een conflict met de opdrachtgever heeft er voor gezorgd dat het gebouw door Gaudí nooit helemaal is afgewerkt.

3.) Het Park Güell

Eén van de meest bezienswaardige delen van de stad Barcelona is ongetwijfeld het ‘Park Güell’. Deze is terug te vinden in het stadsdeel ‘Gràcia’ en vormt eigenlijk de groene long van de stad. Het Park Güell bestaat uit een indrukwekkende combinatie van bomen, lanen evenals pleinen. Doorheen het park kronkelt een reuze slang. Niet alleen ziet deze slang er erg leuk uit, daarnaast zorgt ze ook nog eens voor heel wat zitplaatsen.

Het park werd (hoe kan het ook anders?) aangelegd door Antoni Gaudí in opdracht van Eusebi Güell. In eerste instantie bleek er vanuit de bewoners van Barcelona slechts een beperkte interesse te zijn voor het park, maar dat veranderde al snel. In het park zijn nog verschillende andere bezienswaardigheden terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan het Gaudí museum, maar ook aan de portierswoning evenals een grote trap met een mythologische draak. Vanaf het balkon van het park geniet je van een werkelijk fantastisch uitzicht over de stad.

Let op! Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een bezoek aan het Park Güell niet volledig gratis is, in tegendeel. Het mooiste deel van het park is dan ook uitsluitend te bezoeken mits betaling. Het wordt sterk aangeraden om je tickets voor het park op voorhand te boeken. Op deze manier spaar je niet alleen heel veel tijd uit ter plaatse (er kunnen zich soms lange wachtrijen vormen en de tickets worden steeds verkocht voor een bepaald tijdslot), daarnaast is het ook nog eens goedkoper. Let wel, de tickets voor het Park Güell worden altijd per tijdslot verkocht. Dit betekent dat je wel op tijd moet zijn!

4.) Camp Nou

Het gebeurt in de praktijk helemaal niet vaak dat er een voetbaltempel opduikt in de lijst met belangrijkste bezienswaardigheden van een stad. Toch is dit wel degelijk het geval voor Barcelona. Het zogenaamde ‘Camp Nou’ is één van ‘s werelds meest vermaande voetbalstadions. Er worden dan ook elk jaar opnieuw heel wat fantastische voetbalwedstrijden gespeeld. Niet in het minst de derby’s tegen de grote rivaal Real Madrid zijn altijd bijzonder beladen en de moeite waard om bij te wonen.

Ook wanneer er geen wedstrijden worden gespeeld beschikt dit stadion over een grote aantrekkingskracht onder voetballiefhebbers. Je kan een rondleiding boeken doorheen het stadion waarbij je zelfs kennis maakt met de catacomben. Uiteraard is er ook een museum aanwezig en kan je heel wat leuke fan items kopen in de shop. Ook voor het Campo Nou voetbalstadion geldt dat het wordt aangeraden om je tickets op voorhand aan te kopen.

5.) La Rambla

Eén van de meest gezellige boulevards op deze planeet is ongetwijfeld ‘La Rambla’ in Barcelona. Er valt hier dan ook altijd wel wat te beleven. La Rambla begint aan de Plaça Catalunya en loopt helemaal tot aan de Port Vell haven. Officieel gezien bestaat de boulevard uit vijf verschillende delen. Het gaat hierbij om:

  • Rambla Canaletes; Estudis ; St.Josep; Dels Caputxins en Santa Monica.

Elk deel van La Rambla beschikt over haar eigen bezienswaardigheden. Het jongste deel luistert naar de naam ‘Rambla Canaletes’ en kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van de ‘Font les Canaletes’. De legende stelt dat iedereen die een slok neemt uit de fontein er zeker nog eens naar terug zal komen.

Het Rambla Santa Monica deel is vernoemd naar het voormalige klooster dat er ooit was terug te vinden. Dit is het meest zuidelijk gelegen deel van de boulevard welke loopt tot aan de oude haven van Port Vell. Ook het zogenaamde ‘Museo de Cera’ is een interessante bezienswaardigheid welke hier is terug te vinden.

Hoe kun je reizen naar Barcelona ?

Als je enkel een stedentrip naar Barcelona gaat maken is het vliegtuig natuurlijk de snelste optie als vervoersmiddel. Ga je met de auto dan doe je er namelijk zo’n 14 uur over. Als je dit dus heen en weer berekend ben je langer dan een dag aan het rijden om twee of drie dagen in Barcelona te zijn. Een goed alternatief is het maken van een busreis of treinreis naar Barcelona. Barcelona leent zich er namelijk perfect voor om alle bezienswaardigheden met openbaar vervoer te verkennen.

Stedentrips

Globetrotter

Rondreizen top 5

Top rondreizen van Cuba Plaza

Pagina’s

 


Tips, inspiratie & aanbiedingen

Dit zijn 8 redenen om je rondreis te laten regelen door een reisbureau gespecialiseerd in Cuba

Cuba is onvergelijkbaar met welke andere bestemming in de wereld dan ook. Denk aan de kleurrijke cultuur met de koloniale stadjes, de ritmische klanken van vrol...

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Rondreis door Oostkust van de Verenigde Staten van Amerika

Dit zijn de vier meest onbekende staten van de Amerikaanse oostkust Met een rondreis door de oostkust van de Verenigde Staten bezoek je heel wat staten. Van ...